Remoulade-mártás recept

Kalória?
Remoulade-mártás
Remoulade-mártás
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A remulád mártás (sauce remoulade) egy majonézes mártás, amelybe többféle, apróra vágott pikáns finomság kerül. Kiválóan illik salátaöntetekhez, grillezett hús- és halételekhez, fondue-höz vagy mártogatósnak nyers zöldségekkel is. A hozzávalók arányát alakíthatjuk saját igényünk szerint is (azaz kevesebb hagyma, több uborka, stb.).

hozzávalók / 4 adag

A majonézhez

A mártáshoz

ajánlat

Sült vagy rántott hal mellé szoktam kínálni mártásként.

receptjellemzők

konyha: francia
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

zöldfűszeres tartármártás
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elektromos robotgépben összeaprítjuk az uborkát, hagymát, petrezselymet.
  2. Az aprítékot összekeverjük a tejföllel, mustárral, majonézzel.
  3. Ízesítjük citrommal, sóval, borssal, tárkonylevéllel.
  4. Finomítjuk az ízét néhány csepp édesítőszerrel.
  5. Petrezselyemmel díszítjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 38 749
elküldve: 6
receptkönyben: 250
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Mióta szakács: 1970.01.01.
recept

Hozzászólások (2)

catalinca
catalinca szo, 2012-09-22 10:30

Érdekes, hogy a külföldi receptoldalakon és a Wikipedián sehol sem szerepel hozzávalóként az ecetes uborka. Hozzávaló viszont még a kapribogyó (1 evőkanál, szintén felaprítva). A magyar receptoldalakon viszont kizárólag uborkával szerepel a remulád-mártás. Elképzelhető, hogy a régebben nehezen hozzáférhető kapribogyó helyett került be a magyar köztudatba az uborka...

Legfrissebb cikkek

Hús és fröcsögő szaft - ahogy még nem faltad!
Hús és fröcsögő szaft - ahogy még nem faltad!
A vegák most jobb, ha befogják a fülüket, mert csupa nagybetűvel ki kell jelentünk, hogy nincs jobb dolog a húsnál! Szendvicsben és tocsogó szafttal pedig maga a mennyország!
Linzerkarikák húsvéti kiadásban
Linzerkarikák húsvéti kiadásban
Miért nincs igazi húsvéti édesség, amit csak ilyenkor készítünk? Én kreáltam egyet, ami ízig-vérig tavaszi, és egyben tökéletes vendégváró is.
322