r
Nosalty Logó

Brassói aprópecsenye - extra

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
AxXx
Brassói aprópecsenye - extra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 974 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 7789 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    74.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    834 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 974 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    301.4 g

Zsír

  • Összesen
    596.7 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    271 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    131 g
  • Koleszterin
    1155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6672.1 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    394 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    681 mg
  • Foszfor
    3837 mg
  • Nátrium
    1115 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2651.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    109 mg
  • C vitamin:
    477 mg
  • D vitamin:
    1050 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    1127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    881 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    859 micro
Összesen 7789 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    58 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst feldaraboljuk 1,5 cm-es kis kockákra.
  2. Megtisztítjuk, és feldaraboljuk a fokhagymát.
  3. A húsra 2 kanál olajat öntünk, megszórunk egy kevés őrölt borssal, 2-3 gerezd aprított fokhagymával. Jól összekeverjük az egészet, és letakarva, állni hagyjuk a húst.
  4. Gyufaszál vékonyra szeleteljük a húsos szalonnát, majd bő zsiradékra tesszük, kisütjük. (Javaslom kacsa- vagy sertészsíron.)
  5. Közben megpucolunk 2 fej vöröshagymát, felkarikázzuk. Felkockázzuk a paprikákat. Rádobjuk a hagymát a szalonnára, kicsit sütjük. Majd rátesszük a paprikakockákat is. Az egészet 10 perc alatt, nagy lángon, folyamatosan keverve, összesütjük. Ha megsült, de a paprika még roppanós, kiszedjük a zsiradékból egy tányérra az egészet.
  6. A fennmaradó zsiradékot felforrósítjuk, beledobjuk a felkockázott, pácolt húst. Nagy lángon, többször megkeverve fehéredésig sütjük, ekkor egy kevés pirospaprikát és egy fél evőkanál majorannát teszünk rá, majd letakarjuk egy fedővel és a saját levében pároljuk.
  7. 20 perc elteltével rátesszük a felkockázott paradicsomot. Ha elfőtte a levét, kevés vízzel pótoljuk. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.
  8. Megtisztítjuk, feldaraboljuk (2x2 cm-es kockákra) a burgonyát. Egy jénai tálba téve, letakarva, 4-5 percig a mikróba tesszük, előfőzzük. (folyadék nem kell hozzá)
  9. Olajat vagy olaj - zsír keveréket hevítünk, a burgonyát kisütjük, majd egy papírtörlővel bélelt tálba szedjük.
  10. Ha a hús megpuhult, ráöntjük a hagymás, paprikás, szalonnás ragut. Dobunk még az ételbe 2 gerezd, apróra vágott fokhagymát, kevés őrölt borsot. Az egészet jól összeforraljuk, rátesszük a kisütött burgonyát, összeforgatjuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 368
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 61
  • Össznézettség: 153025
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 20.

Ajánló

Csopaki Olaszrizling.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A jó öreg Brassói ... kicsit másként. A receptet Benke Laci bácsitól gyűjtöttem be, amiért külön köszönet illeti őt. Természetesen ettem, és főztem is más, egyszerűbb Brassóit is. Azonban nálunk ez a verzió viszi a pálmát. Egyszer mindenképp érdemes kipróbálni. Ez a mennyiség 7-8 adag lesz, ilyenkor én wokban készítem el, ez az edény elég nagy ahhoz, hogy kényelmesen elférjen benne az étel. Tálalni friss kenyérrel, kovászolt uborkával, ecetes almapaprikával... ki mit szeret hozzá. Jó étvágyat kívánok!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?