A váratlan összetevő, amitől a paradicsomos tésztaszószod a mennybe megy

Miért vásárolnál bolti tésztaszószt, amikor pikk-pakk elkészítheted a saját házi szószod? Ráadásul, így magad választod meg mi kerülhet bele! Például ez a váratlan összetevő, amitől garantáljuk, hogy a tésztaszószod a mennybe megy. Napi tippünk következik!

Számos módszer létezik a bolti és házi tésztaszósz ízének feljavítására, de az egyik ilyen trükk minden bizonnyal meghökkentő lesz első hallásra. Tudtad, hogy egyes szakácsok kakaóport adnak a tésztaszószhoz? Igen, elég szokatlan, de a kakaó komplexebbé teszi a szószt, és elmélyíti a marhahús és a paradicsom ízét.

A kakaópor enyhén kesernyés, csokoládés íze a sós és édes elemekkel keveredve egy igazán gazdag ízt ad a tésztának. Különösen jól illik húsos szószokhoz, hogy fokozza azok jellegzetes, erőteljes karakterét, és olyan mélyebb ízvilágot teremtsen, amit más összetevőkkel nem lehetne elérni.

Hogyan adj kakaóport a tésztaszószodhoz?

Nincs is ennél egyszerűbb! A szósz elkészítésénél, párolás közben keverd hozzá a kakaóport a többi hozzávalóhoz. Készülj fel, hogy az ízbeli változásokon túl a szósz textúrája kissé sűrűbbé válhat, valamint a színe is valamivel sötétebb lesz.

Tipp

A mennyiséget a saját ízlésed szerint állítsd be, de mindenképp érdemes először egy-két teáskanál kakaóporral kezdeni, és ha úgy érzed nem elég, tudsz még tenni a szószba.

Itt azonban nem kell megállnod. Ha tovább extráznád a paradicsomos tésztaszószodat, arra is van lehetőség:

tálald a szószt egy kanál ricottával vagy mascarponéval, mivel ez kiemeli a benne lévő kakaó ízét

– ajánlja Billy Parisi, szicíliai származású séf.

A kakaópor különösen hatékony, ha más, umamiban gazdag összetevőkkel, például Worcestershire-szósszal kombinálod. Melegítő fűszerekkel, például fahéjjal és szegfűborssal is jól működik, ha merészebb és rétegzettebb ízt szeretnél elérni.

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...