hozzászólások (6)

leírás

Más elnevezései: vajretek, kerekrépa. Európából származó gyökérzöldség. Fehér vagy sárgás színű, s vannak olyan változatai is, melyek a levélszárnál lilák. A kisebb, zsengébb vajrépa alkalmas konyhai felhasználásra, míg a nagyobb egyedek állatok takarmányozására szolgálnak. Az angol és a francia konyha régóta és előszeretettel használja a vajrépát: levesekben, ragukban és önmagában köretként valamilyen módon (csőben sütve, püréként, párolva, töltve, stb.) elkészítve vagy akár nyersen is, salátákban.

mikor vegyem

A vajrépának téli, tavaszi és nyári változatai léteznek.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen egy hétig eláll.

Vajrépa alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (6)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        vcsuka
        pussycat / vcsuka Mon, 2013-12-30 08:15

        Ez ugyan ugy nez ki mint a karalabe. Viszont a karalaberol nem latok egy kepet sem. Ez lenne a karalabe legujabb neve?

        vcsuka
        pussycat / vcsuka Mon, 2013-12-30 10:08

        Azt hiszem, hogy felreertettel. En tudom, hogy a karalabe hogy nez ki, de viszont meg vajretekkel nem talalkoztam, ezert inkabb egy kis magyarazatra lett volna szuksegem es nem arra, hogy a karalabebol miket lehet fozni:) Egy kisse udvariatlannak tartom, hogy egy linket, csak ugy magyarazat nelkul a kepembe vagsz. Ha nem akarsz valaszolni a kerdesemre, ok, elfogadom, de igy nem segitettel:) Boldog Ujevet!!!

        Rehova Kata
        Miss Lemon / Rehova Kata Mon, 2013-12-30 11:14

        Elnézést, semmiképp nem akartam udvariatlan lenni, talán tényleg félreértettem, hogy a karalábéról nem látsz képet. A vajrépa alapanyag leírása is megtalálható itt, a "receptek", "kalória", "tápanyag" fülek mellett a "leírás"-ra kattintva.
        További kellemes sütés-főzést és BÚÉK viszont!:)
        Kata

        vcsuka
        pussycat / vcsuka Mon, 2013-12-30 13:23

        Koszonom, most mar tisztabban latok vajrepa ugyben. Sajnos a NoSalty megujulasa ota meg neha zavarban vagyok, hogy mit-hol keressek. De visszaterve a vajrepara, a kepet latva, most mar megismerem. Ez itt Ausztraliaban nagyon nepszeru, es en mindig azt hittem, hogy ez a kalarabe. Ezt szoktam a huslevesbe is fozni egy masik tarsaval amit ugy hivnak, hogy "swede". Hasonlit erre, csak a szine sarga. Egyebkent Petra egyik receptjeben utal egy linkre, ahol Petra ezt nevezi vajrepanak vagy kerekrepanak. Szerintem ez ket kulombozo noveny. En mindkettot szoktam a levesbe tenni. Karalabet itt meg nem lattam, de ez teljesen a magyarorszagi karalabera emlekeztet.
        Bocsass meg, hogy ilyen sokat zaklattalak, udv. Veronika

        szépróza
        szépróza / szépróza Thu, 2011-02-03 15:54

        én ezt a zöldségesnél mindig vajreteknek láttam. nemcsak itt szegeden, hanem otthon mosonmagyaróváron is.
        mire jó a hozzávalók linkelése, most már ezt is tudom :-)