r
Nosalty Logó

Csokis őzgerinc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis őzgerinc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A csokis masszához

A kókuszos masszához

A babapiskótához

Összesen 1215 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A csokis masszához

A kókuszos masszához

A babapiskótához

Összesen 4859 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A csokis masszához

A kókuszos masszához

A babapiskótához

Összesen 451 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    80.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.6 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    536 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 1215 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    321.1 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1892.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.3 g
  • Cukor
    284 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2277 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    570 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2143 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1584 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    672 micro
Összesen 4859 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 451 Kcal

Hozzávalók

A csokis masszához

A kókuszos masszához

A babapiskótához

Elkészítés

A csokis masszához

  1. A tojásfehérjéket felverjük, majd beletesszük a 100 g porcukrot és a kókuszreszeléket. Vízgőz fölé tesszük, kevergetjük, amint megkeményedik, levesszük, és kihűtjük.
  2. A margarint, a porcukrot és a kakaót habosra keverjük, majd belerakjuk a 3 tojássárgáját és a 3 csomag pudingport. Jól elkeverjük az összetevőket. Majd gőz fölé tesszük, és kevergetjük. Ha már elovadt a margarin, és kezd sűrűsödnii a pudingos massza, akkor a durvára vágott diót beletesszük, és levehetjük. Vigyázat, gyorsan kell vele dolgozni, mert hamar sűrűsödik a csokis massza!
  3. Az őzgerincformát kibéleljük celofánnal/folpack-kal. Belerakunk egy adag csokis masszát. Majd a közepébe rummal meglocsolt babapiskótát helyezünk. A babapiskóta két szélére a kókuszos masszából teszünk egy-egy sort. Majd csokis masszával befedjük. A következő sorban a babapiskóta helyére kókuszos massza kerül, és fordítva. Majd jön a maradék csokis massza.
  4. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap deszkára borítjuk, és felszeleteljük.
  • Receptkönyvben: 646
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 65
  • Össznézettség: 144581
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 20.

Ajánló

Vendégvárónak bátran ajánlom, biztos siker lesz, továbbá a gyerekek kedvence is!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Legjobb gyermekkori barátnőm édesanyja nagyon finom őzgerincet tudott készíteni. Imádtam hozzájuk búcsúba járni, mert akkor mindig volt ez a finomság! Évekkel később, az első munkahelyemen az egyik kolléganőmtől kaptam ezt a receptet, aminek a csoki része nagyon hasonlít erre az ízemlékre!

Hozzászólások (16)

Törölt felhasználó

Szia! A hozzávalókból kimaradt a 3 tojássárgája. üdv.: Gesu

Törölt felhasználó

Köszönöm Gesu! Nem értem, miért, már másik recepttel is jártam így :-( Javítom! Üdv: HossoAni

Törölt felhasználó

Szívesen.Több szem,többet lát.Köszönöm a javítást. Gesu

hsgyorgyi

Kedves Anita! Eddig ez a legfinomabb ?zgerinc recept, amivel találkoztam. Köszönöm, hogy megosztottad velünk! Györgyi

Törölt felhasználó

Kedves Györgyi! Én is köszönöm szépen! Örülök, hogy ízlik! Üdv: Anita

Törölt felhasználó

Kedves Anita! Köszönöm A TÖKÉLETES ?zgerinc receptet! Nagy sikere volt a családban, piff-paff elfogyott mind! Ildi

Törölt felhasználó

Kedves Ildi! Nagyon szívesen! Örülök, hogy ilyen nagy sikere volt! Bevallom, hogy kísérleteztem már másfajta receptekkel is, kóstoltam másfajta ?zgerincet is, de nekem ez jön be leginkább. Üdv: Anita

Törölt felhasználó

Kedves Anita, A hétvégén megcsináltam a recepted bízva a pozitív 1-2 hozzászólásban. HATALMAS NAGY CSALÓDÁS VOLT!!!!!! A recept fényévekre van a tökéletest?l!!!!!! El?ször is nem írtad, hogy hány db ?zgerincre elég a recept! Ha 3 db f?z?s pudingot csinálsz meg, az azt jelentené, hogy 3 x 0,5 l tejet kell felhasználnod. 1 db ?zgerincbe max. fél liter tej fér bele és nem másfél. Pontatlan és hiányos a recept!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hány gr-os a kókuszreszelék és mennyi a babapiskóta??? Mennyi rum kell bele, stb....írhatnám még. Egyedül a kókuszos massza volt használható az egész receptben. Mindent az általad leírtak szerint csináltam, és 1 napot állt is a h?t?ben a cucc: 1 db ?zgerinc és egy nagy fagyis doboz tele masszával + egy kis maradék még a kukában is landolt.... És az eredmény: vágni egyáltalán nem lehetett, hiszen teljesen folyós volt a massza. Ev?kanállal lehetett kikanalazni az ?zgerincb?l és úgy egy tányérra önteni. Nagyon messze volt az esztétikus sütemény látványától!!!!! Teljesen olyan volt, mint a Hamis somlói csak éppen kókusszal spékelve, meg vanília puding nélkül. Totál felesleges volt a folpack és az ?zgerinc. Egy nagy jénaiba kellett volna belehalmozni a babapiskóta és a puding rétegeket, így sokkal egyszer?bb és gyorsabb lett volna az egész! Többet soha, mégcsak ehhez hasonló receptet sem fogok megcsinálni!!!!! 2 órám és úgy 2000 Ft-om ment kárba! Köszi

Törölt felhasználó

Kedves Dori24! Sajnálom, hogy nem sikerült a kívánt állagban elkészítened az ?zgerincet, és csalódást okozott Neked! El?ször is szeretném felhívni a figyelmed, hogy a hozzávalók között nem szerepel tej, valamint a leírásban sem található az, hogy a pudingot tejjel kellene felf?zni, ez ronthatta el teljesen a massza állagát. A kés?bbiekre még egy jó tanács: ha valamilyen sütibe pudingos krémet használunk, akkor sohasem a csomagoláson található mennyiség? tejjel készítjük, el hanem sokkal kevesebbel (3-4 dl), de itt tejre nem volt szükség! 1 db ?zgerincre elegend? a recept, 30 cm-s hosszúságúra, én 1,5 adagnyit is szoktam akár ebben készíteni, mert akkor több lesz a massza. A kókuszreszelékb?l 100 g-s elegend?, de etz úgy olvastam, hogy rendben volt, a babapiskóta mennyisége függ attól, hogy mekkora a forma, nekem azt hiszem 3 db fért el hosszában, tehát 3*3, azaz 9 db babapiskóta szükséges az elkészítéshez. A rum - bármely receptet nézel, akár itt a NoSalty-n is- ízlés szerint értend?. Én általában aromát használok, amelyb?l egy-.két cseppet teszek a masszába. Remélem, ha ezeket a pontosításokat elolvasod (valamint kihagyod a tejet, ami nem szerepel a hozzávalók között), sikerül a várva várt eredményt elérned. Bármilyen receptemmel kapcsolatosan szívesen válaszolok el?zetesen a kérdésekre, így ha el?tte felteszed a kérdéseidet, akkor talán nem ez lesz az eredmény! További szép napot kívánok! Anita

hlia

Szia Anita! Ma elkészítem ezt az édességet is.Én els? olvasásra értelmeztem,hogy a pudingot szárazan kell elkeverni a többi hozzávalóhoz,de aki nem süt rendszeresen,annak kevésbé érthet?.Jelzem,hogy sikerült. Oti

Törölt felhasználó

Szia Oti! Próbáltam pontosítani a leírást, hogy egyértelm?bb legyen. Igazad van, hogy aki kevésbé gyakorlott, annak nem biztos, hogy kit?nik, ami mások számára evidens. Habár a hozzávalók között abszolút nem szerepel a tej, valamint a leírásban sem, hogy el?zetesen pudingot kellene f?zni. De talán így rendben lesz. Szeretném, ha mások is megelégedetten készítenék el a receptjeimet, hiszen ezért teszem közzé! Várom a beszámolódat! Mára egy Chokito receptet próbáltam ki, vendégségbe viszem. Nagyon finom lett! Üdv: Anita

hlia

Szia Anita! Még csak én kóstoltam,de olyan isteni finom lett,hogy egész biztos elkészítem még,de akkor dupla adaggal. Oti

Törölt felhasználó

Szia Oti! Örülök, hogy ízlik, és sikerült is:-)! Annyit beszéltünk róla mostanában, hogy már én is nagyon megkívántam, csinálnom kellene nekem is:-)! Üdv: Anita

