Fekete rózsa recept

Fekete rózsa
Fekete rózsa
receptkönyvben hozzászólások (47)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor először megláttam ezt a sütit, hmmmmmmm...tudtam nagy kedvenc lesz:). Nem tartozik a gyors nasik körébe, de megéri elkészíteni. Az íze csodás, a látvány gyönyörűűűűű!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A mákos töltelékhez

A krémhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos-krémes sütemény, emeletes mákos süti

elkészítés

  1. Megfőzzük a pudingot, hogy hűljön.
  2. A tésztához az alapanyagokat összegyúrjuk, 6-felé osztjuk,melyből két lapot megsütünk.
  3. Elkészítjük a mákos tölteléket, minden összeöntünk, és kikeverjük.
  4. A 4 tészát egyesével kinyújtjuk, legalább 25 cm széles legyen. Majd a mákos masszával megkenjük, feltekerjük, mint a bejglit, és a 4 rudat egymás mellé téve, a tepsiben megsütjük. Össze fognak érni, sülni, ez nem baj.
    Az eredeti recept szerint 20-25 percig kell sütni a tekercseket. De ez sütőtől is függ.
  5. A margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot hozzáadjuk.
  6. Összeállítjuk a sütinket: Egy lapot leteszünk. A krém felét rákenjük. A kihűlt, egybesült rudakat rátesszük. A krém másik felét rákenjük a rudakra. A második lapot rárakjuk a krémre.
  7. A süti tetejét bevonjuk csokival, majd másnap szeleteljük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x32 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 64 505
elküldve: 44
receptkönyben: 1 280
elkészítve: 15/41
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
116 recept

Hozzászólások (47)

Koszider
Kosziderv, 2014-01-12 00:28

Kedves Rita!
Nagyon tetszik ez a süti - bár többször is megfogadtam, hogy az süssön többlapos sütit, akinek két anyukája van, lehet, hogy mégis bevállalom. De egy dologra nagyon rábámultam: a mákos töltelékbe kell 20 dkg liszt? Nem lesz száraz? Mit csinálsz a liszttel, egyszerűen hozzákevered a mákhoz? (Bocsánat, hogy így értetlenkedem, de el se tudom képzelni ezt a tölteléket.)
Üdvözöl: Koszider

Rita1971
Rita1971p, 2014-01-17 23:33

Szia Koszider!

Bocsi a kései válaszért! Igen, liszt kell a mákos töltelékbe, amúgy kifolyna az egész! Kell valami ami összefogja a masszát. Egyébként isteni finom, nem bánod meg, ha elkészíted! :)

Koszider
Kosziderszo, 2014-01-18 00:57

Ó, nem késői válasz, köszönöm! Még csak szemezek vele, de nagyon felpiszkálta a kíváncsiságomat.

Bözsemama
Bözsemamaszo, 2013-12-07 12:48

Mi vegyesen szoktuk, diós és mákos rudakat készítünk, mivel mind a kettő kedvencünk.Így le van tudva a diós, mákos bejgli és a krémes is karácsonyra! :D :)

mézecske74
mézecske74h, 2013-07-08 21:15

Szia.Rita!
Csak egy kérdéssem lenne,milyen hoszú legyen,a mákoshajtott tészta ?nem kell szét szedni őket mielőtt bele rakom, a tészta közzé?
Meg nem fog kifojni a töltelék,belőle,ha sütőm?
Mert voltam nemrég lagziba,és ott olyan guszta volt.
Köszönöm a válaszod.
Üdv és szép estét.
Mézecske74!
ua:akkora mint a többi tészta?

Rita1971
Rita1971cs, 2013-07-11 08:38

Szia Mézeske74!

A tésztákat egyforma méretűre kell készíteni! Nem kell szétszedni sütés után! Egyben teszed a tészták közé! Nekem nem folyt ki a mák, ezt a képen is láthatod! A lapoknak és a mákos tekercseknek is ugyan akkora tepsit használj! Leírtam a tepsi méretét is! 24x32
Üdv: Rita

baranyaijudit
baranyaijuditszo, 2013-06-29 18:41

Szia! Szeretném megkérdezni, hogy mekkora tepsiben sütöd? Mert én most sütöttem meg ,jól néz ki csak nagyon magas lett. Szép Napot! Judit

Rita1971
Rita1971szo, 2013-06-29 20:22

Szia Judit!

