r
Nosalty Logó

Fokhagymás-kurkumás sült csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Fokhagymás-kurkumás sült csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 886 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 3544 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 109 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1473.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    794 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    454 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    530 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    565 micro
Összesen 886 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    267.7 g

Zsír

  • Összesen
    194 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    2650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5892.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    351 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    493 mg
  • Foszfor
    3175 mg
  • Nátrium
    1315 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1815.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1001 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    2122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    993 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2262 micro
Összesen 3544 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 109 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkecombot mossuk, szárítjuk, félbe vágjuk, a csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk.
  2. Kis tálban az olívaolajat és a fűszereket összekeverjük.
  3. Ebbe a tálba beletesszük a húsokat, és összeforgatjuk az olajos fűszerkeverékkel, leglaább 10 percet hagyjuk állni
  4. Jénaiba tesszük, átöntjük az egész fűszeres húskeveréket. A jénai tetejével lefedjük (2-3 ekanál olívaolajjal még meglocsoljuk).
  5. Feltesszük sós vízben, a héjában, a burgonyát főni (kb. 25-30 perc).
  6. Feltesszük sós vízben főni a tojásokat is kb. 12-15 perc (a vízben hagyjuk kihűlni).
  7. Sütőben, középső rácson, kb. 160 -170 fokon sütjük, pároljuk, kb. 30 percig. Érezzük az illatát, nézzük meg, és ha a húst jónak ítéljük meg, kész.
  8. A burgonyát kiszedjük egy tálcára, és hagyjuk hűlni, addig a húst meleg helyen tartjuk.
  9. Megpucoljuk a burgonyákat, negyedekre vágjuk, megpucoljuk a tojásokat, félbe vágjuk ,mindezeket melegen tartjuk.
  10. A kétféle hússal tálaljuk a tojást és a burgonyát.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11603
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 04.

Ajánló

Nagyon finom bor, ásványvíz, sajt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fokhagymás-kurkumás sült csirke
Éva-Anyóca 350 recept

A húst szaft nélkül szerettem volna elkészíteni, sütve, de valami más ízzel, mint amit megszoktunk. Körete se a hagyományos sült burgonya lett, vagy párolt rizs..Ennyi a története ennek a viszonylag gyors és egyszerű ebédnek: ami finom és laktató volt:-)))

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek