Ez a tárolási hiba hamar tönkreteheti a tapadásmentes serpenyődet

Ahogy minden konyhai eszköz, a tapadásmentes serpenyők is különleges bánásmódot igényelnek, hogy hosszú életűek legyenek. Ezzel a tárolási hibával azonban hamar tönkreteheted a tapadásmentes serpenyődet.

A tapadásmentes serpenyők megkönnyítik a főzést, azonban különleges bánásmódot igényelnek, mivel rendkívül érzékeny a felületük. Ha ez megsérül, ajánlatos mielőbb lecserélni őket. Többféle óvintézkedést is tehetsz annak érdekében, hogy meghosszabbítsd a tapadásmentes serpenyőd élettartamát, például nem használsz rajtuk fém evőeszközöket és erős súrolószereket, de a tárolásra is érdemes figyelmet fordítani. Van ugyanis egy tárolási hiba, amivel hamar tönkreteheted a tapadásmentes serpenyődet.  

Tükörtojás serpenyőben
Ne használj teflonon fém evőeszközöket és erős súrolószereket!

Miért kell fokozottan odafigyelni a tapadásmentes serpenyők tárolására? 

Idővel apró karcolások jelenhetnek meg a tapadásmentes serpenyőkön a használat következtében. Ezek még nem jelentenek valószínűleg egészségügyi kockázatot, de a bevonat darabkái így is összekeveredhetnek az étellel, amit érdemes elkerülni. 

A mélyebb karcolások, sérülések azonban már problémásabbak: felfedhetik a serpenyő alapanyagát – ez általában alumínium vagy más fémféle –, ami hatással lehet az étel minőségére, valamint egyenetlen főzést eredményezhet.

A teflon bevonatú daraboknál további kockázatot jelent, hogy ha a sérült felületű serpenyőt túlhevítik, mérgező gázok keletkezhetnek, amelyek ártalmasak az egészségre.  

Általánosságban elmondható, hogy a mai tapadásmentes serpenyők már biztonságosabbak, azonban továbbra is fontos, hogy a megfelelő hőmérsékleten használják azokat. 

Serpenyők és edények fiókban
Tárolásnál tegyél papírtörlőt a tapadásmentes serpenyők közé

Hogyan védheted meg a tapadásmentes edényeket tárolás közben? 

Ha igazán maximalista vagy, akkor a tapadásmentes serpenyőket - minden más főzőedényhez hasonlóan - függőlegesen tárold, úgy, hogy egyáltalán nem érnek egymáshoz. 

Tehát, soha ne pakold őket egymásra, kivéve, ha megfogadod a következő tippet:

  • fogj egy papírtörlőt vagy konyharuhát
  • helyezd a tapadásmentes serpenyő felületére, hogy megvédje azt
  • így már nyugodtan egymásra halmozhatod a serpenyőket, biztosan nem fogják összekarcolni egymást

Arra azonban ügyelj, hogy olyan méretű papírtörlőt vagy konyharuhát használj, amely teljesen beborítja a serpenyő felszínét. 

Forrásunk volt. 

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...