Epres-joghurtos túrótorta recept

1 adag
392
kcal
Epres-joghurtos túrótorta
Epres-joghurtos túrótorta
receptkönyvben hozzászólások (64)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyümölcsös túrótortáim egyik legkedveltebb formációja.
26 centis tortaformára méretezve.


hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

A friss eper szezonjában.

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: tavasz
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

joghurtos túrótorta eperrel
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta készítése:

  1. A vajat megolvasztjuk és hűlni hagyjuk.
  2. Az epret mossuk, lecsumázzuk.
  3. A tojások fehérjét a cukorral és pár csepp citromlével kemény habbá verjük.
  4. Hozzáadjuk a tojássárgákat egyesével, majd a lisztet kanalanként.
  5. Citromhéjat reszelünk hozzá és adjuk a langyos olvasztott vajat.
  6. Lazán összekeverjük és tortaformába öntjük.
  7. Forró sütőbe tesszük, takarék lángon megsütjük.
  8. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk.
  9. Amikor a tészta kihűlt, a tortaforma peremét vajas papírral átkenjük és félbevágott eperszemekkel körberakjuk.
  10. Pár szép szem epret a díszítéshez félreteszünk, a többit nagyobb darabokra vágjuk.
  11. Beleöntjük a krémet és legalább két órára hűtőbe tesszük.

 
A krém készítése:

  1. A vajat megolvasztjuk és hűlni hagyjuk.
  2. A túrót a cukorral és a langyos vajjal jól átkeverjük.
  3. Citromhéjat reszelünk rá.
  4. A joghurtot a zselatinnal állandó keverés közben összemelegítjük.
  5. Melegen a túróhoz adjuk, elkeverjük.
  6. Lazán hozzákeverjük a darabolt eperszemeket és az egészet a tésztára öntjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 121 853
elküldve: 44
receptkönyben: 2 171
elkészítve: 34/63
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások (64)

Hoborc
Hoborch, 2014-06-16 13:19

Tökéletes! Két kanállal több cukor+ 1 citrom leve került bele a hozzászólásoknak köszönhetően, nagyon fini lett!

lacafaca78
lacafaca78v, 2014-06-01 20:10

Fontos elhiszem, de képzeld 4 óra után összeállt:-) Legközelebb jobban figyelek.

lacafaca78
lacafaca78v, 2014-06-01 16:12

Szia. Elkészítettem, sajnos szétfolyt a a krém. A vajat kihagytam belőle.Lehet e miatt? Kikanalazva finom egyébként.

feketeribizli
feketeribizlisze, 2013-06-19 15:57

Szia Ildikó
Múlt héten csináltam meg ezt a tortát, és nagyon nagy sikere volt. Isteni lett. Most késztettem a málnás változatát, mert most málna érik a kertben, :) és biztos hogy ez is nagyon finom lesz.
Nagyon, de nagyon köszönöm ezt a receptet. Egyszerű és nagyszerű.
Üdv. Klári

fifiella
fifiellacs, 2013-05-23 12:30

Szia!

Nagyon tetszik a recepted, de szerinted megoldható, hogy az egész tetejét és zselatinnal és eperrel borítsam be? Lesz annyira szilárd a krém?

vickcsi
vickcsik, 2013-05-21 17:34

Az olvasztott vaj nem rontja el a krémet? Nem lesz nagyon vaj ízű?

ildi.11
ildi.11cs, 2012-12-06 01:29

szia !
kikérném a véleményedet, hogy mirelit eperrel próbálkozhatok?
Előre is köszi

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikócs, 2012-12-06 08:40

próbálkozhatsz, de nem könnyű! Fagyasztott szederrel működik, de az eper 'keményebb dió' azaz, pont, hogy éppen lazább rosttartalmú gyümölcs, de talán.... Nem szabad megvárni, míg kiolvad a fagyasztásból, hanem a már nem annyira fagyos, de még szilárd gyümölcsöket tudod kettévágni a forma körberakásához. Szederrel úgy szoktam, hogy két bolti adag fagyasztott gyümölcsöt hagyok egy tálban felengedni, és úgy időzítem a munkát, hogy még legyen annyi fagyos szem, amennyi a körberakáshoz kell, a többi megy a túrókrémbe. A felső dekorációt fagyasztott gyümölccsel nem lehet megoldani, mert szétplöttyed, de anélkül is finom!
Kíváncsi vagyok, mire jutsz a fagyasztott eperrel, Ildi! Gondolom mások is, majd írd meg!
Üdvözlettel: Ildikó

Kiss Katalin
Kiss Katalinszo, 2012-07-07 07:29

Kedves Ildikó!

