Csirke chorizoval és chilis paradicsom salsával recept

Csirke chorizoval és chilis paradicsom salsával
Csirke chorizoval és chilis paradicsom salsával
85 perc / előkészület: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én most tört burgonyával tálaltam, de tálalhatjuk párolt rizzsel is.

hozzávalók / 2 adag

A csirkéhez:

A salsához:

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült csirke paradicsom salsával, sütőben sült csirkecombok, sült combok salsával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fűszeres olajhoz az olajat elkeverjük sóval, borssal és a cayenne borssal. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, majd a fűszeres olajjal jól bemasszírozzuk.
  2. A húst egy tűzálló tálba rakjuk, hozzáadjuk a megmosott paradicsomot és a megtisztított, vékony szeletekre vágott fokhagymát.
  3. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40 percig sütjük. Majd hozzáadjuk a szeletekre vágott kolbászt, és további 20 percig sütjük.
  4. A salsához: Egy serpenyőt (zsiradék nélkül) felforrósítunk, beleszórjuk a paradicsomot, az egész chilit és a fokhagymát héjastul, kb. 10 percig pirítjuk. Kivesszük.
  5. A sült fokhagymát meghántjuk, a chilit meghántjuk, kimagozzuk. Mindkettőt apróra vágjuk, egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a paradicsomot, és szétnyomkodjuk. Hozzákeverjük az apróra vágott salottát, a durvára vágott koriandert és a lime levet. Sóval ízesítjük.
  6. A csirkét a salsával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 679
elküldve: 0
receptkönyvben: 149
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1800 recept
hirdetés

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katyerina
Katyerina p, 2015-09-25 11:28

Sokszor láttam már a TV paprika adásaiban, hogy chorizóval főznek .Ez egy spanyol paprikás, csípős kolbász. Azt hiszem, hogy aki nem ismeri a magyar paprikásos csípős kolbászt, az nem is tudja, mi a jó. Sajnos ennek az ismertsége nagyon minimális a világban!! Ezen sem ártana javítani!!
Üdv. Katyerina

bcsullog
Barcsika / bcsullog h, 2015-09-14 09:17

Szia!
Ne haragudj, hogy okvetetlenkedek, de egy dolgot nem ertek. Miert kellene nekunk chorizot tenni a csirkebe, amikor a paprikas hazi kolbaszunk ugyanolyan jo. Szerintem a receptolvasok 80 szazaleka nem is tudja, mi az. Lehet, hogy zarojelesen megjegyezhetned, hogy ez lehet kolbasz is?
Udv,
Barbara

751