Tojásfújás dán módra

Nem csak mi fújjuk ki a tojásokat húsvétkor, hogy utána sokáig elálljanak hímesen. Anders Thomas Jensen sztárrendező egyik vagány filmjében megörökítette a dán vonalat is.

Jensen Gengszterek fogadója című alkotása már nem mai darab, 2000-ben került bemutatásra a mozikban. Négy koppenhágai bűnözőről szól, akik lelépnek egy nagyobb összeggel azzal a céllal, hogy külföldre meneküljenek. Egy kis falu határában megbúvó romos, üzemen kívüli vendéglőbe kénytelenek behúzódni az üldözőik elől. A film ezután felfedi a szereplők meghatározó gyermekkorát, majd megmutatja, hogyan változik meg a karakterük, alakul át a személyiségük, hogyan irányulnak a béke és megnyugvás felé. Mind a négyen egy biztos pontra vágynak az életükben. Az elképzelt új jövő megtestesülése a közösen felújított és üzemeltetett fogadó. Ha olyan filmet néznétek ünnepek alatt, amelyben a szereplők zseniálisak, a képek nagyszerűen fényezettek, van benne akció, humor és még tojásfújás is, akkor a Gengszterek fogadója a ti filmetek!

Olvastad már?

Süss tojáshéjban húsvéti sütit!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek