Barbár csirke recept

Barbár csirke
Barbár csirke
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A barbár elnevezés ugyan a sörre utal, de tényleg barbárra sikerült ez a csirke. Mint tudjuk, minden sörnek megvan a maga íze, színe és illata - nos ez a sör mézzel ízesített, enyhén karamelles ízvilágú, némi narancshéjas fanyarsággal, mély narancssárgás, borostyán színnel. Az igaz, hogy az árát is borsosan mérik, de nagyon finom. A szószban visszaköszön a sör zamata, a narancs és a fűszerek kellemes aromája. A csirkés ragut főtt tésztával kínáltam.

hozzávalók / 4 adag

Szósz

Továbbá

receptjellemzők

konyha: belga
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: sörös receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirkés ragut főtt tésztával, mézes sörrel bolondított csirke, sörös csirkeragu
Szólj hozzá!

elkészítés

Szósz

  1. A sört összekeverjük a narancshéjjal, a hagymával és a fűszerekkel.
  2. Simára keverjük a tejszínt a keményítővel.

Továbbá

  1. A combok mindkét oldalát sóval alaposan bedörzsöljük, és megszórjuk borssal. Egy nagyobb serpenyőben a felhevített vajas olajon átpirítjuk a fokhagymát, majd kivesszük, és félretesszük.
  2. A combokat ezután a serpenyőbe helyezzük, és mindkét oldalukat alaposan átpirítjuk ~ kb. 30 perc.
  3. A húsra ráöntjük a fűszerekkel összekevert sört, visszadobjuk a fokhagyma gerezdeket, és így főzzük még kb. 15 percig.
  4. Ezután ráöntjük a tejszínnel elkevert keményítőt, és összeforraljuk. Szükség eseten még sózzuk, borsozzuk, végül megszórjuk aprított petrezselyemmel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 53 909
elküldve: 11
receptkönyvben: 805
elkészítve: 36/36
Facebookon megjelent: 1

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
107 recept

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Phonixe
Phonixe v, 2016-11-13 09:58

Mit is írhatnék!Örülök a receptnek a Párom talált rá én pedig elkészítettem!Fenomenális!Imádjuk!

Andreia
Andreia p, 2016-01-15 11:35

Kedves Judit!

Mivel nem találtam Barbár sört de igyekeztem hasonló ízvilágút választani, így Grimbergen (Double-Ambree) belga sörrel készítettem a receptet, igaz két ek. mézet még tettem hozzá! Isteni finom lett! Ajánlom mindenkinek! ;)

nikisurmann
nikisurmann szo, 2015-12-12 19:23

Kedves Judit69! Elkeszult az étel, úgy készítettem ahogy le van írva, de nekem nagyon kesernyes lett, nem ehetetlen, de sajnos nem jott be.. :( alapbol kesernyés ízgtkellene érezni ennél az ételnél?- vagy én rontottam el valamit?

nautilus13
Judit69 / nautilus13 h, 2015-12-14 16:09

Kedves Nikisurmann!
Milyen sörrel készítetted, ha szabad kérdeznem ? Mivel én egy minőségi belga sört használtam : Barbár Honey - t, ez egy mézzel édesített narancsos, karamelles beütésű ízvilágú sör- ezért a recept elnevezés - Nem igazán kellene keserű ízt érezni. Sokan esnek abba a csapdába, hogy elkészítik a receptet egy világos sörrel - mondván hogy a sör az sör, na azzal kesernyés lehet.

Python
Python szo, 2015-12-12 12:14

Kedves Judit69, a hagyma és a narancshéj nyersen megy a sörbe? Elég így nekik a 15 percnyi összefőzés?

nautilus13
Judit69 / nautilus13 szo, 2015-12-12 16:47

Kedves Python !
Igen nyersen, mivel a narancshéj reszelt, a hagymát pedig vékonyra kell szeletelni vagy apróra lereszelni, így hamar megfő.

Python
Python k, 2015-12-22 00:57

A lereszelést választottuk - isteni finom lett, kösz!

kvegh
kvegh cs, 2015-12-03 14:47

A gyömbér gondolom por alakú és nem friss, ahogy írtad. Jól gondolom?
Nagyon guszta ez az étel a képen, ki fogom próbálni.

nautilus13
Judit69 / nautilus13 p, 2015-12-04 07:49

Kedves Kvegh !
A gyömbér frissen reszelve került a szószhoz, de a leírásban is friss szerepel Esetleg nem tévesztetted el, mert a többi fűszer ( koriander és kömény az őrölt ) ?

marti48
Marti48 / marti48 h, 2015-09-07 15:29

Kedves Judit,

olyan csabito ez a Foto, hogy csakis nagyon finom eredetire utal! Köszönettel eltettem a receptet, kiprobalasra kerül.

Üdvözlettel: Marti

654