Bögrés krémes meggyes-mákos kocka recept

Bögrés krémes meggyes-mákos kocka
Bögrés krémes meggyes-mákos kocka
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (58)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kis családunk egyik nagy kedvence a bögrés mákos sütemény, amit én a felkockázott változaton kívül muffin formájában is el szoktam készíteni. Mostanában viszont nekem nagyon bejön a vaníliapudingos meggyes pite krémje, ezért megfordult a fejemben, hogy mi lenne, ha ötvözném ezt a kettőt. Hát nem bántam meg! Egy remek sütemény született belőle, amit minden meggy- és mákrajongónak ajánlok!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tepsi előkészítéséhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes kocka mákosan, mákos-meggyes pudinggal, pudingos meggyes-mákos
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük.
  2. A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es börgét használunk. A mákot, a lisztet, és a porcukrot egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sütőport és az egészet jól összekeverjük. Ezután beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a tojást és a bögre tejet kisebb adagokban hozzáöntve a tésztát simára keverjük. 
  3. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, beledobáljuk a lecsöpögtetett meggybefőttet, majd előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróba! 
  4. Amíg sül, addig elkészítjük a krémet. A vaníliás pudingport és a 3 kanál cukrot egymással elkeverjük. A meggybefőtt levélből kimérünk 4 - 4,5 dl-t, és ezt is hozzáöntjük a pudingporhoz. A tálat mikrohullámú sütőbe állítjuk, és a legmagasabb fokozaton 5 percig főzzük. Félidőben egyszer kivesszük és átkeverjük. 
  5. Az elkészült meggyes pudingos krémet ezután hagyjuk langyosra hűlni. Időnként keverjük át. 
  6. Amikor a mákos sütemény készre sült, kifordítjuk a tepsiből és hűlni hagyjuk. Egy jó éles késsel középen félbe vágjuk, majd az alját visszatesszük a tepsibe, amiben sütöttük. Erre rákenjük a pudingos-meggyes krémet, és a sütemény másik felével beborítjuk. Szeletelés előtt legalább 2 órát állni hagyjuk, hogy a krém kellően megszilárduljon benne, különben kifolyik. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 132
össznézettség: 387 414
elküldve: 373
receptkönyvben: 4 479
elkészítve: 329/364
Facebookon megjelent: 3

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

Hozzászólások (58)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu sze, 2017-03-15 03:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.03.14. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu p, 2017-02-03 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.02.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu cs, 2017-02-02 03:17

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.02.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu sze, 2017-02-01 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.01.31. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

norangyal
norangyal h, 2016-02-01 17:08

Szia! Én is elkészítettem ezt a sütit, nagyon finom lett, meg is fogom tartani, csak a tészta hosszában kettétört... illetve egy picivel több sütőport tettem hozzá, így jobban szét lehetett vágni. Köszönöm a receptet! :)

libaláb
libaláb szo, 2016-01-30 18:04

Kipróbáltuk mi is, nem bántuk meg, nagyon ízlett. Sajnos kettévágni én sem tudtam, annyira lapos maradt, de jó volt a meggyes dolog a tetején is, főleg mert a meggyszemeket nem tettem a tésztába, hanem eleve a krémbe szántam őket.

Melinda6612
Melinda6612 cs, 2015-09-10 17:10

Megsütöttem ma én is ezt a sütit. Gyors és nagyon finom. Nekem se jött fel annyira,hogy el tudjam vágni. Szerintem sok bele a 25 dkg darált mák. Én csak 20dkg-t tettem bele,de még ennyit is soknak találtam. Kicsit nehéz lett a tészta. Ha kevesebb mákkal készíteném könnyebb tésztát kapnék. Jól gondolom?
Bakiztam is,mert csak margarinnal kentem ki a tepsit.Elfelejtettem kilisztezni,de gond nélkül ki jött a tepsiből.Nem ragadt bele.Lehetséges,hogy ez is okozhatta,hogy kicsit tömör lett a tészta?nem lett légies és könnyű,mint a piskóta,de megkóstoltam és finom puha. A krém is isteni.
Köszönöm szépen a receptet.

