Orosz hússaláta recept

1 adag
302
kcal
Orosz hússaláta
Orosz hússaláta
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tyúkhúslevesnél általában a főtt húsra nincs nagy kereslet (nálunk legalábbis).  Ebből szokott ez a saláta készülni.


hozzávalók / 4 adag

ezt olvastad már?

ajánlat

Az arányokat szabadon lehet variálni.

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
konyha: orosz
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

majonézes-csemegeuborkás saláta leveshúsból, majonézes hússaláta csemegeuborkával és almával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat apró darabkákra felkockázzuk.
  2. A tejfölt a majonézzel, sóval és a borssal elkeverjük. Egy kevés fehérborecettel  és porcukorral ízesítjük.
  3. Egy tálban összekeverjük az egészet. Hűtőben 1-2 órát hűtjük.
  4. Hidegen tálaljuk.

  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 117 569
elküldve: 23
receptkönyben: 1 948
elkészítve: 34/58
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (15)

horcsignebea
horcsignebeacs, 2013-08-29 14:42

Amióta kipróbáltam, már csak így szereti a család a főtt húst. Nagyon finom, ajánlom mindenkinek.

Kirion
Kirioncs, 2013-01-03 15:50

Két félét is csináltam: egyet a recept alapján, egyet pedig a vega kedvesemnek: hús helyett 4 féle sajtból raktam bele kis kockákra vágott darabokat. Mindkettő nagyon fincsi lett! :)

cincur
cincurv, 2012-01-22 15:58

Nem tudom hogy eredeti e vagy sem, de én ezt egy másik variációban olvastam, és készitettem el, ami nem csak rendkivül finom, de mutatós, hidegtál. Szilveszterkor szoktam késziteni. A külömség az, hogy a masszához folyékony zselatint keverünk, folpackkal kibélelt őzgerinc formába téve, ja, és franciasaláta alap is kerül bele.
Mindezt hütés után hosszukás tálcára boritjuk, folpackot lehuzzuk, 1-2 cm es szeletekre osztjuk. Gyönyörű!!

Bia
Biah, 2010-12-27 13:10

Kedves Kiki!Teljesen mindegy hogy ez igazi orosz vagy nem...Ez nagyon finom....és igen reggel délben este!Bár nálunk egyszerre elfogyott.Köszi.Puszi.Bogi

Krisztia
Krisztiacs, 2010-11-04 09:25

Nálunk minden karácsonykor van ilyen saláta, imádjuk. Képes vagyok reggelire, ebédre, vacsorára enni :)

Butatojas
Butatojassze, 2010-07-21 19:33

Az eredeti orosz hússalátában nem főtt csirkehús van, hanem sült sertéshús vékonyra felcsíkozva. Ezen felül a csemegeuborkát az oroszok hírből sem ismerik (nem is tudják, milyen szerencsések), annál inkább az ecetes vagy vizesuborkát. Akárcsak a Stroganoff bélszínbe, az orosz hússalátába is természetesen ezt teszik, jól lecsöpögtetve, apróra, vagy julienne-re vágva. Meccsoda kölönbség!!!!!

Humanoid
Humanoidcs, 2010-03-18 09:49

Rejtő Jenő · A három testőr Afrikában ... volt az asztalnál: egy amerikai gyalogos, egy francia őrvezető, egy angol géppuskás és egy orosz hússaláta. ...
Mindíg kiváncsi voltam,hogy milyen.Kösz a receptet!

302