Csirkemell bundában mézes mártással recept

Csirkemell bundában mézes mártással
Csirkemell bundában mézes mártással
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (54)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az illatos omlós csirkemellhez hasonlít, de szerintem még annál is finomabb és omlósabb a hús. Készíthetjük halból is. Nálunk a csirkemell mellé vörös sügérre került a bunda.


hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A páchoz

A bundázáshoz

A mézes mártáshoz

ajánlat

Az eredeti recept szerint pirított szezámmaggal és felkarikázott újhagymával kínáljuk!

receptjellemzők

konyha: kínai
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Mézes-bundás csirkemell, csirkemell mézes bundában
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét vékony (ujjnyi) csíkokra vágjuk.
  2. A páchoz a  hozzávalókat összekeverjük, a csirkecsíkokat beleforgatjuk és fél órára hűtőbe tesszük.
  3. A bundázáshoz a tojást enyhén felverjük és a többi hozzávalóval simára keverjük.
  4. A húscsíkokat a pácból kivesszük és a sűrű tésztába beleforgatjuk.
  5. Közepesen forró olajban aranybarnára sütjük.
  6. A mézes szószhoz  a hozzávalókat egy serpenyőben megforrósítjuk és a húsra öntjük. (Külön kis edényben is tálalhatjuk mellé.)

  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 134 947
elküldve: 60
receptkönyvben: 2 237
elkészítve: 77/114
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (54)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Doraar
Doraar v, 2013-11-03 11:15

Ez a kedvencunk a kinai etterembol.alig varom hogy elkeszitsem, remelem finom lesz :)

sosi70
sosi70 szo, 2012-10-20 13:22

Sziasztok! Már sokszor elkészítettük,és isteni! Sokkal jobb mint a kínai éttermes verzió! Mert elösször ott ettünk! Próbálgatjuk kb. egy éve, de szezámolajat még a mai napig nem sikerült beszereznem, úgyhogy, csak anélkül! Segítsen valaki, hol kapható?!

lacyboy
lacyboy v, 2013-11-03 11:13

Fővám téri csarnok mellett az Ázsia élelmiszerben minden mennyislgben kapható :D

szilvi76
Szilvi6 / szilvi76 k, 2012-10-09 08:19

Szezámolaj helyett használhatok napraforgó v. olivaolajat? Vagy nagyon más lesz az íze?

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina sze, 2012-10-10 07:13

Igen más lesz, a szezámolajnak annyira jellegzetes íze van, hogy nem igen pótolható észrevétlenül mással. Finomnak biztos, hogy finom lesz más olajjal is. Üdv Kiki

orsolya77
Hókifli / orsolya77 sze, 2012-03-21 20:22

Kedves Kiki! Tegnap este elkészítettem ezt a hihetetlen finom ételt. Úgy ettük a párommal, mint gyerekek az ovi asztalánál ha valami finomat kapnak, csak nyeltük, csak nyeltük .... :)
A sajnos dolog csak az volt, hogy maradt még mára, és bár gondoltam a mikróban nem lesz olyan frissen sült mint a tegnap esti, de megesszük. Aztán kb 3 perc után a mikróban úgy roppant szét apró darabokra és szilánkokra a tányér, mint a parancsolat. :((( ennyit a maradékról és a mikrós művészetről. De a mártás nem veszett kárba lett hozzá gyorsan egy kis rántoot gomba meg hagymakarika és nyammmm :))
Köszönöm a finom receptet.: Orsi

oakle78
oakle78 h, 2011-11-21 04:46

After the chores were done the little boy went into the house and said to his mother "The chores are done I want some breakfast".So the mom put a dry bowl of cereal down in front of the little boy, north face clearance he said, "What about the milk?", and the mother replied "You can’t have any milk because you kicked the cow in the ass". The little boy said, "Well how about some bacon?" the mother replied, "You can’t have any bacon because you kicked the pig in the ass". north face fleece clearance The little boy said "Can I at least have an egg?" The mother replied, "No, you kicked the chicken in the ass".In walks his father, who kicked the cat, and the little boy said to his mother "Do you want to tell him or should I?"

elinor-chan
elinor-chan p, 2010-11-19 11:38

Sya :D
Köxy nagyon jól ^^ Még 4 nappal utána is azt mondogatta, hogy milyen finom volt ^^
Nya mek kereselk mára is valami incsiklandót ;)
Bye

elinor-chan
elinor-chan p, 2010-11-19 11:38

Sya :D
Köxy nagyon jól ^^ Még 4 nappal utána is azt mondogatta, hogy milyen finom volt ^^
Nya mek kereselk mára is valami incsiklandót ;)
Bye

