Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-tejszínes karaj

Gombás-tejszínes karaj
Gombás-tejszínes karaj
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok különféle tejszínes gyári alappor kapható, én sajnos ezeket a lányom tejcukorérzékenysége miatt nem használhatom. Ezért megpróbáltam ezek nélkül megalkotni ezt az ételt.enlightened

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajszeleteket enyhén besózzuk, majd olívaolaj felén mindkét oldalát kb. 3-3 perc alatt hirtelen pirosra sütjük. Leszedjük tányérra és félretesszük.
  2. A visszamaradt pecsenyeléhez hozzáadjuk a maradék olajat és a vajat, megdinszteljük a háromféle hagymát és hozzáadjuk a felvágott gombát.
  3. Miután a gomba levet engedett sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a apróra vágott petrezselymet, és kevés vízzel felengedjük. Félpuhára pároljuk.
  4. Mikor a gomba már félig megpuhult hozzáadjuk a tejszínt, felforaljuk és beletesszük a karajszeleteket, és a hús pihentetése közben keletkezett pecsenyelevet. Kis lángon lefedve addig főzzük, még a gomba és a hús is teljesen megpuhul.
  5. Mikor a hús és a gomba megpuhult, nagy lángon sűrűre főzzük a tejszínes szószt. Sűríteni nem kell, a pecsenyelé és a hagyma elvégzi helyettünk. A végén kevés apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.


 

  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 76
össznézettség: 172 810
elküldve: 50
receptkönyvben: 1 033
elkészítve: 93/106
Facebookon megjelent: 3

szakács

kdrita

Mióta szakács: 2012.10.31.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes karaj, gombás sertéskaraj tejszínnel, gombás-tejszínes hús

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

philip5
philip5 Wed, 2018-02-14 18:51

Köszönöm, hogy megosztottad ezt a különleges receptet. Elkészítettem, a családom apraja-nagyja nagyon finomnak találta. ( Egy gondom volt az elkészítésnél, hogy amikor olíva olajban elősütöttem a hús szeleteket, rettentően fröcskölt. Van valami praktika amivel a fröcskölés kiküszöbölhető? )

Sillyke
Sillyke Sun, 2017-01-22 16:08

Szia. Ma elkészítettem ezt az étket. Isteni finom lett, kicsit változtatva provance-i fűszerkeverékkel még megspékeltem. Fejedelmi hétvégi lakoma volt. Köszi a receptet.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2016-11-20 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.11.19. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nikolka0001
Nikolka0001 Wed, 2013-05-15 13:36

Szia köszi a receptet :) ma ezt fogom vacsira készíteni , minden van itthon hozzá :) remélem sikere lesz!!!

udvbog
udvbog Sun, 2013-01-27 16:30

Megfőztem, nagyon egyszerű volt, és a férjemnek is ízlett.:) Köszönöm!

lidamida
lidamida Fri, 2013-01-04 17:42

Kedves kdrita! Milyen lehet ez a finomság tészta körettel? (durum) Holnap megcsinálnám, mert van hozzá itthon minden, de csak durum szarvacska tészta lapul a szekrényben.

kdrita
kdrita / kdrita Fri, 2013-01-04 21:07

Szia
Szerintem jó köret (szoktam sült hús mellé tésztát köretnek készíteni és akkor általában tejszínes a tészta.) próbáld meg több szósszal készíteni és keverd bele egy kissé a tésztát a tálalásnál. (Mint a pörit és a nokedlit.) Sok sikert kíváncsi vagyok hogy milyen lesz.:)

lidamida
lidamida Sat, 2013-01-05 16:01

Szia, finom lett :) hosszabb szafttal csináltam, de be kellett habarnom, mert vízszerűen híg lett, nem tudom miért... De az íze nagyon finom. Póréhagymát nem vettem, mert azt kivéve minden hozzávalóm volt itthon. Inkább több fokhagyma és vöröshagyma került bele.

kdrita
kdrita / kdrita Sat, 2013-01-05 17:02

Örülök, hogy ízelt. Lehet, hogy kicsit több víz maradt rajta mielőtt beletetted a tejszínt de a habarás nem volt rossz ötlet. Aki ügyes az megoldja. Gratulálok.:)

credit
credit Wed, 2012-11-14 16:17

Elkészítettem, isteni finom, köszönöm szépen. Edit

Sancho
Sancho Tue, 2012-11-13 12:47

Nem is szabad az előregyártott porokat használni. Érdemes 10 perccel hamarabb nekifogni, mint zsacskós vegyszerből főzni.

530
sertés rövidkaraj 60 dkg
gomba 50 dkg
főzőtejszín 3 dl
vöröshagyma 1 közepes fej
lila hagyma 1 közepes fej
újhagyma 2 db
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 1 csokor
olívaolaj 2 ek
vaj 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint