Beledobálós meggyes pite recept

Beledobálós meggyes pite
Beledobálós meggyes pite
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám számtalanszor elkészített receptje. Egyáltalán nem száraz, puha, tetején ropogós sütemény! Nagyon finom, nálunk kedvenc!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Ha van a sütőnkben grill program, 1 perc alatt rágrillezhetjük még a cukrot, ami ropogósabbá teszi a tetejét. Csak vigyázzunk nehogy megégessük a tetejét, nekem legutóbb sikerült egy kicsit. :)

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kelt meggyes pite, meggyes pite
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert tejben, majd fakanállal elkeverjük a többi hozzávalóval.
  2. 30 percet hagyjuk kelni a tálban, majd egy vékonyan kiolajozott tepsibe tesszük, egyenletesen eloszlatjuk, és a meggyet "rádobáljuk" a tetejére.
  3. Hagyjuk még 10-15 percet kelni.
  4. Megszórjuk cukorral, és megsütjük.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 29 801
elküldve: 2
receptkönyvben: 99
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Besamel

Mióta szakács: 2011.08.22.
57 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

343