Nyílik egy hely, ahol világít a ramen a sötétben - mindenképp látnod kell a képeket

Olyan jó, hogy kreatív emberek mindig voltak, vannak és lesznek is - olyanok, akik szükségét érzik, hogy mondjuk világító rament főzzenek.

Vannak dolgok, amelyek piaci rést töltenek be és hasznosak is, meg vannak, amelyek piaci rést töltenek be ugyan, de nincs kézzel fogható értelmük. Ezt hívjuk művészetnek! Mi lenne a világgal, ha csak a praktikumra törekednénk? Kiüresedne esztétikailag.

Ezzel a foszforeszkáló ramenezővel is pont az a helyzet: megszületett az ötlet, és meg is valósult. Lehet kérdezni, hogy miért, de mi inkább csak gyönyörködnénk benne.

A Coca-Cola korábbi designere, Ami Sueki, (az avantgarde design stúdió, a Zoo as Zoo alapítója) kitalálta, összefogott pár kreatív szakemberrel, például a Dashboard-dal, és pár év múlva megnyitották a Nakamura.ke-t, a világ első világító rament és dumplingot felvonultató éttermét.

Lapozzatok, több kép van!

A dolog egyébként annyira friss, hogy maga a megnyitó sem zajlott még le. Január 30-án kerül sor rá egy pop-up esemény keretein belül, Atlantában, két helyszínen. A bulikon mindössze néhány kiváltságos vehet majd részt, és csak akkor, ha előre foglaltak helyet.

A beharangozó szerint világító dumplingok, ramenek, sake, shochu koktélok, alvilági teremtények várják a résztvevőket.

A világító ételek egyébként a Bombas & Parr nevéhez fűződnek, akik a világ első nem olvadó jégkrémét is feltalálták - ők rájöttek, hogyzselatin és kinin megfelelő arányú egyesítése (utóbbi a tonik alapanyaga, ugye) fekete fényben foszforeszkál.

WOW. Az eredményt úgy fokozták, hogy különféle ételfestékkel is játszadoztak. Isteni.

Ennek ellenére jó tudni, hogy az elkészült ételek kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak - még ha nem is úgy festenek.

Sanszos, hogy hallunk még a csapatról.

Ezt láttad az ízHUSZÁR magazinon?

Origami-torta olyan profi kivitelezésben, hogy eláll a lélegzeted - amikor az építészlány cukrász lesz

via

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

Nagy kávéfőzőteszt: úgy látszik, nem pénz kérdése, hogy jó kávéval...

Egy silány kávéfőző könnyen elronthatja a reggelt, míg egy jól működő gép szinte észrevétlenül végzi a dolgát. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi összefogásban 145 kávéfőzőt tesztelt, és azt vizsgálta, mi számít igazán a hétköznapokban: az eszpresszó és a cappuccino minősége, a zajszint, a tisztíthatóság, az energiafogyasztás, valamint az a bizonyos első korty. A tesztből kiderült, melyik készülék lesz megbízható társunk, és melyik válik csupán felesleges dísztárggyá a konyhapulton.

Nosalty

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...