Cukkini fasírt 4. - zabpelyhes recept

Cukkini fasírt 4. - zabpelyhes
Cukkini fasírt 4. - zabpelyhes
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lúgosítani kell vagy mi a szösz, Eszter nagyon ráállt a témára. A ház különböző sarkaiban bukkanak fel teljesen váratlanul a legkülönfélébb zöldségek, amikkel épp kezdeni akart valamit, de ott felejtette, néha hurcolja magával például a brokkolit, amikor jön megy, és közben azt szagolgatva gondolkozik.
Gondoltam, kipróbálom ezt az eljárást, hátha hatékonyan lehet segítségül hívni a múzsákat. No, azt nem mondom, hogy homlokon csókoltak, de az interneten fellelt recept közül ezzel álltam elő egyik este, miután napok óta kerülgettem a kamrában a cukkiniket és nagyon idegesített, hogy a boros állványomra vannak rápakolva, mert nem férnek fel a polcra a több tonnányi lekváromtól, hah!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha jól tudom, Zsóka néni sárgarépa főzelékével ettük meg - ami a legjobb a kategóriájában. Meg utána is még rájártunk. Miközben más zöldségeket szagolgatva járkáltunk a lakásban.
pH besorolás: közepesen lúgosít


receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit lereszlejük, 2 teáskanál sóval besózzuk, átforgatjuk. Állni hagyjuk egy órát, majd a levét kifacsarjuk.
  2. Egy tálban az összes hozzávalót összekeverjük, gyúrjuk. Nem baj, ha mancsos lesz, sokkal több lisztet ne adjunk hozzá, mert akkor túl tömör lesz. Épp annyira álljon össze, hogy tessék-lássék lehessen belőle gombócokat formázni.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, reszelt sajttal megszórjuk a tetejét és addig sütjük, amíg a sajt szépen meg nem pirul a tetején.



 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 35
össznézettség: 50 296
elküldve: 29
receptkönyvben: 1 114
elkészítve: 55/69
Facebookon megjelent: -

szakács

Gasztrobloggerférj

Mióta szakács: 2010.10.04.
7 recept
hirdetés

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Eridor
Eridor / Eridor h, 2016-07-11 22:01

Kevesebből szeretném elkészíteni. Egy nagy cikkinim van. Lehetne esetleg a darabszámot pontosítani, dkg- ban megadni? Akkor a többi hozzávalót is könnyebben tudnám hozzá igazítani. Kb adat is jó lenne, vagy lereszelve mennyi a 3 cukkini?
Köszönöm előre is a választ.

Pista39
Pista39 sze, 2014-08-13 13:46

Én kb.10 dekányi sült csirkemell darabkákat raktam bele, így is finom.
Üdvözlettel:
Pista

2B
2B szo, 2013-02-23 18:00

Köszönjük. Nagyon jó lett, bár liszt helyett kicsit több zabpelyhet és zabkorpát használtam.

welli
welli cs, 2012-08-02 09:10

Kedves Gasztrobloggerférj :) Klassz a recept, nagyon örültem neki, el is készítettem. Ízlik :) A kérdésem / javaslatom: nem kellene-e valami minimális olaj (zsiradék) a masszába? Csak mert én nem tudtam elválasztani a megsült fasírtkákat a sütőpapírtól. Persze minden sütő is más, megeshet, h. a sütőmön belüli erőknek köszönhető, hogy így jártam, s nincs semmi köze a bent sülő ételhez :)
Másoknak nem ragadt rá a sütőpapírra?
Mivel lisztet nem használok, cska zabpehellyel "sűrítettem" a masszát, emiatt nem lett "kemény", így a papírra tapadás miatt jobbára cafatokban tudtam kiszedni :) Ami az ízén nem ront semmit!
Köszönöm a választ!

cumbika
cumbika p, 2017-04-21 14:25

A hagyma dinszteléssel kerül bele zsiradék és nem ragad a papírhoz! :)

Krampusz53
Krampusz53 v, 2012-07-08 16:52

Nagyon szépen köszönjük ezt a receptet! A férjem addig dicsérte, hogy - mivel van alapanyag - mindjárt elkészül a második adag! Szerintetek a tökféléken kívül meg lehet csinálni más zöldségből is??
Köszönettel
Anikó

Bia
Bogi :o) / Bia k, 2010-12-14 16:50

Ez a zöldség szagolgatás nagyon tetszik.Én ma zellert szagolgattam jó kis leves lett belőle.Nagyon jó ez a fasirt!Remek ötlet a sütőben sütés.Köszi.Bogi

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó szo, 2010-11-13 10:58

Most veszem észre, hogy ennél a receptnél meg vagyok említve. (Achi ezt ne tanuld meg, ez nem magyaros kifejezés, helyesen: hogy megemlítettél.) Köszönöm, hogy megdícsérted a főzelékemet, én pedig kipróbálom a zabpelyhes fasírtot.
Jó a story, elképzelem Esztert a brokkolival, miközben csattognak a fejében a kerekek, mígnem felkiált: ki van találva! ( Na már megint, helyesen: kitaláltam!)
Puszillak Benneteket.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp h, 2010-11-01 23:09

Ez nagyon klasz recept, anyósom is hasonlóképp készíti, kis változtatással, néha hús is kerül bele. Nagyon finom! Puszi Nektek: Mrs Smith

379