Zita-Zita
Zita-Zita sze, 2015-07-29 13:18

Üdv mindenkinek :). Elkészitettem a sütit de nem jött fel annyira hogy elvághassam középen. Igaz nem mindent a leirtak szerint csináltam, a masszát túl hignak találtam ezért pótoltam egy kis lisztel. Vajon igen sűrű lett a massza és azért nem nőtt fel eléggé?? Valaki esetleg tud válaszolni? Köszönöm. Egyébként nagyon finom a süti :). Egyszerű és gyorsan elkészithető..:)

m.lekay
m.lekay cs, 2015-06-18 15:16

Tegnap megcsináltam és tökéletes sütemény lett! A tésztának piskóta jellegűnek kell lennie, mint a képen? Ugyanis a párom nagyon szereti a mákot és kb. 30-35 dkg-t tettem bele, ezért nem lett olyan könnyű, mint egy piskóta tészta, de az íze tényleg fantasztikus! Köszönet érte!

petyitye
petyitye szo, 2015-04-25 13:16

Megcsináltam.Kicsit szétesős lett az állaga a sütinek (darabokra hullott) de rányomtam a pudingos cuccost és nagyon finom lett úgy is..csak ajánlani tudom mindenkinek.Nekem és anyukámnak ez lett a kedvenc sütink. Köszi a receptet. :)

Banditta
Banditta cs, 2015-02-19 09:55

Tegnap pikk-pakk kész lett, és garantált a siker. Ugyan meggyűlt a bajom a tészta kiemelésével, mert egy mozzanatot kifelejtettem a tepsi kikenését :) DE a lényeg hogy egy igazán finom, és könnyen elkészíthető sütit varázsoltam estére.

iceflower
iceflower / iceflower p, 2015-03-06 11:37

Szia!
Nem kell mindenképpen mikróban készítened a pudingot hozzá. Ha úgy szereted, akkor készítheted hagyományos módon a tűzhelyen is.

Nosalty.hu
Nosalty.hu cs, 2015-02-05 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.02.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu sze, 2015-02-04 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.02.03. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu k, 2015-02-03 03:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.02.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu h, 2015-02-02 03:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.02.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu v, 2015-02-01 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.01.31. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu k, 2014-12-09 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.12.08. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

carolina
carolina h, 2014-12-08 23:27

Kedves Iceflower! Jónak tűnik a recepted, de mielőtt kipróbálnám, tudni szeretnék, milyen mák kell a tésztába: darált, cukrozott darált, vagy sima étkezési mák?
Válaszodat előre is köszönöm.
Carolina

Szilviaa
Szilviaa p, 2014-12-12 17:30

Szia!
Remélem nem baj, hogy én válaszolok. Darált mák kell bele, simán darált, nem cukrozott.

carolina
carolina h, 2014-12-15 20:07

Kedves Szilviaa! Köszönöm a gyors választ. Még egy dolgot szeretnék megkérdezni: a képen minden szelet tetején van egy "lyuk". Erről nem szól a recept. Szükség van rá? Ha igen, akkor mivel szúrjam ki és mi célból? Esetleg elég lenne egy villával megszurkálni?
Üdv.
Carolina

kvegh
kvegh v, 2015-01-04 18:24

Carolina! A "lyuk" az a meggy ahogy belesüllyedt a tésztába, miután rá lett szórva.

Nosalty.hu
Nosalty.hu h, 2014-12-08 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.12.07. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Peszter1
Peszter1 h, 2014-09-15 23:44

Rendkívül finom süti. Szokatlanul jól érvényesül benne a mák íze, nem nyomja el se vaníliás cukor, se citromhéj. Legutóbb a befőtt-megy nem süllyedt le a tésztába (vajon miért??), sütés közben kiszáradt egy kicsit, ezért a pudingot a tetejére tettem. Szép is lett, jó is lett

Akernavi
Akernavi h, 2014-07-21 17:47

Nagyon köszönöm a receptet! Mivel soha nem evett még a norvég párom mákos sütit, hoztunk mákot egy zacsival legutóbb Magyarországról és ezt a receptet készítettem el! Nagyon nagyon ízlett neki, na persze nekem is! :-D Pont ugyan olyan lett, mint a képen! Abszolút kedvenc!!!

mesterm70
mesterm70 v, 2014-03-02 10:13

mégis mennyi olaj? mert hogy az sehol nincs a hozzávalók között, de bele kell önteni a tésztába. találomra? vagy az is 1 bögre? Ez eddig nem tűnt fel senkinek?

iceflower
iceflower / iceflower k, 2014-03-04 09:56

A tészta hozzávalóinál szerepel, hogy 2 evőkanál olaj kell bele. Biztos elkerülte a figyelmedet.

Ivett87
Ivett87 h, 2014-02-24 20:03

Köszönöm a receptet, nagyon finom és egyszerű sütemény. Rögtön kedvenc lett. Nekem fagyasztott meggy volt itthon, ezért a pudingot tejjel készítettem, így is nagyon jó lett. :)

tmpgenc
tmpgenc / tmpgenc szo, 2014-02-15 19:31

Nem sikerült...... :(. Belül nyers,kívül már kezdett feketedni :(. Na majd a következő :)

kicsivik
kicsivik / kicsivik cs, 2014-02-13 17:39

Megsütve, megéve. Finom volt. Legközelebb bögre darált dióval, hozzá illő gyümölccsel (alma, körte stb) és krémmel készítem majd el.

Nosalty.hu
Nosalty.hu cs, 2014-02-13 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.02.12. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

vcsuka
pussycat / vcsuka sze, 2014-02-12 11:47

Kedves Iceflower! A bogres makos nekem is a kedvencem, es en is sutom rendszeresen mar tobb mint 50 eve. A kulonbseg az, hogy en a makot daralas elott merem a bogrevel. Igy valamivel tobb lesz a mak benne, ami nalam nem kis szempont, mivel makimado vagyok:) Lehet, hogy Te is ugy mered, csak elfelejtetted megemliteni? A meggyes kremes megoldas viszon nagyon tetszik. Biztos, hogy elfogom kesziteni igy is. Koszonom az otletet!
Udvozlettel: Veronika

Nosalty.hu
Nosalty.hu sze, 2014-02-12 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.02.11. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Branya Palne
Branya Palne k, 2014-02-11 23:16

Paleora az egy diéta . Írd be a Google keresőbe és ott tudsz olvasni róla ! Remélem tudtam segíteni : Ildikó

CsicseEe
CsicseEe sze, 2014-02-12 01:56

Szerintem félreèrtetted..Arra lett volna kíváncsi,hogy ezt a receptet miként tudja beèpíteni a Paleo-étrendbe (lefordítani Paleo-ra) :)

zsuska
zsuska szo, 2013-10-19 14:45

Na éppen most lett kész!! Ahogy szokták mondani olvasott embernek nincs párja...szóval te szépen leírtad a sütő méretet, de hát nekem minek :) Szóval így kissé lapos lett sütike, de nem estem pánikba, mert ketté hajtottam :) Ami a krémet illeti hát az maga a mennyország!! :) Köszi a receptet azt hiszem fog ez még más gyümölccsel és krémmel is az asztalra kerülni

Kalánka89kla
Kalánka89kla p, 2013-10-04 14:40

Kedves Iceflower!Egyszerüen isteni ez a sütemény!Még nagyon kezdő vagyok a konyhában,de a "sütid"olyan jó lett hogy elfogyott mielött még tányérkákra helyezhettem volna:) A krémet én is hagyományos módon készítettem el,olyan lett mint a bolti meggyespitékben a krém.Köszi

iceflower
iceflower / iceflower sze, 2013-10-09 12:49

Örülök, hogy ilyen jól sikerült!! Nálunk is nagyon népszerű, sőt mostanában mák helyett dióval is sütöttem.

978