Angol kenyér- angol citromos 2. recept

Angol kenyér- angol citromos 2.
Angol kenyér- angol citromos 2.
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy "maradék" recept. Az összegyűlt tojásfehérje maradék nélküli hasznosítása.
Hófehér belsejű, illatos, piskóta típusú süti, de a vaj miatt nehezebben szárad ki.

Az "elkészítettem ...alkalommal" bekezdéshez azért írtam 1001-t (nem a mesekategória), mert valahányszor összegyűlik 6 vagy 9 fehérjém, mindig megcsinálom.smiley

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Teához, kávéhoz való, de a családom a'la natúr is nagyon szereti.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

teasütemény tojásfehérjéből, citromos piskótatorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. Hozzáverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, amíg fényes nem lesz.
  2. Hozzáadjuk a citrom levét, héját.
  3. A lisztet hozzászitáljuk, és KÉZZEL (úgy értem kézi habverővel, nem géppel), kíméletesen, kívülről befelé - közben forgatjuk a tálat - hozzákeverjük.
  4. Legvégül az olvasztott, de nem forró vajat szintén kíméletesen hozzákeverjük.
  5. A masszát sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk, világos barnára sütjük.
  6. A formában hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. 2 vagy 3 lapba vágjuk, megtöltjük savanykás típusú lekvárral (kajszi, narancs). Kívül az oldalára és a tetejére is kenhetünk belőle, meg lehet szórni mandulaforgáccsal, darált dióval, akkor tényleg tortaszerű lesz.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • költség: 640 Ft
  • elkészítettem: 1001 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 579
elküldve: 3
receptkönyvben: 301
elkészítve: 8/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Aurélia

Mióta szakács: 2011.04.10.
5 recept

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aurélia
Aurélia / Aurélia sze, 2015-03-04 09:00

Kedves Koni08!
Örülök, hogy tettszik! Ha elkészíted, még jobban fog :))
A mi családunkban mostmár dédunoka szinten is kedvenccé vált.
Alig győzöm "gyártani" hozzá a tojásfehérjét.
Az egyszerűbb szeletelhetőség érdekében sokszor szögletes tepsiben sütöm. 27×16×4 cm-es

Aurélia
Aurélia / Aurélia sze, 2011-09-07 17:39

Kedves Tündi! Sok sikert a sütihez is, meg a szürethez is. Bodzalekvárral is biztosan fincsi lesz. Az óbor kóstolgatásához is kiváló süti, akkor kenés nélkül, kis falatka-szeletkékre vágva...csak győzzed itatni a népet. :-) Aurélia

B.TÜCSI
B.TÜCSI sze, 2011-09-07 07:46

Kedves Aurélia!Köszönöm a válaszodat,még nem késtél el vele!Ha időm engedi most hétvégén a szüretre jó lenne elkészíteni.Lekvár...Hm :)Én viszont akkor megpróbálom bodza lekvárral megkenni.Nagyon szépen köszönöm a jó ötleteket és a hasznos tanácsokat!Tündi.

B.TÜCSI
B.TÜCSI cs, 2011-08-25 07:17

Kedves Aurélia!Szeretném elkészíteni ezt a guszta sütit,de az lenne a kérdésen,hogy nem kell bele sütőpor?A recept ugyan nem írja,de gondoltam inkább megkérdezem.:)Köszönöm szépen válaszod előre is!Tündi.

Aurélia
Aurélia / Aurélia h, 2011-08-29 19:13

Kedves Tündi! Bocsi, csak most vagyok gépközelben. Nem szükséges sütőpor. A tojásfehérje habja viszont kőkeményen jó. És nagyon lényeges a liszt és a vaj nagyon kíméletes bekeverése. Azért, hogy a habból ne szoruljon ki a levegő. Így nem esik össze a tészta, és a sütésnél nem lesz "szalonnás". Legutóbb kissé savanykás, de nagyon aromás szilvadzsemmel töltöttem meg, isteni finom volt. Sok sikert a sütéshez, remélem még nem késtem el a válasszal. Aurélia

217