Mától lehet asztalt foglalni a 2025. október 2-án induló és október 19-ig tartó őszi Országos Étterem Hét rendezvényére. A résztvevő több mint 200 vendéglátóhely közül számos helyet a TOP 100-as elitbe sorolnak. A listában 15 nemzetközi Michelin-ajánlással rendelkező éttermer és Bib Gourmand minősítéssel díjazottakat is találunk.
A kiváló és elismert éttermek egytől egyig kínálatuk legjavával készülnek, méghozzá a legkedveltebb és legkülönlegesebb fogásaikból komponált menüsorokkal, amelyeket előnyös, fix menüárakon kínálnak a nagyközönségnek.
Ebben a szezonban nem emelkedtek a menüárak: a Top kategóriás vendéglátóhelyeken ez szervízdíjjal együtt 6.900 Ft, a Prémium kategória indulóinál 8.900 Ft, míg az Exkluzív besorolású éttermek esetében 10.900 Ft.
A rendezvény további érdekessége, hogy néhány részt vevő étterem szintén kedvező, kiegészítő felár ellenében még szélesebb választékkal mutatkozik meg.
Az eseményen részt vevő Michelin-ajánlással rendelkező éttermek:
Nemcsak a fogások között találunk kifejezetten ritka és különleges ételeket, de az ételsorokhoz felhasznált alapanyagok között is: a magyar tarka marha mellett választhatunk namíbiai zebut, muflont, velős csontot, nyúlcombot, malacfület vagy burgundi csigát. Ezúttal se maradhatnak el a menüsorokból a tengeri finomságok: kóstolhatunk homárt, tigrisrákot, sárga királyhalat, vöröstonhal-steaket, de akár békacombot is. A hagyományos ínyencségek kedvelői sokféle változatban megtalálják az étlapokon a szarvasgombát, kacsamájat, tatár beefsteaket is. Az éttermek a rendezvény hagyományainak megfelelően reprezentatív kínálattal készülnek a különleges étrendet követő vendégek kiszolgálására is.
Glutén-, laktóz- és cukormentes, vegetáriánus és vegán fogásokat is találunk majd a menükben.
A nemzetközi konyhák kedvelői választhatnak libanoni, indiai, japán, grúz, mexikói, marokkói és számos más nemzetet képviselő helyet éppúgy, mint hagyományos magyar éttermeket.
Asztalfoglalás a rendezvényre csak a www.etteremhet.hu weboldalon lehetséges.
Mivel a rendezvény célja a minőségi vendéglátás reprezentatív bemutatása a nagyközönség számára, ezért a helyek limitáltak.