Remoulade-mártás recept

1 adag
322
kcal
Remoulade-mártás
Remoulade-mártás
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A remulád mártás (sauce remoulade) egy majonézes mártás, amelybe többféle, apróra vágott pikáns finomság kerül. Kiválóan illik salátaöntetekhez, grillezett hús- és halételekhez, fondue-höz vagy mártogatósnak nyers zöldségekkel is. A hozzávalók arányát alakíthatjuk saját igényünk szerint is (azaz kevesebb hagyma, több uborka, stb.).

hozzávalók / 4 adag

A majonézhez

A mártáshoz

ajánlat

Sült vagy rántott hal mellé szoktam kínálni mártásként.

receptjellemzők

konyha: francia
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

zöldfűszeres tartármártás
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elektromos robotgépben összeaprítjuk az uborkát, hagymát, petrezselymet.
  2. Az aprítékot összekeverjük a tejföllel, mustárral, majonézzel.
  3. Ízesítjük citrommal, sóval, borssal, tárkonylevéllel.
  4. Finomítjuk az ízét néhány csepp édesítőszerrel.
  5. Petrezselyemmel díszítjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 35 453
elküldve: 6
receptkönyben: 246
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

Hozzászólások (2)

catalinca
catalincaszo, 2012-09-22 10:30

Érdekes, hogy a külföldi receptoldalakon és a Wikipedián sehol sem szerepel hozzávalóként az ecetes uborka. Hozzávaló viszont még a kapribogyó (1 evőkanál, szintén felaprítva). A magyar receptoldalakon viszont kizárólag uborkával szerepel a remulád-mártás. Elképzelhető, hogy a régebben nehezen hozzáférhető kapribogyó helyett került be a magyar köztudatba az uborka...

Legfrissebb cikkek

Itt az ünnepi szezon legkreatívabb ételreklámja
Itt az ünnepi szezon legkreatívabb ételreklámja
A karácsony kötelező kellékei közé tartoznak azok a dalok, amiktől az ember már sírva rohan ki a világból. Ezzel reklámmal azonban kivételt tehetünk.
A NoSalty bemutatja az ország ünnepi asztalát
A NoSalty bemutatja az ország ünnepi asztalát
Karácsonykor a hazai ünnepi asztalok 79%-án szerepel halétel, melyet 63%-ban kizárólag nők készítenek el…
322