Burgonyás-paradicsomos csirkecomb recept

Burgonyás-paradicsomos csirkecomb
Burgonyás-paradicsomos csirkecomb
95 perc / előkészület: 20 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A burgonyát, mielőtt a combok körré szórnánk, fűszerezhetjük 1-2 gerezd vékony szeletekre vágott fokhagymával is.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres csirkecomb krumplival, fokhagymás chilis csirke vele sült krumplival
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, sózzuk, és kb. 1 ek olívaolajjal jól bedörzsöljük. A combokat egy tepsibe rakjuk, betoljuk a sütőbe, és 15 percig sütjük.
  2. A hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. A burgonyát meghántjuk, mossuk, kettévágjuk. A fűszereket megmossuk, apróra vágjuk. A burgonyát elkeverjük a hagymával, fűszerekkel, 2 ek olajjal. Sóval, borssal fűszerezzük. A combok köré szórjuk, és további 25 percig sütjük.
  3. A paradicsomot megmossuk, cikkekre vágjuk. A paradicsomot és az olajbogyót a combokhoz adjuk, és további 20 percig sütjük.
  4. A chilit megmossuk, kettévágjuk, a magokat kikaparjuk, durvára vágjuk. A chilit a fokhagymával, a barna cukorral, kb. ½ tk sóval és 2 ek olívaolajjal botmixerrel összedolgozzuk.
  5. A combokat 2-3-szor megkenjük a chilis-fokhagymás krémmel, és további 15 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 51
össznézettség: 26 974
elküldve: 12
receptkönyvben: 344
elkészítve: 20/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1838 recept
hirdetés

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Shephard
Shephard v, 2015-08-02 14:27

Egyszerűen elkészithető, isteni finom, nem sok edeny kell hozza csak egy nagy tepsi-mosogatás barát-máskor is el fogom késziteni, köszönöm a receptet :)

gamica
gamica v, 2015-03-08 23:18

Nagyon finom, igazi ízkavalkád. Kétszer megcsináltam, igaz olajbogyó nélkül, mert nem volt itthon, de egyszer úgy is kipróbálom!

697