Szenzáció: budapesti éttermek a The New York Times 2017-es listáján

A The New York Times online kiadásának, az "52 hely, ahová el kell menned 2017-ben" című cikkének listájára idén Budapest is felkerült a világ legjobb helyei közé.

A New York Times listája minden évben kiajánlja azokat az utazási célpontokat, ahová szerkesztőik szerint érdemes az adott évben ellátogatni, megkóstolni a helyi ízeket, betérni az arra érdemes éttermekbe, megcsodálni a kulturális helyszíneket vagy éppen a legvonzóbb üzleteket.

A 2017-es évre szánt"52 Places to go in 2017", azaz az "52 hely, ahová el kell menned 2017-ben" című cikkben pedig már Budapest is helyet kapott. Magyarország fővárosáról a következőt írta Alia Akkam, a lista egyik szerkesztője:

"A vasfüggöny utáni Budapest igazán élénk metropolisszá vált. Egyre inkább érezhető a városban a csábító, fiatalos energia, például olyan új éttermekben, mint a Szimply és a Márga Bisztró...".

Az újhullámos budapesti vendéglátóhelyeken kívül kiemelik a magyar tervezők ékszereit és olyandesign-boltokat, mint a Velvet Chemistry vagy a Szimpla Design Shop termékei, továbbá a fővárosi boutiq hotelt, a magával ragadó stílusú Hotel Rumot is.

Ez is érdekelhet!

Ezeket olvastad már?

STÉG, a belváros halkirálya

A belváros közepén nyílt meg februárban a Stég - az édesvízi halak mestereinél olyan fogásokat kóstolhattok, amikhez talán már évtizedek óta nem volt szerencsétek!

Dacota
Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?