Tiszai halászlé kezdőknek és haladóknak

A halászlé igazi nemzeti eledel, így rengeteg különböző elkészítési trükkje létezik, ki-ki a szüleitől tanult receptre esküszik. Most egy debreceni séf receptjét mutatjuk meg.

A tiszai harcsahalászlé receptjéért kattints ide!

A halászlé jelentőségét igazán azok érthetik meg, akik vízközelben születtek, vagy ott élnek. A halászlé ugyanis nem csak egy étel, de egy egész életérzés, család, hagyomány és közösség. Persze, mint minden tradíciót, úgy a halászlé főzését is el kell kezdeni valamikor, szóval sohasem késő.

A fenti recept Pataky Pétertől, a debreceni Ikon étterem séfjétől származik, és kiváló lehet mindazoknak, akik a bográcsszezonban meg szeretnének ismerkedni ezzel a nemzeti eledellel, de azoknak is, akik már régi szerelmesei a műfajnak, és bővíteni szeretnék eddigi ismereteiket.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek