r
Nosalty Logó

Burgonyás-paradicsomos csirkecomb

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Burgonyás-paradicsomos csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 697 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1393 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    465 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    852 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    447 micro
Összesen 697 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    89.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1892.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    727 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    929.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    320 micro
  • β-karotin
    1703 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    894 micro
Összesen 1393 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    499 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, sózzuk, és kb. 1 ek olívaolajjal jól bedörzsöljük. A combokat egy tepsibe rakjuk, betoljuk a sütőbe, és 15 percig sütjük.
  2. A hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. A burgonyát meghántjuk, mossuk, kettévágjuk. A fűszereket megmossuk, apróra vágjuk. A burgonyát elkeverjük a hagymával, fűszerekkel, 2 ek olajjal. Sóval, borssal fűszerezzük. A combok köré szórjuk, és további 25 percig sütjük.
  3. A paradicsomot megmossuk, cikkekre vágjuk. A paradicsomot és az olajbogyót a combokhoz adjuk, és további 20 percig sütjük.
  4. A chilit megmossuk, kettévágjuk, a magokat kikaparjuk, durvára vágjuk. A chilit a fokhagymával, a barna cukorral, kb. ½ tk sóval és 2 ek olívaolajjal botmixerrel összedolgozzuk.
  5. A combokat 2-3-szor megkenjük a chilis-fokhagymás krémmel, és további 15 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 490
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 40600
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A burgonyát, mielőtt a combok körré szórnánk, fűszerezhetjük 1-2 gerezd vékony szeletekre vágott fokhagymával is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!