Pótold a D-vitamint!

{ KÉP = 300, 2, ajanlo/potold-d-vitamint }A szervezetünk legkönnyebben a napsugarak segítségével állítja elő a D-vitamint. Így a felhős, ködös téli napokon jobban oda kell figyelned, hogy D-ben gazdagabban étkezz az egészségedért! {T}

A szervezetünk legkönnyebben a napsugarak segítségével állítja elő a D-vitamint. Így a felhős, ködös téli napokon jobban oda kell figyelned, hogy D-ben gazdagabban étkezz az egészséged érdekében!

Miért fontos ez a vitamin?

A D-vitamin nem kevésbé lényeges tápanyaga az emberi szervezetnek, mint a többi vitamin vagy a nyomelemek és az ásványi anyagok. A D-vitamin elsősorban a csontokat és a fogakat erősíti, de súlyos betegségek megelőzésében is jelentős szerepet játszhat. Ha megfelelő mennyiségű vitamint kap a szervezeted, megelőzheted a rák vagy a súlyos szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. Az ajánlott D3-vitaminbevitel gyermekeknek 400-1000 NE, felnőtteknek 1500-2000 NE. Mielőtt azonban vitaminkúrába fogsz, keresd fel a háziorvosodat!

Ezt edd és idd, ha lehangol a tél! >>

Ezekkel pótold a „napot"!

Hiába kémleljük az eget, a napot vastag felhők takarják... Így az éléskamránkban vagy a hűtőszekrényben kell kutatnunk a természetes vitaminforrások után. A D-vitaminban leggazdagabb élelmiszerek a máj – csirke, marha, borjú és a csukamájolaj –, a különböző halak – például az angolna, a lazac, a szardínia –, vagy a tojás.

Egészséges étel, egészséges élet >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...