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó cs, 2010-11-11 22:54

Syasztok^^
Hát ez lesz az első közös vacsi a barátommal, amit én készítek, úgyhogy remélem sikerülni fog :D
Köxy a receptet ^^

marta580403
marta580403 k, 2010-10-05 05:26

Szombaton elkészítettem, irtó jó volt. Természetesen a csípős savanyú leves sem maradhatott el.
Hétvégeken ezután mindig kipróbálok valami új receptet. Isteni a kínai konyha. A receptek jók és aránylag gyorsan elkészíthetők. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Márta

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó p, 2010-08-27 15:03

Helló!
Nagyon finom lett a kaja, viszont én dupla adagot csináltam, magyarul 1 óra alatt kész kéne legyek vele, de kb 2 órája sütöm és már meguntam és átpasszoltam muteromnak a sütést, mert a felével se vagyok kész... Ennek biztos van valami technikája de én nem jöttem rá! Viszont a mártás az fenomenális!!!
Ciao

mancanyu
mancanyu / mancanyu v, 2010-07-25 11:07

Nagggyyyon fini...két csirkemell felhasználásával és dupla tészta dupla mártás készítésével úgy jól laktunk,mint a duda,és még így is maradt egy csomó. Rendkívül gazdaságos,laktató és különleges, köszi a receptet,megy a kedvencekhez.

szonja
szonja v, 2010-07-18 15:47

Elkészítettem és az egész családnak ízlett, nagyon finom!
Köszönöm a receptet!!

titkoska
titkoska h, 2010-05-31 19:50

Bocsi-bocsi.Megint én vagyok.Már rá is jöttem,hogy csak lefele kell nyilaznom:)

titkoska
titkoska h, 2010-05-31 19:45

Bocsi,lehet,hogy csak én nem látom sehol.Hogy készül a mézes szósz?

laraed
Edit / laraed h, 2010-05-31 19:49

Kedves Titkoska ! A 6 pontnál van írva , hogy a mézes szószhoz valókat összeforraljuk....Üdv Edit Görgesd a hozzá valóknál le a lapot

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó cs, 2010-05-06 11:51

Eszter,köszönöm a receptet:)

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó sze, 2010-05-05 19:31

" Csirke, mint kínai szezámmagos" címszó alatt van Gargoyle receptje, azt hiszem ő erre gondolt. Bocs, hogy belekontárkodtam, de remélem Eszterke nem haragszol, hogy helyetted szólok. Gondolom nagyon el vagy foglalva.
Zsóka néni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó sze, 2010-05-05 19:14

Kedves Gargoyle!Sokak kérését tolmácsolom: lehetne ezen az oldalon leírni a receptet,hogy mindenki,akit érdekel elolvashassa?Köszönöm!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó sze, 2010-05-05 17:38

Gargoyle, én is megkérhetnélek rá,hogy az eredeti receptet átküld nekem? szikra89@citromail.hu
Előre is köszönöm:)
Egyébként, én is elkészítettem ezt a receptet és nagyon finom:)

ildi100
ildi100 k, 2010-03-30 07:59

A 75 éves apukám, azt mondta, hogy eddig azt hitte nem szereti a csirkemellet, de így elkészítve nagyon ízlett neki.

Dixy
Knoblauh Diána / Dixy sze, 2010-03-10 22:44

Ez az a tipikus kínai szezámmagos csirke? Mert ők olyan finom ropogós bundában édesen adják és nem tudok rájönni hogyan csinálják. Mert mondták egyszer hogy cukrot olvasztanak, de nem tudom mivel könnyítik hogy ne legyen olyan kemény...

Gargoyle
P. / Gargoyle sze, 2010-03-10 23:14

Szia Dixy! Ez nem az.
Ahhoz nem bundázzák be a csirkét, egészen más a pác hozzá, illetve maga a pác a bunda, és utána egy sürü szószba forgatják.
Ez vízböl, ecetböl, keményítöböl, cukorból, szójaszószból, szezámolajból, chilipasztából és fokhagymából áll.
De szerintem ez is finom. :-)
Nekem megvan az eredeti recept, ha gondolod, szívesen elküldöm.
Üdv:
Eszter

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó cs, 2010-12-02 10:36

Ha megkérnélek,nekem is elküldenéd az eredeti receptet?Köszönöm előre is.

Haynal1
Haynal1 v, 2010-02-21 12:20

Ez volt a mai ebédünk, nagyon-nagyon finom és nagyon laktató, kiadós.
Köszönöm.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó v, 2010-01-17 17:00

ISTENI! Ezt a suliba is meg fogom csinálni! tukó h átmegyek a vizsgákon! Köszi

Gouranga
Gouranga h, 2009-11-23 20:31

Szia!
Elkészítettem, isssssteni finom, mint az eredeti.Igazi sikerélmény, csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó szo, 2009-11-07 15:08

hello.és ha keményítőt nem tennék a bundába az baj lenne?

372