r
Nosalty Logó

Csőben sült csirkemell medvehagymával, vajrépával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csőben sült csirkemell medvehagymával, vajrépával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 843 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1685 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 127 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    396 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1355.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    450.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    525 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 843 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.7 g

Zsír

  • Összesen
    124.1 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    791 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2711.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1108 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    901 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1051 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    581 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1034 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 1685 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 127 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és 5 dkg felhevített vajon 6-8 perc alatt kevergetve elősütjük. Közben picit sózzuk, borsozzuk.
  2. Miután elkészült a csirkemell, sütőtálba tesszük.
  3. A vajrépát meghámozzuk, félbevágjuk, és 1 cm-es szeletekre vágjuk. A csirkemell sütéséből visszamaradt vajhoz adjuk a maradék hideg vajat, felhevítjük, és 6-8 perc alatt elősütjük a vajrépát is.
  4. A medvehagyma-leveleket megmossuk, és 2 cm-es csíkokra vágjuk, az utolsó 1-2 percben a vajrépához adjuk, és együtt pároljuk. A medvehagymás vajrépát a csirkemellre rétegezzük.
  5. A tojást felverjük, hozzákeverjük a tejszínt, a krémsajtot, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a vajrépás rétegre. (Úgy igazítsuk a tejszínes öntetet, hogy a rétegek közé is jusson.)
  6. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. 10 perc pihentetés után melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13142
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A piacok tél végi, tavaszi kínálatában egyre gyakrabban találkozunk a vajrépával. Az íze leginkább a karalábé és a retek ízére hasonlít. Legtöbben csak nyersen fogyasztják, de érdemes kipróbálni levesekben, ragukban vagy rakottan, csőben sütött változatban is. A melegen készített vajrépa ízéhez igen jól párosul a hagyma karakteresebb íze. Szezonja lévén, a hagymát medvehagymával helyettesítsük, amely jól illik a semleges ízű csirkemellhez is. (A recept  a Pécsi Borozó oldalán jelent meg.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek