Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bögrés krémes meggyes-mákos kocka

Bögrés krémes meggyes-mákos kocka
Bögrés krémes meggyes-mákos kocka
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (79)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kis családunk egyik nagy kedvence a bögrés mákos sütemény, amit én a felkockázott változaton kívül muffin formájában is el szoktam készíteni. Mostanában viszont nekem nagyon bejön a vaníliapudingos meggyes pite krémje, ezért megfordult a fejemben, hogy mi lenne, ha ötvözném ezt a kettőt. Hát nem bántam meg! Egy remek sütemény született belőle, amit minden meggy- és mákrajongónak ajánlok!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tepsi előkészítéséhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük.

  2. A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es börgét használunk. A mákot, a lisztet, és a porcukrot egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sütőport és az egészet jól összekeverjük. Ezután beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a tojást és a bögre tejet kisebb adagokban hozzáöntve a tésztát simára keverjük. 

  3. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, beledobáljuk a lecsöpögtetett meggybefőttet, majd előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróba! 

  4. Amíg sül, addig elkészítjük a krémet. A vaníliás pudingport és a 3 kanál cukrot egymással elkeverjük. A meggybefőtt levélből kimérünk 4 - 4,5 dl-t, és ezt is hozzáöntjük a pudingporhoz. A tálat mikrohullámú sütőbe állítjuk, és a legmagasabb fokozaton 5 percig főzzük. Félidőben egyszer kivesszük és átkeverjük. 

  5. Az elkészült meggyes pudingos krémet ezután hagyjuk langyosra hűlni. Időnként keverjük át. 

  6. Amikor a mákos sütemény készre sült, kifordítjuk a tepsiből és hűlni hagyjuk. Egy jó éles késsel középen félbe vágjuk, majd az alját visszatesszük a tepsibe, amiben sütöttük. Erre rákenjük a pudingos-meggyes krémet, és a sütemény másik felével beborítjuk. Szeletelés előtt legalább 2 órát állni hagyjuk, hogy a krém kellően megszilárduljon benne, különben kifolyik. Porcukorral meghintve tálaljuk.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 76
össznézettség: 537 948
elküldve: 410
receptkönyvben: 4 700
elkészítve: 350/385
Facebookon megjelent: 11

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes kocka mákosan, mákos-meggyes pudinggal, pudingos meggyes-mákos

Hozzászólások (79)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kattyana
kattyana Mon, 2018-04-16 13:26

Nem vagyok kezdő szakács. Régóta használom a Nosalty receptjeit. De ez a recept borzalmas úgy, ahogy van!!! Vendégségbe vittem volna, ha sikerül! :(
Ja és hozzáteszem soha nem írtam még negatív kommentet. Általában helyrehozom, ha valami nem stimmel egy receptben. Ez azonban menthetetlen volt! Kuka!!!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Thu, 2018-04-05 17:21

Olyan régen volt már kiemelve! :))) Hajrá, csak így tovább, mert Ti is egyre "jobban" teljesítetek.....brrrr.....nincs is más jó recept azokon kívül, mint amiket rendszeresen, újra és újra kiemeltek.....de legalább most - kivételesen - ideírtátok a kiemelés tényét, biztosan fronthatás van, így megtévedtetek! :)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sat, 2018-02-03 08:46

Látom, megfogadtátok az előbbi tanácsom, mert ma reggel - 2018. február 3-án, szombaton - már kapásból kiemeltétek a Facebookon!

Ide is kellene írni a tényét!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Tue, 2018-01-30 18:41

Ezt emeljétek ki, szerintem, a nap minden órájában......úgyis olyan "régen" volt kiemelve...!!! Más receptek - még néhány kedvenc kivételével -, ha jobban belegondolunk, nincsenek is feltöltve....!!!

Orbit
Orbit Mon, 2018-01-15 14:21

Ma megsütöttem, a tésztája nagyon finom, elég sűrű, annak ellenére, hogy az elején túl hígnak találtam. :) Sajnos alig bírtam kettévágni, mert nem jött fel annyira, nem olyan magas, mint a fényképen, pedig a lehető legkisebb tepsiben sütöttem. Az alja el is tört, ezért két részletben tudtam csak visszatenni a tepsibe.
Van valakinek ötlete arra, hogyan lehet visszatenni a sütilapokat a tepsibe anélkül, hogy eltörjenek?
Üdv, Orbit

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Tue, 2018-01-30 18:54

Ez a feltöltőnek is eltört - ha jobban megnézed, lehet látni -, s el is fog törni, ezt a tésztát törésmentesen nem lehet kettévágni, a lapokat rakosgatni, igazán nem töltésre alkalmas ez a fajta tészta!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2018-01-15 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.01.14. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2018-01-14 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.01.13. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2018-01-13 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.01.12. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2018-01-12 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.01.11. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2017-03-15 03:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.03.14. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2017-02-03 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.02.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2017-02-02 03:17

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.02.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2017-02-01 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.01.31. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

norangyal
norangyal Mon, 2016-02-01 17:08

Szia! Én is elkészítettem ezt a sütit, nagyon finom lett, meg is fogom tartani, csak a tészta hosszában kettétört... illetve egy picivel több sütőport tettem hozzá, így jobban szét lehetett vágni. Köszönöm a receptet! :)

libaláb
libaláb Sat, 2016-01-30 18:04

Kipróbáltuk mi is, nem bántuk meg, nagyon ízlett. Sajnos kettévágni én sem tudtam, annyira lapos maradt, de jó volt a meggyes dolog a tetején is, főleg mert a meggyszemeket nem tettem a tésztába, hanem eleve a krémbe szántam őket.

