Remoulade-mártás recept

Remoulade-mártás
Remoulade-mártás
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A remulád mártás (sauce remoulade) egy majonézes mártás, amelybe többféle, apróra vágott pikáns finomság kerül. Kiválóan illik salátaöntetekhez, grillezett hús- és halételekhez, fondue-höz vagy mártogatósnak nyers zöldségekkel is. A hozzávalók arányát alakíthatjuk saját igényünk szerint is (azaz kevesebb hagyma, több uborka, stb.).

hozzávalók / 4 adag

A majonézhez

A mártáshoz

ezt olvastad már?

ajánlat

Sült vagy rántott hal mellé szoktam kínálni mártásként.

receptjellemzők

konyha: francia
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

zöldfűszeres tartármártás
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elektromos robotgépben összeaprítjuk az uborkát, hagymát, petrezselymet.
  2. Az aprítékot összekeverjük a tejföllel, mustárral, majonézzel.
  3. Ízesítjük citrommal, sóval, borssal, tárkonylevéllel.
  4. Finomítjuk az ízét néhány csepp édesítőszerrel.
  5. Petrezselyemmel díszítjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 31 743
elküldve: 6
receptkönyben: 237
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

Hozzászólások (2)

catalinca
catalincaszo, 2012-09-22 11:30

Érdekes, hogy a külföldi receptoldalakon és a Wikipedián sehol sem szerepel hozzávalóként az ecetes uborka. Hozzávaló viszont még a kapribogyó (1 evőkanál, szintén felaprítva). A magyar receptoldalakon viszont kizárólag uborkával szerepel a remulád-mártás. Elképzelhető, hogy a régebben nehezen hozzáférhető kapribogyó helyett került be a magyar köztudatba az uborka...

Legfrissebb cikkek

Kontakt - az idei nyár legjobb kávéja
Kontakt - az idei nyár legjobb kávéja
Újabb hullám, ezúttal egy kávézó, ahol megcsinálták az idei nyár legmenőbb italát!
Csupa jó lesz Paloznakon
Csupa jó lesz Paloznakon
Előfordul, hogy odafenn olykor több csillag is együttáll, akkor pedig rajtuk a világ szeme. A látványtól pedig nemcsak a csillagászok szája marad tátva, sokszor a miénk is.
Igyunk változatosan!
Igyunk változatosan!
Első ránézésre nem tűnik soknak az ajánlott napi 2-2,5 l folyadék, mégis kevesen vannak, akik ezt a mennyiséget el is fogyasztják. A cél elérése érdekében igyunk változatosan!
328