r
Nosalty Logó

Dobos-torta kókusszal díszítve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Dobos-torta kókusszal díszítve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A cukormázhoz és a díszítéshez

Összesen 1591 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A cukormázhoz és a díszítéshez

Összesen 9545 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A cukormázhoz és a díszítéshez

Összesen 342 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    80.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    769.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.2 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    720 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    689 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 1591 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.6 g

Zsír

  • Összesen
    483.7 g
  • Telített zsírsav
    191 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    180 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4614.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    1577 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1534 mg
  • Nátrium
    1068 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1206.9 g
  • Cukor
    744 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    236 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    299 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2225 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 9545 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A cukormázhoz és a díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, majd a tejjel és a tojással meggyúrjuk.
  2. 6 kis cipóra osztjuk. A cipókat egyenként kör alakúra nyújtjuk. Vajazott, lisztezett tepsi hátulján világosbarnára sütjük.
  3. A lapokat, kihűlés után krémmel töltjük meg.
  4. A krémhez a tejből, a lisztből, a kakaóból, a vaníliás cukorból sűrű pépet főzünk. Kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, a kihűlt péphez adjuk, jól elkeverjük.
  5. A legszebb lapot kiválasztjuk.15 dkg cukrot pirítunk, vajazott késsel gyorsan rákenjük a lapra. Előtte még egy kést bekenünk vajjal, amivel ügyesen bevagdossuk a kívánt szeleteket a tortánkon. (Később már nem tudnánk, mert a cukor eltörne.) A felvagdosott, cukros szeleteket rápakoljuk a legfelső lapra.
  6. A kemény lapok másnapra tökéletesen megpuhulnak.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 21828
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lányom 15. születésnapjára készítettem el először a dobos-tortát. Annyira laktató volt, hogy az ünnepi ebéd után alig bírtuk elfogyasztani... Én kókuszreszelékkel és kis csokikrémmel díszítettem az oldalát és tetejét.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A cukormázhoz és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!