Remoulade-mártás recept

1 adag
321
kcal
Remoulade-mártás
Remoulade-mártás
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A remulád mártás (sauce remoulade) egy majonézes mártás, amelybe többféle, apróra vágott pikáns finomság kerül. Kiválóan illik salátaöntetekhez, grillezett hús- és halételekhez, fondue-höz vagy mártogatósnak nyers zöldségekkel is. A hozzávalók arányát alakíthatjuk saját igényünk szerint is (azaz kevesebb hagyma, több uborka, stb.).

hozzávalók / 4 adag

A majonézhez

A mártáshoz

ajánlat

Sült vagy rántott hal mellé szoktam kínálni mártásként.

receptjellemzők

konyha: francia
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

zöldfűszeres tartármártás
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elektromos robotgépben összeaprítjuk az uborkát, hagymát, petrezselymet.
  2. Az aprítékot összekeverjük a tejföllel, mustárral, majonézzel.
  3. Ízesítjük citrommal, sóval, borssal, tárkonylevéllel.
  4. Finomítjuk az ízét néhány csepp édesítőszerrel.
  5. Petrezselyemmel díszítjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 32 442
elküldve: 6
receptkönyben: 240
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

Hozzászólások (2)

catalinca
catalincaszo, 2012-09-22 11:30

Érdekes, hogy a külföldi receptoldalakon és a Wikipedián sehol sem szerepel hozzávalóként az ecetes uborka. Hozzávaló viszont még a kapribogyó (1 evőkanál, szintén felaprítva). A magyar receptoldalakon viszont kizárólag uborkával szerepel a remulád-mártás. Elképzelhető, hogy a régebben nehezen hozzáférhető kapribogyó helyett került be a magyar köztudatba az uborka...

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
322