Tavaly találtam rá erre a receptre, és már sokszor elkészítettem. A családom egyszerűen IMÁDJA. A kisfiamnak holnap ünnepeljük a szülinapját, és a nagy melegben erre a kellemes hűsítő tortára gondoltam, hogy elkészítem. Amikor nincs időm piskótát sütni alá, akkor csak babapiskótával szoktam kirakni a tortaforma alját. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Készítsétek el bátran, tuti a siker.

kattyana
kattyanacs, 2012-05-24 07:37

Kedves Ildikó!

Nagyon finom lett a torta, még akkor is, ha én xilit-tel és zsírfaló liszttel készítettem. :) Kiváló nyári desszert.

Köszönöm
Kattyana.

pronizsuzsa
pronizsuzsaszo, 2012-04-28 15:39

Szia ! Már egyszer megcsináltam a tortádat és nagy sikere volt. Idén ismét ezt szeretném a lányom névnapjára, de elfelejtettem, hogy kivajaztam-e a tortaformát a tésztánál vagy sem. Tudnál segiteni, Te hogy csinálod?
Köszi.
Zsuzsa

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikószo, 2012-04-28 19:56

Szia Zsuzsa!
A teflonos formát nem feltétlenül kell kivajazni a tészta előtt, de abból nem lesz baj, ha mégis kivajazod, liszttel szórod.
A féleprek körbeültetése előtt azonban mindenképpen vajazd (újra) a karimát!
Üdv: Ildikó

Gyrgyi
Gyrgyip, 2012-04-13 18:34

Szia Ildikó!
Most készítem a gluténmentes változatát, kukoricaliszttel, remélem nem fogja agyoncsapni a tésztáját. Köszönöm a receptet!

ildubild
ildubildv, 2011-12-18 16:03

Köszönöm a receptet! Én is megcsináltam, és nagyon nagy sikere lett! :)

kisfruzsi
kisfruzsisze, 2011-10-12 21:22

nagyon látványos torta és finom is! Én biztos megsütöm még1x legalább! A vajat azt hiszem kihagyom a krémből és egy kicsivel több cukrot teszek bele. Nekem is 26 cm-es tortaformám van, de sok lett a krém, legközelebb kicsit csökkentem a mennyiségeket. (bár itt Hollandiában nincs rendes túró, ami itt van az krémes és folyékony..)

Zsolt Kocsa
Zsolt Kocsasze, 2011-07-27 21:41

Kedves Ildikó,
Elsőként gratula a torához, valóban egy nagyon mutatós ajánlat.
Szeretném ehét pénteken elkészíteni meglepetésként egy buliba, ezért szükségem lenne a segítségedre. Mivel csak egy 17.5-ös formám van, ezért szükségem lenne az arányokra.

nagyon szépen köszönöm a segítséged!
Üdv
Zsolt

öregnémber
öregnémbercs, 2011-07-21 19:59

Szia Ildikó, köszönöm a gyors választ, természetesen mentve van ez a túrótortád is, nem is tudom miért nem jutott eszembe azt is áttanulmányozni :) Biztosan csak a szőlőre koncentráltam :)
Üdv: Zsuzsa

öregnémber
öregnémbercs, 2011-07-21 15:59

Sziasztok, szia Ildikó! Köszönöm a receptet, megcsináltam őszibarackkal, nagyon jól sikerült. A 23 cm-re megadott mennyiséggel dolgoztam, egy csapott evőkanál sütőport tettem bele. Mindenkinek nagyon ízlett. Én személy szerint egy kicsivel jobban élveztem volna, ha az ízhatás elbillen a túró irányába. Szerinted, ha változtatok a túró-joghurt arányában elérem a kívánt ízhatást? Esetleg lenne ötleted, hogy változtassak rajta?
Köszönöm előre is a válaszod: Zsuzsa

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikócs, 2011-07-21 17:56

Szia Zsuzsa!

