Cordon Bleu 2. -borjúhúsból recept

Cordon Bleu 2. -borjúhúsból
Cordon Bleu 2. -borjúhúsból
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Cordon Bleu így az igazi!

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A panírozáshoz és sütéshez

ajánlat

Köret: friss saláta, steak burgonya.

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajttal-sonkával töltött borjúszelet, borjú -Cordon Bleu
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, és elfelezzük.
  2. A zsemlemorzsába belekeverjük a parmezán sajtot.
  3. Az előkészített hússzeleteket belemártjuk a tojásba, majd mindegyikre ráhelyezünk fél szelet sonkát és fél szelet sajtot. Félbehajtjuk őket (a hús pontosan fedje a sajtot és a sonkát!), majd óvatosan bepanírozzuk. (Tenyerünk közt enyhén összenyomjuk, hogy a panír jól összetartsa sülés közben.)
  4. A bepanírozott húsokat enyhén sózzuk, borsozzuk.
  5. Olajat hevítünk egy nagy serpenyőben, és oldalanként kb. 8-8 percig (az első 8 perc alatt fedővel le is takarhatjuk), közepesen lassú tűzön megsütjük őket. (Figyeljünk, mert a sajtos bunda könnyebben pirul!)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 150
elküldve: 2
receptkönyvben: 80
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Filamér
Filamér cs, 2013-02-28 07:55

Ha csendben lettél volna, bölcs maradtál volna.... :-)
ez valóban az igazi Cordon Bleu és nem Gordon Blue, (Cordon és nem Gordon! bleu és nem blue) az eredeti - francia eredetű - elnevezés Kék Szalagot jelent (egy francia kitüntetésről kapta a nevét) és kizárólag borjúból készült. Van ezerféle változata, az alapanyagtól függően, és sajnos van ezerféle - nálunk valamiért (feltehetően tudatlanságból) aktívan használatba vett - eltorzított neve.... De ezek egyike sem a klasszikus Cordon Bleu. Ez a recept az. Ahogy a storyban jelezte is a beküldő.

1202