A száraztészta szinte minden háztartásban megtalálható, hiszen egyszerűen elkészíthető és hosszú eltarthatósággal bír. Ugyanakkor nem mindegy, milyet választunk a szupermarket polcáról: a profi olasz séfek szerint a különbséget nem csupán a márkanév adja, hanem az alapanyag minősége. Nézzük, milyen a jó bolti száraztészta!
Milyen az ideális száraztészta?
A New York-i Philip Guardione, aki több étteremlánc tulajdonosa, azt mondja: a jó minőségű száraztésztánál két összetevő elegendő – durumbúza és víz.
Ha a tésztánál hosszú, nehezen kiejthető összetevők szerepelnek az összetevők között, akkor nagy eséllyel nem a legjobb minőségű. Guardione szerint tehát az összetevők listáját érdemes figyelni: ha csak „durum búza liszt és víz” szerepel, akkor jó eséllyel prémium alapanyagot választottunk.
Hogyan érdemes elkészíteni?
Miután kiválasztottuk a minőségi tésztát, a séf javaslata szerint fontos, hogy a főzővizet bőségesen sózzuk, és csak akkor adjuk hozzá a tésztát, amikor forró, lobogóan forró a víz. Ez segít abban, hogy a tészta egyenletesen főjön és ne ragadjon le az edény aljára.