r
Nosalty Logó

Francia krumpli Fahéj konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Francia krumpli Fahéj konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 404 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1617 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 115 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1152 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 404 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    98.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4607.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    1020 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1037 mg
  • Nátrium
    2287 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    849.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    900 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    886 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 1617 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 115 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nyers krumplit meghámozzuk, és vékony (3-5 mm) karikákra vágjuk.
  2. A vajat megolvasztjuk, összekeverjük a tejszínnel, a sóval, borssal, szerecsendióval, s mindezt jól összeforgatjuk a krumplival.
  3. Egy mélyebb tűzálló tálba halmozzuk.
  4. Fóliával letakarva sütjük 45 percig, majd a fóliát levéve a krumplit megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe még 15 percre, hogy a sajt jól ráolvadjon.
  5. A sütőből kivéve legalább 10 percig állni hagyjuk, hogy a krumpli a maradék szaftot is magába szívja.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x25x8
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1207
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 161
  • Össznézettség: 153910
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 01.

Ajánló

Ez tulajdonképpen egy köret, sült-és bundázott húsok mellé nagyon finom, mert nem száraz. De önálló fogásként is megállja a helyét, egy kis zöld salátával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha nyaralás, akkor ücsörgés a gyönyörű teraszon, grillezés, és abbahagyhatatlan beszélgetések a barátnőmmel. Ez már menetrendszerű, ha évente egyszer eljutunk hozzájuk abba a csodálatos, messzi városba. Mint mindig, most is a férfiak sütik a húst, a nők (vagyis mi) készítjük a köretet. Azaz készítenénk, ha bele nem feledkeznénk már megint a dumcsiba. Megsült a hús, jöhettek! -halljuk kintről, és mi nagy szemeket meresztve összenézünk, hogy hoppá, a köret meg még sehol. Barátnőm fejéből pattan először a szikra, csináljunk akkor gyorsan francia krumplit. Csak úgy serpenyőben, ne vacakoljunk a sütővel. Sose lesz kész - gondolom, miközben szélsebesen darabolom a hozzávalót, hiszen volt már egyszer egy szerencsétlen próbám ezzel az étellel, amikor is sehogy sem akaródzott neki átsülnie. De mi térülünk-fordulunk, és hipp-hopp, már visszük is a teraszon megterített asztalra a fenséges francia krumplit, a fenséges grillezett hús mellé. A fiúk észre se veszik a késést, hiszen ők is jól elbeszélgettek közben. A krumpli tehát isteni lett. (Természetesen a husi is.) Azóta már többször készítettem (persze sütőben, mert úgy azért kényelmesebb), s külön érdeme, hogy mindig eszembe juttatja a nyarat, a szülővárosomat, de főképp a barátnőmékkel töltött szép napokat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek