r
Nosalty Logó

Diabetikus túrós joghurttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diabetikus túrós joghurttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A foltokhoz

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 243 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A foltokhoz

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2918 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A foltokhoz

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 123 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 243 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.2 g

Zsír

  • Összesen
    170.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    837 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5322 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    1586 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    621 mg
  • Foszfor
    2253 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.7 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1363.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    819 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    585 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1317 micro
Összesen 2918 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 123 Kcal

Hozzávalók

A foltokhoz

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A foltokhoz

  1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Előkészítünk egy sütőpapírt, és kibéleljük vele a gáztepsit. (Az enyém 40y40-es.)
  2. Szobahőmérsékleten olvasszuk ki a ribizlit, levét fogjuk fel.
  3. Egy kapcsos tortaformát is kibélelünk sütőpapírral (hogy ne mozduljon el a papír, kenjük meg itt-ott pici margarinnal.), félretesszük.
  4. A folthoz valókat kikeverjük, és kenőkéssel vagy kanál hátuljával a gáztepsire terített papírt foltokban megkenjük vele, amolyan bocimintásra. Ha nyomózsákba tesszük, akkor bármilyen mintát megrajzolhatunk vele.
  5. Amíg elkészítjük a tésztát, tegyük hideg helyre a foltozott papíros tepsit.
  6. A tésztához a lisztet és a darált diót vagy mandulát összekeverjük, a margarint megolvasztjuk.
  7. A tojásokat a glukononnal 4-5 percig keverjük a robotgép legmagasabb fokozatával. Belecsurgatjuk a margarint, majd fakanállal csomómentesre elkeverjük benne a liszt-mandula keverékét.
  8. A foltokra öntjük, vékony tésztát fogunk kapni, szépen óvatosan elkenjük úgy, hogy ne maszatoljuk el a foltokat.
  9. Készre sütjük.
  10. Liszttel picit meghintett sütőpapírra borítjuk, és lehúzzuk róla azt a sütőpapírt, amin sült. Hagyjuk kihűlni.
  11. Ha kihűlt, a tortaformát kibéleljük vele úgy, hogy a foltok a karima oldalán kifelé nézzenek.
  12. Nem sok leeső rész lesz, igyekezzünk okosan-ügyesen kalkulálni a tésztával. Ha megvan, akkor vékonyan megkenjük a diabetikus lekvárral az alját és az oldalát is.
  13. A zselatint feloldjuk a vízben, hagyjuk pár percig duzzadni, majd forrásig melegítjük. Hagyjuk hűlni.
  14. A joghurtokat, a túrót és az édesítőszert kikeverjük, belecsurgatjuk a ribizli levét, és a szobahűmérsékletű zselatint is elkeverjük benne.
  15. A tésztával kibélelt formába töltjük, és hűtőbe tesszük dermedésig.
  16. Ekkor a piros zselét elkészítjük a leírás szerint, hagyjuk hűlni.
  17. A ribizlit elosztjuk szépen a torta tetején, leöntjük a zselével, és visszatesszük a hűtőbe. Egy éjszakát ott tartjuk.
  18. Ha a tészta széle magasabb a zselénél, akkor nyugodtan vágjuk körbe, hogy egyforma magas legyen a zselével, ne lógjon túl rajta.
  19. Másnap a csatos karimát óvatosan leemeljük, a sütőpapírt lehúzzuk a torta oldaláról, és az alján lévő sütőpapír segítségével szép tálra áthúzzuk a tortaforma aljáról.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 26529
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 18.

Ajánló

A glukonon használata egyszerű, egy az egyben helyettesíthető vele a cukor, nem kell számolgatni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolléganőm sajnos cukorbeteg, nagyon kevés édességet eszik. De milyen a szülinap torta nélkül? Mindenkinek nagyon ízlett, pikk-pakk elfogyott. És mutatós is a foltocskákkal az oldalán.

Hozzávalók

A foltokhoz

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek