Mit főzzek ma? Lebbencsleves, velős pacalpörkölt és a lusta asszony...
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
NosaltyKlasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
NosaltyMegint sikerült nagyot alkotni! A vegán hariránkat egy ropogós, rántott csirkecombbal fejeltük meg, és még a citromos házi mignont is beválogattuk a buliba!
NosaltyNem semmi raguleves sok-sok sajttal, utána szintén sajtos sütőtökös golyóbis, ezt követően pedig cukormentes retró kókusztekercs csábít.
NosaltyKicsit már az ünnepekre hangolódunk a mai fogásokkal, hiszen alapanyagában és tálalásában is a karácsonyt idézzük főételünkkel és desszertünkkel.
NosaltyNe hagyjuk, hogy a szürke hétköznapok elvegyék a kedvünket! Selymes krémlevest készítünk hagymából, a főételt klasszikus, gyors tarhonyás hússal képzeljük el, végül pedig kókuszos álomsütibe hajtjuk a fejünket!
Macsuga ViktóriaA kedvenc virslis-káposztás leveseteket rakott sós, tepsis palacsinta követi, majd egy szezonális, sütőtökös(!) krémes.
NosaltyMegadjuk a módját a hétvégének: melengető húsleves, nem mindennapi csirkemell krémes mártással és gesztenyés desszert fog levenni a lábadról.
NosaltyA kukoricalevesünkbe finom sajtgaluska, a cézársaliba csakis az eredeti hozzávalók (azaz csirke nem!), a sütinkbe pedig sok-sok banán kerül!
NosaltyAmíg eljutunk a fincsi retró süteményélményünkig, lapátoljunk be pár kanállal a hideg céklalevesünkből, és falatozzunk a nagyon fűszeres csirkecombokból is!
Macsuga ViktóriaA mai napi igazán nem kell megfeszülni, ami a főzést illeti: könnyű, szezonális saláta, puha kelttészta és melengető, krémes ital jár a mai napra.
NosaltyMa sem gondoljuk túl az ebédmenüt: melengető leves készül, amit ha felraktunk főni, már elkészíti magát, majd egy igazi klasszikus a régi idők emlékére, végezetül pedig gyors, kevert sütemény zárja a sort.
NosaltyTojás, borsó, alma. Egyik sem filléres, de sajnos manapság nehéz igazán olcsó alapanyagokat felsorolni. Főzzetek/süssetek velünk pénztárcabarát menüt mára!
NosaltySzerkesztőségi kedvencek szépen, sorban: megáll benne a kanál gulyás, főétel gyanánt a nagyi tökéletes oldalasa és még egy kókuszgolyó is érkezik, ezúttal vegán formátumban.
Macsuga ViktóriaNokedli egy kicsit másképp: húsos helyett tojásfasírt kerül mellé, tejföl helyett (vagy mellett) pedig egy laktató babraguval koronázzuk meg.
NosaltyA Pantone 2026-ban is kiválasztotta az év színét, ami ezúttal meglepő módon a fehér egyik árnyalata lett.
Macsuga ViktóriaTélen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.
NosaltyLegyen még fantasztikusabb a karácsonyod, vegyél részt az ALDI egyedülálló nyereményjátékában!
HirdetésA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
A ’90-es évek konyhaszínei újra hódítanak, de most sokkal kifinomultabban, mint valaha. Mutatjuk, hogyan frissítik fel ezek az árnyalatok a konyhát úgy, hogy az egyszerre legyen modern és nosztalgikus.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.