Tiszai halászlé kezdőknek és haladóknak

A halászlé igazi nemzeti eledel, így rengeteg különböző elkészítési trükkje létezik, ki-ki a szüleitől tanult receptre esküszik. Most egy debreceni séf receptjét mutatjuk meg.

A tiszai harcsahalászlé receptjéért kattints ide!

A halászlé jelentőségét igazán azok érthetik meg, akik vízközelben születtek, vagy ott élnek. A halászlé ugyanis nem csak egy étel, de egy egész életérzés, család, hagyomány és közösség. Persze, mint minden tradíciót, úgy a halászlé főzését is el kell kezdeni valamikor, szóval sohasem késő.

A fenti recept Pataky Pétertől, a debreceni Ikon étterem séfjétől származik, és kiváló lehet mindazoknak, akik a bográcsszezonban meg szeretnének ismerkedni ezzel a nemzeti eledellel, de azoknak is, akik már régi szerelmesei a műfajnak, és bővíteni szeretnék eddigi ismereteiket.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...