Te megtalálod a fánkot a medencében?
Egy igazi hőségbiztos fejtörővel érkeztünk, mellyel garantáltan felpörgetheted a nyári melegben lelassult tekervényeidet.
NosaltyEgy igazi hőségbiztos fejtörővel érkeztünk, mellyel garantáltan felpörgetheted a nyári melegben lelassult tekervényeidet.
NosaltyA legtöbb nemzet számára igazi nyelvtörő a szlovén főváros nevének kiejtése. Érdemes azonban megbirkózni a kihívással, és legalább néhány napra elmerülni Ljubljana egyszerre pezsgő, mégis nem túl nagyvárosias életében. Remek vendéglátóhelyek tucatjai várnak a szlovén fővárosban.
NosaltyAz otthoni barkácsprojektek szuperek, hiszen fillérekért felújíthatunk egy-egy régi elemet a házban. Vannak azonban olyan feladatok, amelyeket nem jó ötlet magunkra vállalni.
Szabó AnnaAz Utasellátó Vállalat 1948-tól mindig készenlétben állt, hogy a tömegközlekedéssel utazók energiaraktárait feltöltse. Akár vonattal, busszal, hajóval vágtunk neki az ismeretlennek, egy dolog mindig ismerős volt: az Utasellátó állandó jelenléte az állomásokon. A Batthyány téren újraéledt Utasellátó megidézi a régi korok emlékét, mind a külcsínnel, mind kínálatával.
Balogh LillaMost minden kérdésre választ kapsz a halak tárolásával kapcsolatban, mert érzékeny alapanyag, vigyázni kell rá!
Szász NóriLecsó, paradicsomos húsgombóc, meggyleves, lángos és gofri....ezekkel biztos, de még sok mással is szolgálunk nektek az utolsó teljes nyári héten, legalábbis ha szigorúan csak a naptárat nézzük. Főzzetek és egyetek velünk!
NosaltyOlyan érzés, mintha áramütés érne minket, amikor véletlenül beverjük azt a bizonyos apró, de annál érzékenyebb pontot a könyökünkön. De miért ennyire érzékeny ez a testrészünk?
Kremmer MagdiŐrületesen szexi, ropogósan puha, sajttól, olajtól zaftos bundás falatkákat mutatunk nektek, amelyek között nincs húsos recept. De nem is kell!
NosaltyAnnak ellenére, hogy minden vaníliakrémes sütemény ugyanazt a csodálatosan aromás, selymes, gazdag tölteléket rejti, mégis meg tudnak lepni újra és újra, amikor elkészítjük egyiket-másikat. Jöjjenek most az abszolút kedvencek!
NosaltyHagyd, hogy ma elcsábítson a fenséges citromos karalábéleves, a legtunkolósabb sertéspörkölt és a szaftos barackos gombóc. Jó étvágyat hozzájuk!
NosaltyA pulykasült remek alternatíva lehet, ha már nagyon unjuk a csirkemellet. Ráadásul nagyon jól variálható, és készíthetünk hozzá különböző szószokat, melyekkel még szaftosabb lesz.
NosaltyA melegszendvics tökéletes műfaj azok számára, akik egyszerűségre törekszenek, hiszen nem igényel sokféle hozzávalót, gyorsan elkészül, a végeredmény pedig magas színvonalú, ropogós és ízletes reggeli, ebéd vagy vacsora.
Gerzsenyi FlóraDubrovnik sokkal, de sokkal több, mint a Trónok Harcának egyik forgatási helyszíne. Az Adria egyik gyöngyszemének kellemes, betérni érdemes vendéglőit mutatjuk meg most.
NosaltyA dolgok néha nem terv szerint alakulnak, és a kétórás vonatút háromórásra nyúlik, az újságíró meg nem győz elnézést kérni az alanyától, amiért késik, és ezzel borít mindent, amit aznapra elterveztek. Mindezek után egész váratlan meglepetés volt, amikor a balatonfüredi Vasüzlet alapítója, Huszár Mátyás, a lehető legmagátólértetődőbb módon ajánlotta föl, hogy értem jön az állomásra, és elvisz az étterembe. Kalandos érkezést követően az idei Gourmet Fesztivál egyik arcával indulásról, a barátok nyújtotta biztos háttérről, mentorokról és a hely szelleméről beszélgettünk.
Kormos LiliTermészetesen a pesto az eredeti recept alapján lesz a legfinomabb, de ez szerencsére nem jelenti azt, hogy ne készíthetnénk hasonlóan ízes krémet, ha az egyik hozzávaló hibádzik.
Lakos BenedekA főtt sonka hódolói mellett húsvétkor illik azokra is gondolni, akik egyáltalán nem esznek húst. Mutatunk nektek pár olyan ötletet, amelyek nagyonis megállják a helyüket a tavasz legfontosabb ünnepén, és bár nem feltétlen vegánok, mindenképpen húsmentesek.
NosaltyEgy jó főzeléket mindig jó kanalazni, ha azonban laktózérzékenységgel küzdünk, akkor kicsit alakítani kell rajtuk. Szerencsére ez egyáltalán nem lehetetlen.
NosaltyKerüljön ma az asztalra egy könnyű és selymes zöldborsókrémleves, egy ínycsiklandozó krémes brokkoli-karfiol tál és egy erdeigyümölcs-zselével díszített tápiókapuding.
Felhőpuha habbal töltött, rétegzett és/vagy díszített süteményeket sorakoztatunk fel most előttetek, és előre is elnézést kérünk, mert egytől-egyig elképesztő guszták.
Egy villámgyors tészta mindig nagy áldás: ha sietünk, de mégis ennénk valami laktatót, jól jöhet egy ilyen recept. Ha pedig még ízélményt is kapunk közben, az további plusz pont!