Az a tanácsom, hogy amennyivel kevesebb joghurtot teszel, annyival több túrót. Legyen mondjuk 1 kg a túró és csak 4 dl a joghurt.
Nézd meg, léci, a másik gyümölcsös túrótortámat: http://www.nosalty.hu/szolos_turotorta_recept_1803 abban nincs joghurt, sokkal túrósabb az íze és sok gyümölccsel jól müködik: eper, szeder, málna, meggy, stb.
Üdv: Ildikó

t.kat.71
t.kat.71cs, 2011-07-21 13:38

Nagyon jó a recept.Már egyszer elkészítettem és most hétvégén ismét megcsinálom.

Szanyo44
Szanyo44szo, 2011-07-02 11:53

Pár napja én is elkészítettem, mindenki imádta, és túlságosan hamar el is fogyott. Köszi a receptet :)

dettidomotor
dettidomotorsze, 2011-06-15 08:56

Tegnap megcsináltam, ugyan 2 órát szenvedtem, még nem vagyok túl gyakorlott, meg közben borsót is kellett szedni meg fejteni. Na de a lényeg, a tésztát gyönyörűen megcsináltam, ami már egy nagy sikerélmény volt, azánt mikor beleöntöttem a túrós cuccot a formában, hát kétségeim voltak, hogy ezt hogy fogom én kivenni belőle... és ma reggel megnéztem, gyönyörűen összeállt :) De sajnos nem tudtam megkóstolni mert rohantam munkába. Remélem estére hagynak nekem belőle, mert istenien néz ki, és a túró magában is mennyei volt :) Köszi a receptet!!!

Sylvatica
Sylvaticasze, 2011-05-25 12:33

Kedves Ildikó!

Most bukkantam rá erre a receptre. Hétvégén vendégeim jönnek és gondoltam megcsinálom, hisz itt az eper szezon.

Én is barna cukorral fogom kipróbálni, illetve a lisztet is keverni szoktam: fele teljes kiőrlésű, fele sime liszt.

Volt egy dolog a leírásban, amit nem teljesen értettem. Megsütöd a lapot, ha kihűlt, akkor ki kell venni a formából, ugye? És nem a tortaformát hanem magát a torta oldalát kell vajas papírral bekenni, h az eperszemek rátapadjanak, ugye? Gondolom a díszítésen kívüli epret (oldala plusz teteje) bele kell tenni a krémbe. Azt írtad, h beleöntöd a krémet. Ez alatt azt értetted ugye, hogy ráöntöd a torta tetejére? Gondolom a zselatin stb miatt nem fog lefolyni róla.

Köszi előre is!

Locacica
Locacicak, 2011-05-10 20:02

Kedves Ildikó! Most vasárnap lesz a barátom születésnapja. Mindenképpen valami epres-túrós tortát szerettem volna csinálni neki. A túróst szereti, mert nem tartja édesnek. Én meg imádom még az epret is, szóval ez lett a kiválasztott. Remélem nekem is jól fog sikerülni. :-)

Bejus86
Bejus86v, 2011-02-06 20:25

Kedves Ildikó!

Kérhetnék én is egy átszámítást? 23 cm-es tortaformához? És még annyit, hogy én is szeretném kihagyni a krémből a vajat... Tudom kicsit problémás eset vagyok... :)
Ja és viszonylag sürgős lenne, a te tortádat szeretném kisfiam 1. szülinapjára elkészíteni, ami szerdán lesz.

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikóh, 2011-02-07 14:59

Szia Bejus!
23 cm-es formához
tészta: 2 tojás 2 ek cukor 2 ek liszt 6 dkg vaj fél citrom reszelt héja - ha vaj nélkül akarod itt egyszerüen csak hagyd ki!
Krém: 60 dkg túró 4 ek cukor 15 dkg vaj 5 dl joghurt 3 dkg zselatin 80 dkg eper - vaj nélkül 6 dl joghurt
Üdv: Ildikó

morningstar
morningstarp, 2011-05-20 12:11

Szia Ildikó! Én most szeretném kipróbálni, köszi, hogy leírtad ehhez a formához is az arányokat! A krémbe és a tésztába is kristálycukrot teszel, igaz?
Barna cukorral próbáltad már? abból biztos több kellene gondolom...

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikóp, 2011-05-20 18:03

Nem próbáltam barna cukorral, Morningstar. Szerintem nem kell abból sem több.
Majd számolj be!
Üdv: Ildikó

Bejus86
Bejus86h, 2011-02-07 15:27

Nagyon köszönöm Ildikó!

Majd beszámolok, hogy sikerült a végeredmény!

Üdv: Bea

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikószo, 2010-11-20 08:36

Nem tudom, Timike, banánnal nem próbáltam, de valahogy nem is érzem összepasszolónak, de lehet, hogy tévedek.
Ildikó

Salserina
Salserinasze, 2010-08-18 11:44

Sziasztok kedves Sütni Szeretők!

Húhú..egyszer csináltam meg a baráti társaságnak, de azóta is erre "adják le a rendelést"!! Kis unokaöcsiméknek is megcsinálom szülinapra! Hihetetlenül jól néz ki és nagyon finom is!!!
És a plusz jó dolog, hogy lehet bárhogy kombinálni, bármilyen gyümölccsel!
A tutibb ízért a natúr joghurtot olyan joghurttal helyettesítem, amilyen gyümölcsöt teszek bele, hogy még fenségesebb legyen!! Ezeket összeadva páratlan ízvilág!!

Köszönjük a receptet!!!

buborek2
buborek2p, 2010-07-09 20:38

Nagyon köszi :) ! Megcsináltam ma málnával!Naon jó lett!
Szép estét!

buborek2
buborek2cs, 2010-07-08 20:55

Az én kérdésem az hogy a zselatin és a joghurt összemelegítése azt jelenti hogy megcsinálom a zselatint és apránként hozzá teszem a joghurtot? Köszi :)

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikóp, 2010-07-09 16:05

a hideg joghurtba szórom a zselatint, jól összekeverem és kevergetve melegítem, míg a zselatin föll nem olvad egészen

Liebe Anna
Liebe Annah, 2010-06-21 14:06

Én is elkészítettem, nagyon szép lett és finom is. Talán egy kicsit több cukrot és citromlevet tényleg elbírna a krém, nem az édesség, hanem az íz miatt. Bár biztos a hozzávalókon is múlik. Köszönöm a receptet!

zsókuci
zsókuciv, 2010-06-13 11:26

Szia Ildikó ! Megsütöttem a tortát 26 cm-es formában, 4 tojással a tésztát, kellő vastagságú lett, az egész nagyon szép lett, de nekem még egy kis cukor hiányzott a krémhez az eper miatt. Legközelebb egy kicsivel többet teszek, bele ha az eper, és a túró is savanyúbb. Nagyon jó a recept, könnyen elkészíthető. A joghurttortát is így fogom körberakni gyümölccsel. Nagyon tetszik ! Köszi !

Takács Anikó
Takács Anikóv, 2010-05-23 17:28

Szia! Megsütöttem a tortát, de ananásszal, probáljátok ki nagyon finom lett. Köszönöm hogy megosztottad mindenkivel a receptet.

Arkie
Arkiev, 2010-05-09 04:44

Szia Ildikó!

Annyi lenne a kérdésem, hogy a zselatin helyett tudnál valami alternatív megoldást ajánlani?

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikósze, 2010-05-12 15:35

Bocsánat Arkie, hogy kicsit késve reagálok. Nem tudom, mi a baj a zselatinnal. Ha az, hogy állati eredetű, akkor a zselatin helyett használhatsz növényi eredetű kocsonyásítót: pl. pektint, agar-agart (kereskedelmi neve azt hiszem Agazon, de lehet, hogy más nével is kapható), vagy használhatsz búza vagy kukorica keményítőt.
Üdv: Ildikó

gyümölcs
gyümölcssze, 2010-04-28 19:27

Szia Ildikó! Csak azt szeretném kérdezni hogy a vajat nem lehet-e kihagyni a kremből, mert sajnos a vajas krémeket nem igazán szeretjük?
Köszönöm a választ! :)))

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikósze, 2010-04-28 21:36

Szia Gyümölcs!
Kihagyhatod a krémből a vajat, szerintem akkor 8 dl legyen a joghurt és 5 dkg zselatin kell:. a joghurt-többlet pótolja a vaj tömegét, a zselatin-többlet a vaj kötőerejét.
Majd számolj be, ha elkészítetted!
Ildikó

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot - 300 kalória alatt!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
392