A recept alatt leírtam a tepsi méretét. Sajnálom, hogy nem vetted észre! De amúgy is magas süti.
Szép hétvégét!
Rita

baranyaijudit
baranyaijudith, 2013-07-01 07:11

Bocsi tényleg nem vettem észre.CSak most,hogy írtad :).Nagyon finom a süti nem kellett sokáig tárolni.Köszi a választ! Szép napot! Judit

Humli
Humliszo, 2013-03-30 12:57

Kedves Rita!
Húsvétkor valamilyen mákos sütemény kell az asztalra. Mikor megtaláltam ezt a receptet ami nemcsak dekoratív, de még mákos és még vaníliás is, már tudtam, hogy ez az igazi.
Ez egy nagyon-nagyon finom sütemény, sajnos már egy fél tepsi eltűnt valahová a hűtőből, remélem azért a vendégeknek legalább egy szelet marad:)
A recept és a leírás tökéletes, köszönöm.

Rita1971
Rita1971szo, 2013-03-30 21:54

Kedves Humli!

Te vagy az első, aki nem azzal kezdeni a mondandóját, hogy macerás ez a süti :) Örülök, hogy elkészítetted, tetszik és ízlik a süti! Legjobb lesz, ha megvizsgálod a hűtődet, hol hol lyukas ;)
Kellemes ünnepeket!
üdv: Rita

Szilva75
Szilva75p, 2012-12-21 20:07

Kedves Rita!

Karácsonyra szeretném megsütni ezt a mutatós süteményt. Lenne pár kérdésem. Mennyivel előtte tudom elkészíteni, és mennyi ideig áll el (ha marad addíg belőle)? Nem túl édes? Válaszodat előre is köszönöm
Szilvi

Rita1971
Rita1971p, 2012-12-21 22:16

Szilvi!

Két nappal hamarabb megsütheted, Egy nap kell, míg megpuhul. Hogy meddig áll el? Nálunk nem sokáig :D és egyáltalán nem édes! Nyugodtan készítsd el! nem fogsz csalódni! :)

Boldog ünnepeket!

Szilva75
Szilva75szo, 2012-12-22 11:49

Kedves Rita!

Köszönöm szépen a válaszod, ezek után meg merem sütni már ma. Remélem marad karácsonyig belőle. Majd megírom milyen lett. Már kétszer megsütöttem a csíkos mákos-diós receptedet is, nagyon finom lett, nagy sikere volt itthon és az óvodában is. Köszi a finom recepteket.
Nagyon boldog ünnepeket kívánok!
Szilvi

bagabi2
bagabi2p, 2011-12-23 20:24

Kedves TraRita!

Köszönöm ezt a csodás receptet! Nem mondom, hogy nagyon egyszerű, de azt meg kell valljam, hogy nem igazán szoktam sütni, így a praktikák híján magam dolgát nehezítem az ügyetlenségemmel. De még én is el tudtam készíteni, és ez aki ismer, az tudja, hogy akkor nem is olyan nagy ördöngösség. Bátran vágjon bele mindenki, aki szereti a mákos sütiket!
Sok sikert!

Üdv:
Gabi

Rita1971
Rita1971p, 2011-12-23 22:10

Szia Gabi!
Örülök a sikerednek! :)
Remélem az íze is elnyerte a tetszésedet!
További jó sütögetést!
Boldog ünnepeket!
Üdv: Rita

bogesz29
bogesz29p, 2011-12-23 10:37

Kedves TraRita!

Ez a sütid egyszerűen mennyei.Könnyű elkészíteni ,és nagyon kiadós.

kathy55
kathy55h, 2011-10-24 12:57

Nagyon jól néz ki ez a süti! elég macerásnak tűnik, de szeretek bíbelődni ilyennel, főleg ha szép az eredménye! Biztos, hogy hamarosan kipróbálom! :D

erikanagy
erikanagysze, 2011-12-14 13:30

Szia!
Diósan is el szeretném készíteni. tehát akkor lenne 2 mákos és 2 diós rúd. Akkor a tölteléknél mindennek a fele kellene, de a 10 dkg mák kevésnek tűnik így.
A tölteléknél kicsit csodálkoztam a liszten.
Mindenképpen el fogom készíteni és beszámolok, milyen volt a diós.
Üdv: Erika

Rita1971
Rita1971sze, 2011-12-14 17:57

Szia Erika!

