Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi vegyes zöldségleves

Tavaszi vegyes zöldségleves
Tavaszi vegyes zöldségleves
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem utolérhetetlen a tavaszi, első zöldséglevesek íze. Bárhogy készítjük az év későbbi folyamán, sosem lesz olyan. Így ha tehetem, ilyenkor igen sűrűn főzöm ebben a legegyszerűbb formában, hogy csak az üde, friss zöldségízeket érezzük a levesben. Nem teszek bele levestésztát, galuskát sem, pont ezért!

Fontos, hogy ne főzzük sokáig, figyeljünk, ha már épp kezdenek puhulni a zöldségek, már zárjuk is le alatta a hőforrást!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, és kb. egyforma nagyságúra felkockázzuk.
  2. Az olajat megforrósítjuk, majd egyszerre rátesszük az összes zöldséget.
  3. Kb. 5 -6 percet kevergetve pirítjuk, közben megsózzuk, nagyon kevés vizet aláöntünk (kb. 1/2 dl).
  4. Ezután felöntjük 3,5 l forrásban lévő vízzel, borsot őrlünk, ill. szerecsendiót reszelünk rá. Ha kell, még tovább sózzuk.
  5. Lefedjük, és forrástól számítva kevés ideig, kb. 5-6 percig főzzük.
  6. Közben felaprítjuk a petrezselyemzöldet. Ha megfőttek a zöldségek, hozzáadjuk a leveshez, épp csak felforraljuk ezzel, és kész is vagyunk.
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 140
össznézettség: 134 706
elküldve: 20
receptkönyvben: 495
elkészítve: 57/71
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tavaszi vegyes zöldségleves a legegyszerűbben, zöldségleves vegyes zöldségekből, tavaszi vegyes zöldségleves, gyors zöldségleves

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

il-di.
Il-di. / il-di. Tue, 2014-04-01 10:04

Kedves vicikó!

Nem tudtam kivárni az első, zsenge tavaszi zöldségeket, elkészítettem hát a tavalyiakból. Egyedül az újhagyma és a petruska volt idei. Szerencsére így is nagyon finom lett. A család hétvégi ebéd alkalmával mindet elfogyasztotta. Kell ettől jobb dicséret?! Köszönet a receptért! Üdv.: il-di.

oosaki
oosaki Mon, 2012-12-31 15:52

Most készült el. Igaz, a karalábét kihagytam belőle (nekem nem annyira jön be az íze és így nem is volt itthon), illetve a pucolt, fagyasztott zöldségeimet használtam fel a célra, de nagyon jó lett. A "csipet" szerecsendió nekem kevésnek bizonyult, de ez gondolom ízlés kérdése.... Azt hiszem, grízgaluskával fogom tálalni... mmm.....

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-06-13 21:34

Kedves Vicikó!

Megláttam, és nyeltem egy nagyot. :-)
Pedig már azt mondtam, hogy nem főzök több zöldborsó levest, irányítom a fagyóba , mind, de ennek nem tudok ellenállni! :-)
Szép nyárias napokat kívánok!

Éva-Anyóca

182
sárgarépa 5 db
fehérrépa 5 db
zeller 1 kis db
karalábé 1 db
zöldborsó 250 g
újhagyma 2 db
petrezselyem 2 csokor
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
víz 3.5 l