Pataki Nikolett

Kedves Anita! Ma fogom elkészíteni ezt az ?zgerincet, mert úgy t?nik, hogy ez pont az a recept (kinézetre is), amit évek óta kutatok... :) Ez lehet az az igazi békebeli ?zgerinc, aminek az íze most is itt van a számban... :) A kérdésem az lenne, hogy a kókuszreszelékes masszát hogyan és mennyit kell az ?zgerincbe tölteni? Nem nagyon értem, hogy hová kell tenni, és mennyit, és a képr?l sem lettem okosabb... Esetleg ha kihagynám ezt a lépést, vagy nem tennék bele kókuszreszeléket, akkor hogyan készítsem el? (abban a receptben, amit az egyik rokonom minden évben elkészített, nem rémlik, hogy lett volna kókuszreszelék, ezért kérdezem)... Akkor esetleg az egész tojásokat keverjem habosra a vajjal, és a többivel? Vagy a tojásfehérjés "massza" mindenképpen csak így kerülhet bele? Vagy hogyan kellene csinálnom? És még egy kérdés, ez az adag 1 db ?zgerincre való adag? Mert ha igen, akkor mindenképpen duplát készítek, mert a Párom imádja az édességet (ezt meg pláne), úgyhogy két rúd alatt hozzá sem fogok! :) Bocsánat a sok kérdésért! Köszönöm el?re is a segítséget! :) Üdv. Niki

Törölt felhasználó

Kedves Niki! Bocsánat csak most láttam a kérdéseidet az átalakítások miatt, ezel?tt érkeztek mail-ek, ha hozzászólás érkezett a recepthez. El?ször is biztos, hogy ez lehet, amit keresel, mert én is gyerekkoromban ettem ilyen csoki íz?t, mint ez. ahogyan a story részben is leírtam. Válaszaimat a kérdéseid sorrendjében adom, remélem, nem marad ki semmi. Lehet kókuszreszelék nélkül is készíteni, volt már olyan, hogy nekem sem volt épp itthon. Ekkor a fehérjét nem használtam fel (lehet mélyh?t?be is tenni), és babapiskótát tettem a helyére a formában. Ez egy 30 cm-s ?zgerinc formába való adag, de én szoktam másfélszeresét is ebbe készíteni. Amúgy elvileg úgy készül a süti, ha van benne kókuszreszelékes massza is, hogy a kifóliázott forma aljába öntök egy kis csokimasszát, és hosszában középen kirakom 3 db babapiskótával. A babapiskóta két szélére kerül a kókuszos masszából "gyurmázott" hengerkék. Következ? réteg egy adag csoki, majd fordítva rakjuk le a babpiskótát és a kókuszos masszát (tehát a közepén lesz a kókuszmassza hengerke, két oldalt pedig 3-3 db babapiskóta). Végén a maradék csokival leöntöm. Remélem, tudtam segíteni! Ha még lenne kérdésed, nyugodtan tedd fel, szeretném, ha sikerülne, és megörvendeztetnéd a párodat is:-)! Üdv: Anita

Pataki Nikolett

Drága Anita! Köszönöm szépen a választ, az igazság az, hogy már elkészítettem 2 napja, és nagyon-nagyon finom lett... :) Közben a kókuszos "cucc" és a babapiskóta lerakásának rejtélyét is megoldottam... Picit túlgondoltam a leírást, és ezért gabalyodtam bele... :) Egyébként dupla adagot készítettem természetesen, s?t, nekem picit nagyobbak az ?zgerinc-formáim, úgyhogy még így is egy picit kevésnek bizonyult a massza, a második formába már csak egy réteg babapiskótát és kókuszt tudtam tenni... :) Legközelebb biztosan kókusz nélkül készítem, úgy is biztosan nagyon finom! Köszönöm mégegyszer ezt a szuper receptet! :) Szép napot Neked! Üdv.: Niki

Törölt felhasználó

Kedves Niki! Örülök, hogy sikerült elkészíteni, és annak is, hogy elnyerte tetszésed! Üdv: Anita

herzsi58

Elkészitettem, nagyon finom lett / nem bírtuk kivárni, hogy egy éjszakát pihenjen, mihelyst kih?lt már ettük is/. Tökéletes az állaga, az íze. Én dió helyett kókuszreszeléket tettem a masszába /nem volt itthon dióm/, és így is nagyon finom. Köszi a receptet: Erzsi

