Remoulade-mártás recept

1 adag
322
kcal
Remoulade-mártás
Remoulade-mártás
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A remulád mártás (sauce remoulade) egy majonézes mártás, amelybe többféle, apróra vágott pikáns finomság kerül. Kiválóan illik salátaöntetekhez, grillezett hús- és halételekhez, fondue-höz vagy mártogatósnak nyers zöldségekkel is. A hozzávalók arányát alakíthatjuk saját igényünk szerint is (azaz kevesebb hagyma, több uborka, stb.).

hozzávalók / 4 adag

A majonézhez

A mártáshoz

ajánlat

Sült vagy rántott hal mellé szoktam kínálni mártásként.

receptjellemzők

konyha: francia
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

zöldfűszeres tartármártás
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elektromos robotgépben összeaprítjuk az uborkát, hagymát, petrezselymet.
  2. Az aprítékot összekeverjük a tejföllel, mustárral, majonézzel.
  3. Ízesítjük citrommal, sóval, borssal, tárkonylevéllel.
  4. Finomítjuk az ízét néhány csepp édesítőszerrel.
  5. Petrezselyemmel díszítjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 33 827
elküldve: 6
receptkönyben: 242
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

Hozzászólások (2)

catalinca
catalincaszo, 2012-09-22 11:30

Érdekes, hogy a külföldi receptoldalakon és a Wikipedián sehol sem szerepel hozzávalóként az ecetes uborka. Hozzávaló viszont még a kapribogyó (1 evőkanál, szintén felaprítva). A magyar receptoldalakon viszont kizárólag uborkával szerepel a remulád-mártás. Elképzelhető, hogy a régebben nehezen hozzáférhető kapribogyó helyett került be a magyar köztudatba az uborka...

Legfrissebb cikkek

Ez aztán a tökös zöldség!
Ez aztán a tökös zöldség!
Az egyik legkarrieristább zöldség minden bizonnyal a sütőtök, hiszen nem semmi teljesítmény bébiétel-alapanyagból feljönni a sztárséfek őszi kedvencei közé!
A hét szakácsa: Redy
A hét szakácsa: Redy
Eheti kiemelt szakácsunk, Redy, alias Edit nagymamájától leste el a főzés csínját-bínját. Nem volt nehéz dolga, hiszen mentora egy egész Duna-parti üdülőnek főzött akkoriban.
322