Nyílik egy hely, ahol világít a ramen a sötétben - mindenképp látnod kell a képeket

Olyan jó, hogy kreatív emberek mindig voltak, vannak és lesznek is - olyanok, akik szükségét érzik, hogy mondjuk világító rament főzzenek.

Vannak dolgok, amelyek piaci rést töltenek be és hasznosak is, meg vannak, amelyek piaci rést töltenek be ugyan, de nincs kézzel fogható értelmük. Ezt hívjuk művészetnek! Mi lenne a világgal, ha csak a praktikumra törekednénk? Kiüresedne esztétikailag.

Ezzel a foszforeszkáló ramenezővel is pont az a helyzet: megszületett az ötlet, és meg is valósult. Lehet kérdezni, hogy miért, de mi inkább csak gyönyörködnénk benne.

A Coca-Cola korábbi designere, Ami Sueki, (az avantgarde design stúdió, a Zoo as Zoo alapítója) kitalálta, összefogott pár kreatív szakemberrel, például a Dashboard-dal, és pár év múlva megnyitották a Nakamura.ke-t, a világ első világító rament és dumplingot felvonultató éttermét.

Lapozzatok, több kép van!

A dolog egyébként annyira friss, hogy maga a megnyitó sem zajlott még le. Január 30-án kerül sor rá egy pop-up esemény keretein belül, Atlantában, két helyszínen. A bulikon mindössze néhány kiváltságos vehet majd részt, és csak akkor, ha előre foglaltak helyet.

A beharangozó szerint világító dumplingok, ramenek, sake, shochu koktélok, alvilági teremtények várják a résztvevőket.

A világító ételek egyébként a Bombas & Parr nevéhez fűződnek, akik a világ első nem olvadó jégkrémét is feltalálták - ők rájöttek, hogyzselatin és kinin megfelelő arányú egyesítése (utóbbi a tonik alapanyaga, ugye) fekete fényben foszforeszkál.

WOW. Az eredményt úgy fokozták, hogy különféle ételfestékkel is játszadoztak. Isteni.

Ennek ellenére jó tudni, hogy az elkészült ételek kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak - még ha nem is úgy festenek.

Sanszos, hogy hallunk még a csapatról.

Ezt láttad az ízHUSZÁR magazinon?

Origami-torta olyan profi kivitelezésben, hogy eláll a lélegzeted - amikor az építészlány cukrász lesz

via

Legújabb receptek

Mézeskalácscsigák

Mindenki imádja a mézeskalácsot, ezt a szuper fűszeres tésztát azonban akár csigaformában is elkészíthetjük. Így tettünk most mi is, és fűszeres vajkrémmel megkent édes tekercseket ...

Hókifli lekvárral töltve

Porcukorba csomagolva várja az édességre éhes szájakat ez a hókifli. Az omlós linzertésztából készült finomság hosszú ideig eltartható, így még jóval az ünnepi készülődés ...

Cukormentes, ünnepi panna cotta

Ha nincs sok időtök elkészíteni az ünnepi desszertet, akkor ez az elegáns panna cotta a megmentésetekre siet! Alig 10 perc aktív munka van vele, a végeredmény azonban egy letisztult, finom, ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...