Csokis-diós kiflifelfújt baracklekvárral recept

Csokis-diós kiflifelfújt baracklekvárral
Csokis-diós kiflifelfújt baracklekvárral
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor még a Nők Lapjában is megjelentek Stahl Judit receptjei, hétről-hétre alig vártam a lapot és szépen mappába rendezve gyűjtögettem kedvencem receptjeit. Most a tél (nagyon remélem) utolsó fagyos napján, átlapoztam a régi mappámat és valami igazán kényeztető finomságot kerestem. Nos, ez a recept az, egy mennyei eledel!:) Persze az íze mellett az sem egy elhanyagolandó szempont, hogy a már mellőzött, szikkadt kifliket varázsolja ilyen finomsággá.

hozzávalók / 5 adag

A kiflifelfújthoz

A tepsi előkészítéséhez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis-diós-barackos kiflifelfújt, baracklekváros kiflifelfújt csokival és dióval
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kivajazunk egy 30x20-cm-es sütőtálat, a sütőt 175C-ra bekapcsoljuk.
  2. A kifliket ujjnyi vastagon felkarikázzuk.
  3. A tejet és a tejszínt összemelegítjük.
  4. Kézi habverővel elkeverjük az egész tojásokat a tojássárgákkal és a cukorral.
  5. Apránként hozzáöntjük folytonos kevergetés mellett a meleg tejszínes tejet és alaposan beleforgatjuk a kiflikorongokat. (Kb. 10 perc alatt jól megszívják magukat.)
  6. Összekeverjük a diót és a citromhéjat.
  7. A kiflikarikák felét beleöntjük a sütőtálba, erre rászórjuk a citromos diómorzsa nagyját, a csokifalatokat és fél teáskanálnyi baracklekvárpöttyöket.
  8. Ráöntjük a maradék kiflikarikákat és vékonyan megszórjuk a maradék diómorzsával.
  9. A tetejére morzsolunk 3 dkg puha vajat és 45 percre betesszük a sütőbe. (figyeljük és ha félóra után nagyon pirulna, takarjuk be lazán alufóliával).
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 9 536
elküldve: 2
receptkönyvben: 186
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

818