Melinda6612
Melinda6612 Thu, 2015-09-10 17:10

Megsütöttem ma én is ezt a sütit. Gyors és nagyon finom. Nekem se jött fel annyira,hogy el tudjam vágni. Szerintem sok bele a 25 dkg darált mák. Én csak 20dkg-t tettem bele,de még ennyit is soknak találtam. Kicsit nehéz lett a tészta. Ha kevesebb mákkal készíteném könnyebb tésztát kapnék. Jól gondolom?
Bakiztam is,mert csak margarinnal kentem ki a tepsit.Elfelejtettem kilisztezni,de gond nélkül ki jött a tepsiből.Nem ragadt bele.Lehetséges,hogy ez is okozhatta,hogy kicsit tömör lett a tészta?nem lett légies és könnyű,mint a piskóta,de megkóstoltam és finom puha. A krém is isteni.
Köszönöm szépen a receptet.

Farkas Katalin
Farkas Katalin Mon, 2017-07-10 11:42

Melinda6612 évek óta készítem ezt a sütit. Véletlenül jöttem rá, hogy semmilyen zsiradékot nem kell bele tenni. Az én receptem: 20 dkg liszt, 20 dkg darált mák, 25 dkg cukor, 3 db egész tojás, 2-2,5 dl tej,1 cs sütőpor. Kipapírozott tepsibe önteni /25x35 cm a tepsim/, tűpróbáig sütni. Magas, és könnyű lesz, ezt már ketté lehet vágni, lehet bele szórni a meggyet, de lehet a krémbe tenni!

Zita-Zita
Zita-Zita Wed, 2015-07-29 13:18

Üdv mindenkinek :). Elkészitettem a sütit de nem jött fel annyira hogy elvághassam középen. Igaz nem mindent a leirtak szerint csináltam, a masszát túl hignak találtam ezért pótoltam egy kis lisztel. Vajon igen sűrű lett a massza és azért nem nőtt fel eléggé?? Valaki esetleg tud válaszolni? Köszönöm. Egyébként nagyon finom a süti :). Egyszerű és gyorsan elkészithető..:)

m.lekay
m.lekay Thu, 2015-06-18 15:16

Tegnap megcsináltam és tökéletes sütemény lett! A tésztának piskóta jellegűnek kell lennie, mint a képen? Ugyanis a párom nagyon szereti a mákot és kb. 30-35 dkg-t tettem bele, ezért nem lett olyan könnyű, mint egy piskóta tészta, de az íze tényleg fantasztikus! Köszönet érte!

petyitye
petyitye Sat, 2015-04-25 13:16

Megcsináltam.Kicsit szétesős lett az állaga a sütinek (darabokra hullott) de rányomtam a pudingos cuccost és nagyon finom lett úgy is..csak ajánlani tudom mindenkinek.Nekem és anyukámnak ez lett a kedvenc sütink. Köszi a receptet. :)

Banditta
Banditta Thu, 2015-02-19 09:55

Tegnap pikk-pakk kész lett, és garantált a siker. Ugyan meggyűlt a bajom a tészta kiemelésével, mert egy mozzanatot kifelejtettem a tepsi kikenését :) DE a lényeg hogy egy igazán finom, és könnyen elkészíthető sütit varázsoltam estére.

iceflower
iceflower / iceflower Fri, 2015-03-06 11:37

Szia!
Nem kell mindenképpen mikróban készítened a pudingot hozzá. Ha úgy szereted, akkor készítheted hagyományos módon a tűzhelyen is.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2015-02-05 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.02.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2015-02-04 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.02.03. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2015-02-03 03:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.02.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2015-02-02 03:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.02.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

giorgio67
giorgio67 Sun, 2015-02-01 14:26

hát akkor én most jól meg is sütöm, azt majd mind megeszem..

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2015-02-01 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.01.31. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2014-12-09 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.12.08. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

carolina
carolina Mon, 2014-12-08 23:27

Kedves Iceflower! Jónak tűnik a recepted, de mielőtt kipróbálnám, tudni szeretnék, milyen mák kell a tésztába: darált, cukrozott darált, vagy sima étkezési mák?
Válaszodat előre is köszönöm.
Carolina

Szilviaa
Szilviaa Fri, 2014-12-12 17:30

Szia!
Remélem nem baj, hogy én válaszolok. Darált mák kell bele, simán darált, nem cukrozott.

carolina
carolina Mon, 2014-12-15 20:07

Kedves Szilviaa! Köszönöm a gyors választ. Még egy dolgot szeretnék megkérdezni: a képen minden szelet tetején van egy "lyuk". Erről nem szól a recept. Szükség van rá? Ha igen, akkor mivel szúrjam ki és mi célból? Esetleg elég lenne egy villával megszurkálni?
Üdv.
Carolina

978
mák 25 dkg
finomliszt 1 bögre
porcukor 1 bögre
sütőpor 1 tk
tej 2.5 dl
napraforgó olaj 2 ek
tojás 1 db
meggybefőtt 450 g
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 3 ek
meggylé 4 dl
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
porcukor 3 ek