Törölt felhasználó

Kedves Erzsi! Nagyon szívesen:-)! Nagyon örülök, hogy ízlett! És annak is, hogy ezt meg is osztottad! További szép hétvégét kívánok! Anita

csemilia

Kedves Ani! Két napja elkészítettem a süteményt, a gyerekeknek valóban nagyon ízlett, tulajdonképpen nekem is, egyszer?ségéhez képest tényleg finom. Amiért azonban feltámadt bennem az írhatnék az a bosszúság, amit a recept hiányossága okoz(ott). Általában el szoktam olvasni a kommenteket miel?tt elkészítem a receptet. Most is ezt tettem, de sajnos nem mentem rajta végig, ahol szerepel, hogy 10 dkg kókuszreszelék kell. Úgy gondolom, szerencsés volna a hozzávalóknál feltüntetni ezt a mennyiséget, így más nem jár úgy, hogy 20 dkg kókuszreszelékkel kikevert 3 db tojásfehérjés kókuszkrémet pakol az ?zgerincbe, miközben a krém felét nem tudja felhasználni :-((. Így a nagyon darás kókusz"krém" miatt szeletelés után szétestek a rétegek. És a babapiskótából sem vásárolok meg két csomaggal (persze eláll), ha tudom, hogy csak kevesebb, mint fél csomag kell (nincs túl nagy különbség az ?zgerincformák mérete között). A harmadik gondom az volt, hogy nem írod, meddig kell g?z fölött f?zni a csokikrémet. Milyen állagúnak kell lennie? Csak buggyanjon és már jó is? A negyedik problémám is talán a csoki krém állagához kapcsolódik: a piskóta kissé kemény maradt, így szeletelésnél nehezen vitte a kés és a szeletek eldeformálódtak :-(( Nagyon várom válaszodat a csokikrém f?zésével kapcsolatban. Ha már a nyakamon maradt egy csomag piskóta és kíváncsi is vagyok vajon milyen lehet igazából ez a sütemény.... Ja, és szerintem a receptet és a hozzávalókat feltétlenül javítsd ki. csemilia

Törölt felhasználó

Kedves Csemilia! Elnézést kérek, ha bosszúságokat okoztam, bár hozzátenném, hogy ha a többi receptjeimet is megnézed, igyekszem pontos lenni, és részletes leírást adni. Pontosítottam a hozzávalókban a mennyiségeket, és kiegészítettem az elkészítés menetét. Abban megtalálható a válasz a csokikrém állagára vonatkozóan: addig kell vízg?z fölött kevergetni, amíg el nem kezd s?r?södni a krém (a pudingtól), akkor beleteszed az ízlés szerinti mennyiség? diót (nekem kb. 5 dkg). Gyorsan kell vele dolgozni, mert hamar köt a csoki, és akkor nehezebben lehet adagolni. A babapiskótákat vagy rummal kell meglocsolni, vagy ha aromát használok, akkor kevés vízben feloldok pár cseppet, és abban megforgatom. Ez is segíti a puhulásukat. A megmaradt babapiskótára van egy másik ajánlatom is, karácsony közeledtével ez a mézes-pudingos süti recept is jól jöhet esetleg: http://www.nosalty.hu/recept/pudingos-mezes-babapiskotaval További szép hetet kívánok! Anita

csemilia

Köszönöm szépen a segítséget! Kipróbálom! Üdvözlettel: csemilia

Törölt felhasználó

Egyszer?, gyors és finom! :) Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Szívesen:-)! Örülök, hogy ízlett! Boldog karácsonyt kívánok! Anita

Törölt felhasználó

Én is elkészítettem,és nagyon finom lett. Bár a kókusszal ügyeskedni kell hogy hova tesszük,mert az alján,persze miután kifordítottam a formából kicsit széteshet szelés közben,de nem vészes. :)

Törölt felhasználó

Örülök, hogy Neked/Nektek is ízlik! Igen, arra kell ügyelni, hogy a forma aljára (ami kés?bb a süti teteje lesz) a csokis massza kerüljön, és csak azután a "töltelék". Boldog karácsonyt kívánok! Anita

Hozzávalók

A csokis masszához

A kókuszos masszához

A babapiskótához

Címlapról ajánljuk

További cikkek