Tojásfújás dán módra

Nem csak mi fújjuk ki a tojásokat húsvétkor, hogy utána sokáig elálljanak hímesen. Anders Thomas Jensen sztárrendező egyik vagány filmjében megörökítette a dán vonalat is.

Jensen Gengszterek fogadója című alkotása már nem mai darab, 2000-ben került bemutatásra a mozikban. Négy koppenhágai bűnözőről szól, akik lelépnek egy nagyobb összeggel azzal a céllal, hogy külföldre meneküljenek. Egy kis falu határában megbúvó romos, üzemen kívüli vendéglőbe kénytelenek behúzódni az üldözőik elől. A film ezután felfedi a szereplők meghatározó gyermekkorát, majd megmutatja, hogyan változik meg a karakterük, alakul át a személyiségük, hogyan irányulnak a béke és megnyugvás felé. Mind a négyen egy biztos pontra vágynak az életükben. Az elképzelt új jövő megtestesülése a közösen felújított és üzemeltetett fogadó. Ha olyan filmet néznétek ünnepek alatt, amelyben a szereplők zseniálisak, a képek nagyszerűen fényezettek, van benne akció, humor és még tojásfújás is, akkor a Gengszterek fogadója a ti filmetek!

Olvastad már?

Süss tojáshéjban húsvéti sütit!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Induljon a bejgli-szezon! – 9 hely, ha idén rendelnéd a...

Bejgli nélkül nincs karácsony, és bár tudom, hogy a sokféle bejgli vallás azon a közös alapon nyugszik, hogy a legjobb a házi, megértem azokat is, akik nem tudnak, vagy nem akarnak még sütéssel is bajlódni az ünnepek előtt/alatt. A rendelés viszont sokszor hazárdjáték, ezért most mutatunk kilenc helyet, akik szentestére az asztalokra varázsolják a tökéletes minőségű bejglit, és nektek rá sem kell néznetek a sodrófára.

Kormos Lili

További cikkek

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Top Receptek

A tökéletes nokedli

A magyarok kedvenc körete, az kétségtelenül a galuska vagy más néven nokedli. Liszt és tojás. Lényegében csak ezekre az összetevőkre van szükség, plusz a vízre és a sóra.