Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orosz hússaláta

Orosz hússaláta
Orosz hússaláta
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tyúkhúslevesnél általában a főtt húsra nincs nagy kereslet (nálunk legalábbis).  Ebből szokott ez a saláta készülni.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az arányokat szabadon lehet variálni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat apró darabkákra felkockázzuk.
  2. A tejfölt a majonézzel, sóval és a borssal elkeverjük. Egy kevés fehérborecettel  és porcukorral ízesítjük.
  3. Egy tálban összekeverjük az egészet. Hűtőben 1-2 órát hűtjük.
  4. Hidegen tálaljuk.

  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 49
össznézettség: 234 247
elküldve: 27
receptkönyvben: 2 462
elkészítve: 81/105
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
konyha: orosz
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

majonézes-csemegeuborkás saláta leveshúsból, majonézes hússaláta csemegeuborkával és almával

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Intizar
Intizar Wed, 2015-12-02 13:10

Király, de még finomabb, ha kerül bele egy kis füstölt is, meg némi kápribogyó.

horcsignebea
horcsignebea Thu, 2013-08-29 14:42

Amióta kipróbáltam, már csak így szereti a család a főtt húst. Nagyon finom, ajánlom mindenkinek.

Kirion
Kirion Thu, 2013-01-03 15:50

Két félét is csináltam: egyet a recept alapján, egyet pedig a vega kedvesemnek: hús helyett 4 féle sajtból raktam bele kis kockákra vágott darabokat. Mindkettő nagyon fincsi lett! :)

cincur
cincur Sun, 2012-01-22 15:58

Nem tudom hogy eredeti e vagy sem, de én ezt egy másik variációban olvastam, és készitettem el, ami nem csak rendkivül finom, de mutatós, hidegtál. Szilveszterkor szoktam késziteni. A külömség az, hogy a masszához folyékony zselatint keverünk, folpackkal kibélelt őzgerinc formába téve, ja, és franciasaláta alap is kerül bele.
Mindezt hütés után hosszukás tálcára boritjuk, folpackot lehuzzuk, 1-2 cm es szeletekre osztjuk. Gyönyörű!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-02-21 12:28

A porcukrozás magyar szokás. Mi az ilyen jellegű orosz ételeinkbe soha nem szoktunk tenni.

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-12-27 13:10

Kedves Kiki!Teljesen mindegy hogy ez igazi orosz vagy nem...Ez nagyon finom....és igen reggel délben este!Bár nálunk egyszerre elfogyott.Köszi.Puszi.Bogi

Krisztia
Krisztia Thu, 2010-11-04 09:25

Nálunk minden karácsonykor van ilyen saláta, imádjuk. Képes vagyok reggelire, ebédre, vacsorára enni :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-07-21 19:33

Az eredeti orosz hússalátában nem főtt csirkehús van, hanem sült sertéshús vékonyra felcsíkozva. Ezen felül a csemegeuborkát az oroszok hírből sem ismerik (nem is tudják, milyen szerencsések), annál inkább az ecetes vagy vizesuborkát. Akárcsak a Stroganoff bélszínbe, az orosz hússalátába is természetesen ezt teszik, jól lecsöpögtetve, apróra, vagy julienne-re vágva. Meccsoda kölönbség!!!!!

Humanoid
Humanoid Thu, 2010-03-18 09:49

Rejtő Jenő · A három testőr Afrikában ... volt az asztalnál: egy amerikai gyalogos, egy francia őrvezető, egy angol géppuskás és egy orosz hússaláta. ...
Mindíg kiváncsi voltam,hogy milyen.Kösz a receptet!

334
tyúk 40 dkg
csemegeuborka 3 db
főtt tojás 2 db
újhagyma 5 db
alma 1 db
tejföl 150 g
majonéz 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fehérborecet 1 ek
porcukor 0.5 teáskanál