Kíváncsian várom a beszámolódat! Szerintem dióval is finom lehet. :)
Jó sütést!
Üdv: Rita

K.Niki
K.Nikik, 2011-07-26 14:39

Szia Rita!

Melós süti volt de minden fáradságot megért!Én egyből 3 adagot sütöttem céges bulira /Kb.40-50/ fő plusz a családnak .
Nagyon sok van 1 adagból is de még így sem maradt belőle.Szép ,finom és jól bírta az utazást is.
Felnőttek és a gyerekek is imádták.
Köszönöm a receptet.

Rita1971
Rita1971k, 2011-07-26 17:24

Szia Niki!
Igen az biztos, hogy melós süti! De szerintem is megér minden fáradságot :)) Hát nem kis pályáztál :D
Mi is úgy vagyunk ezzel a sütivel, hogy folyamatosan a hűtőben lógunk ha ezt készítem el :)
Örülök a sikerednek!
Minden jót: Rita

binci69
binci69v, 2011-05-01 18:15

Szia Rita!
Megsütöttem! Hát ... van vele munka bőven. Nagyon finom lett, sikert aratott!! Nem tettem bele a máktöltelékbe annyi tejet amennyit ír a recept, így nem folyt ki. De legközelebb nagyobb tepsiben sütöm, mert nagyon magas lett. Majdnem 10 cm!! De tényleg nagyon finom!!
Köszönet a receptért és, hogy kérdéseimre válaszoltál!

Üdv.:Zsuzsa

Rita1971
Rita1971v, 2011-05-01 21:43

Szia Zsuzsa!

Örülök, hogy sikeres lett a sütid! Írtam, hogy nem egyszerű, de megéri :))

Üdv: Rita

NoSalty
NoSaltysze, 2011-04-27 19:26

Kedves TraRita!
Tiéd lett 2011. április 26. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

gubigabi
gubigabisze, 2011-04-27 10:10

Kedves Rita!
Köszönöm szépen a csokimáz és a szeletelés tökéletes leírását. Üdv.
Gubigabi

ariel76
ariel76sze, 2011-04-27 10:01

Szia

A lapokat külön külön mennyi idelyig sütöd és mennyi ideig sütöd a tekercseket?
Várom válaszod

Szia ariel76

Rita1971
Rita1971sze, 2011-04-27 18:49

Szia ariel76!

Sajnos időt azt nem tudok mondani a lapok sütéséhez, de látod amikor már megsült. Én nem hagytam sokáig a sütőben, épp hogy színe lett egy kicsit.
A tekercseket kb. 20-25 percig sütöttem, az eredeti recept azt írta.

Üdv: Rita

binci69
binci69sze, 2011-04-27 09:14

Szia Rita!
Nagyon tetszik ez a süti, ki is néztem, hogy hétvégére megsütöm, mert vendégeim lesznek. De volna egy-két kérdésem. Nagyon sok a cukor ami kell ebbe a sütibe. Nem lesz túl édes?
Amikor a lapokat sütöd azt a tepsi hátoldalán sütöd vagy a tepsiben? És zsírozod, vajazod vagy sütőpapírral béleled a tepsi?
Jól írtad a máktöltelékbe is kell liszt meg sütőpor? És a töltelék nem folyik ki a tésztából amikor feltekered? Azért gondolom, mert nem túl lágy a mák?
Bocsi, hogy ilyen alapvető kérdésekkel zaklatlak, de a hétvégére legalább 5 féle sütit kell készítenem és nem akarok idegeskedni amiatt, hogy nem akar sikerülni!
Válaszod előre is nagyon köszönöm!
Üdv.: Zsuzsa

Rita1971
Rita1971szo, 2011-04-30 12:38

Szia Zsuzsa!

Íme a válaszok:)
- nem lesz túl édes a süti,ennyi cukrot raktam bele, amennyit a recept ír
- én a tepsibe tettem a tésztát és sütőpapíron sütöttem ( mindent azon sütök )
- igen, a máktöltelékbe is kell liszt + sütőpor
- kicsit lágy a mákos töltelék, de ha gondolod tehetsz bele több mákot,ezt látod ha bekeverted a masszát
- én bátran ajánlom a sütit, nagyon finom annak ellenére,hogy kissé időigényes
A tészta is lágyabb fajta, óvatosan kell vele bánni :))
Ha megsütötted légyszi írd meg,hogy sikerült és ízlett-e?
Jó sütést!
Szia: Rita

Mariann1978
Mariann1978k, 2011-04-26 21:10

Szia Rita!
Nem állt jó helyen a görgető sávom és nem láttam rendesen a hozzávalókat, most már látom a tészta hozzávalóit is! Bocsánat! Mariann

Mariann1978
Mariann1978k, 2011-04-26 21:07

Kedves Rita!
Nagyon megtetszett a süteményed! Segíts már egy kicsit nekem légy szíves: Mi az ami a tésztához kell és mi az ami a törtlékhez kell?
Várom válaszod, mert mindenképpen meg akarom sütni!!!
Mariann

Rita1971
Rita1971k, 2011-04-26 18:56

Köszi mindenkinek a dicsérő szavakat:)
Próbáljátok ki ezt a sütit, csodás az íze!! Van vele egy kis meló,de megéri!!!!!!
Az almás változatát nem ismerem, de biztos az is klassz lehet.
Csokimáza a következőképpen készül:gőz fölött felolvasztjuk a csokit, kevés étolajjal hígítjuk,simára keverjük, bevonjuk a tésztát, majd egy nap a hűtő. Szeletelés: forraljuk a vizet, kancsóba töltjük, beletesszük a kést. A forró víztől a penge jól átmelegszik, lehúzzuk róla ronggyal a vizet és vágjuk a csokit, így nem törik meg. És minden egyes szelésnél vízbe mártjuk a kést. Így lesz szép a csokival bevont süti teteje:)

olaszneanci
olaszneancik, 2011-04-26 18:09

Kedves TraRita !
Nagyon tetszik a sütid, kipróbálás céljából elmentve ! Köszönöm ! Üdvözöllek: O-né Anci

eperszeletke
eperszeletkek, 2011-04-26 15:29

ez a kedvenc sütim, most húsvétkor csináltam meg én is, de én olyan receptet találtam amiben a töltelék mákos-almás, nagyon finom úgy is! mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a sütit!

gubigabi
gubigabik, 2011-04-26 13:55

Kedves Rita!
Minden elismerésem, igazán gyönyörű, mutatós és a csokimáz.... első osztályú. Elárulod, hogyan csinálod? Gratulálok.
Gubigabi

gregoreva
gregorevak, 2011-04-26 13:44

Kedves TraRita!

Nagyon ügyes vagy:-)))
Már volt alkalmam ezzel a recepttel találkozni, de nem mertem még eddig elkészíteni, őrületesen tetszik, és nagyon ügyes vagy, és bátor, hogy nekivágtál, és azt, hogy szép, még szerintem megduplázza az is, hogy finom is:-))))
Szép napot!
Éva-Anyóca

Legfrissebb cikkek

Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Manapság már kevesen böjtöljük végig a Húsvét előtti negyven napot, de az ünnepet megelőző időszakban mégis sokan igyekszünk csökkenteni húsfogyasztásunkat. Ebben segítünk.
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Elsőre takarmánynak vagy madáreledelnek néznénk, pedig egy igazi kincs, amelyet a modernitás elfeledtetett velünk. Az utóbbi időben azonban kezdjük újra felfedezni a kölest.
Az Ezeregyéjszaka ízei
Az Ezeregyéjszaka ízei
Egy fűszerkeverék, amely már illatában rögvest megidézi a fülledt és egzotikus tájakat, és varázsszőnyegen repít az arab világba.
A bárány, amely mindenkit elvarázsol
A bárány, amely mindenkit elvarázsol
A bárány már kezdetek óta része volt a húsvéti étrendnek, ám nehéz úgy elkészíteni, hogy mindenki kedvelje. Ez a tavaszi francia bárányragu most minden szkeptikust meggyőz!
2958