r
Nosalty Logó

Csirkemájas pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csirkemájas pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 671 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2678 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 221 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1341.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    789 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1648 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    274 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1572 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    908 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    15 micro
  • Lut-zea
    1231 micro
Összesen 671 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    164.3 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5367 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    554 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    3155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    609.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6591 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    1097 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1178 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6286 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    3633 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    4923 micro
Összesen 2678 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    405 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze. (A felvert tojásból ne felejtsünk egy keveset félrerakni.)
  2. A tésztát fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre tegyük hűtőbe.
  3. Ezt követően nyújtsuk akkora kerek lappá a tésztát, hogy egy 24 cm átmérőjű kerek sütőformát ki tudjunk vele bélelni. A lelógó tésztaszéleket sodrófával vágjuk le.
  4. A tésztát fedjük be alufóliával vagy sütőpapírral, öntsünk rá babot, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük 10-13 percig, majd fóliával együtt vegyük le a babot, kenjük be a tésztát tojással, és süssük tovább 10 percig.
  5. Amíg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket. A mazsolát áztassuk a pálinkába 5-10 percig (a maradék pálinkát öntsük a töltelékhez).
  6. A csirkemájat az inaktól, esetleges zöld részektől tisztítsuk meg.
  7. A zöldhagymát, a petrezselyemzöldet vágjuk nagyobb darabokra.
  8. A töltelék valamennyi hozzávalóját - a mazsola kivételével - tegyük egy nagyobb késes aprító vagy turmix tartályába, és turmixoljuk össze.
  9. A kisült tésztára szórjuk rá a mazsolát, öntsük rá a tölteléket, és 170 fokon süssük további 25-30 percig, hogy a töltelék süljön át. Miután megsült, pihentessük 15 percet.
  10. Fogyaszthatjuk melegen is vagy hűtve, ekkor tálaláskor hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10694
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 04.

Ajánló

Fogyaszthatjuk melegen is, de hidegen jobban érvényesülnek az összetevők ízei. Hidegtálas vendégváráshoz, borozgatós beszélgetéshez tudom ajánlani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csirkemájas pite ötlete a Szakácsok könyvéből származik. Itt-ott változtattam a recepten. Tavaszra jellemzőbb zöldhagymát használtam a mogyoróhagyma helyett, petrezselyemzöldet bazsalikom helyett, pálinkát konyak helyett. Azonban a máj karakteres ízéhez jól illő édeskés mazsolát beletettem. Minél többször kóstoltam, annál jobban ízlett.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek