Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus lebbencsleves

Klasszikus lebbencsleves
Klasszikus lebbencsleves
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismerjük a mondást, "ahány ház, annyi szokás", de nekünk ez a kedvenc verziónk! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket és a szalonnát előkészítjük, kockákra vágjuk.
  2. Előveszünk egy nagy lábast, amiben a levest is fogjuk főzni, és lepirítjuk a szalonnát.
  3. A megpirult szalonnát egy szűrő segítségével kiemeljük a lábasból, majd a kisült zsírjában a felaprított hagymát üvegesre pároljuk.
  4. Jöhet a csuszatészta, amit egy picit megpirítunk a hagymán.
  5. Hozzáadjuk a fűszereket, óvatosan megkavargatjuk, és felöntjük kb. 2 dl vízzel. Egy rövid ideig hagyjuk az alapot párolódni.
  6. A felkockázott burgonyát hozzáadjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a burgonyát.
  7. Amennyiben szükséges, utóízesítünk.
  8. Ha a burgonya és a tészta is megpuhult, petrezselyemmel és a lepirított szalonnával megszórva tálaljuk!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 130
össznézettség: 87 301
elküldve: 7
receptkönyvben: 152
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
756 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tésztaleves, csuszaleves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dembrovszky Gyula
Dembrovszky Gyula Wed, 2017-11-01 09:27

Valóban, ahány ház, annyi szokás...Viszont van ezzel a lebbencs levessel is valami ALAPVETŐ probléma. Ezek a levesek a "pergelt levesek" kategóriájába tartoznak: ettől van jellegzetes alap-ízük: a "pergelés"-től. Ha pl. egy lebbencs tésztát nem pirítunk meg annyira, hogy a kész levest nem teszik különleges színessé, foltossá és PERGELT ÍZÜVÉ, akkor az minden bizonnyal egy nagyon finom ízű TÉSZTALEVES LESZ, DE SEMMIKÉPP NEM LEBBENCS leves ! ! !

398
petrezselyem 1 csokor
vöröshagyma 1 közepes db
burgonya 25 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
csuszatészta 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
víz 2 l