Tiszai halászlé kezdőknek és haladóknak

A halászlé igazi nemzeti eledel, így rengeteg különböző elkészítési trükkje létezik, ki-ki a szüleitől tanult receptre esküszik. Most egy debreceni séf receptjét mutatjuk meg.

A tiszai harcsahalászlé receptjéért kattints ide!

A halászlé jelentőségét igazán azok érthetik meg, akik vízközelben születtek, vagy ott élnek. A halászlé ugyanis nem csak egy étel, de egy egész életérzés, család, hagyomány és közösség. Persze, mint minden tradíciót, úgy a halászlé főzését is el kell kezdeni valamikor, szóval sohasem késő.

A fenti recept Pataky Pétertől, a debreceni Ikon étterem séfjétől származik, és kiváló lehet mindazoknak, akik a bográcsszezonban meg szeretnének ismerkedni ezzel a nemzeti eledellel, de azoknak is, akik már régi szerelmesei a műfajnak, és bővíteni szeretnék eddigi ismereteiket.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Házias székelykáposzta

A téli hideg beköszöntével újra előtérbe kerülnek a kedvenc savanyú káposztás ételeink. A székelykáposztának is számos formája, verziója létezik, mi sertésdagadóból ...