Sörfogó szendvicsek

A június a foci Eb jegyében telik. Ha kerthelyiségek helyett az otthoni, foteles meccsnézést választjuk a barátokkal, nem árt sörfogó falatokkal is készülnünk. Szendvicstippjeink az Európa-bajnokság idejére!

Kiadós szendvicsek

Érdemes vaskosabb szendvicsekkel készülnünk az esti gólokhoz. Ez nem az az időszak, amikor salátavariációkban kell gondolkodunk, ugyanis a meccsnézés járulékos kelléke a sör, a folyékony kenyérhez pedig igenis kiadós szendvicsek járnak kísérőként.

Ha a hagyományos klubszendvicset választjuk estére, akkor be kell szereznünk hozzá csirkemellet, a főtt tojáskarikák is elengedhetetlenek. Pirított baconnel, paradicsommal, salátával tovább gazdagíthatjuk, és ne feledjük a jó minőségű toast kenyeret sem. Ebből érdemes a drágábbat választani, illetve alaposan átböngészni az összetevők listáját, mert rengeteg gyártó forgalmaz silány minőségű, mesterséges anyagokkal telepumpált toast kenyeret.

Szendvicsreceptek itt >>

Korsó mellé hamburger

A még fűszeresebb falatokért forduljunk a marhahúshoz (jó, ha a piacon szerezzük be, az itt kapható húsok általában sokkal szebbek, mint a szupermarketekben vásárolhatók), és ha tehetjük, lehetőleg otthon daráljuk le, mert az a legbiztosabb. Húspogácsát készítsünk belőle, némi szalonnát is használjunk hozzá, finomabb lesz az íze. Ha sok időnk van, akkor süthetünk hamburgerzsemlét házilag, de készen is kapunk megfelelőt. A szokásos zöldségek (pardicsom, hagyma stb.) persze ebbe is kellenek.

Hamburgerreceptek itt >>

A hagyományos is lehet nyerő

Természetesen a hagyományos sonkás vagy rántott húsos szendvicseknek is biztos, hogy nagy sikerük lesz, de süthetünk kolbászt is, amit simán a szendvicsekre karikázhatunk. A kenyérféléket illetően: próbálkozzunk ciabattákkal, bagettekkel, mert ezeken sokkal szebben mutatnak majd a feltétek.

Kenyérreceptek itt >>

Érdeklődjünk másoktól, ismernek-e jó pékségeket, ezekben ugyanis általában frissek a pékáruk és a termelés nem nagyipari keretek közt zajlik.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek