Kívánatos kávékülönlegességek, melyek sütemények mellé kortyolva is elvarázsolnak az ünnepi időszakban

Az ünnepek közeledtével a kávézás élménye is magasabb szintre lép! Az adventi időszakban fenséges ízekre vágyunk, amit a Nespresso kávészakértői is tudnak, épp ezért új, limitált kiadású kollekciójukhoz Jean Imbert, Michelin-csillagos séf kreativitását is igénybe vették.

A Nespresso idei ünnepi limitált kiadású kollekciójával most varázslatos képzeletbeli utazásra invitál, amihez a legendás Belmond luxusutazásai és vonatútjai adták az inspirációt. A limitált kiadású kollekció különleges kávéinak megalkotásához Jean Imbert Michelin-csillagos séfet kérte fel a márka: a klasszikus espresso és double espresso, valamint az ízesített kávékapszulák összetett ízvilága lehetőséget teremt, hogy a kávérajongók is belekóstolhassanak a francia sztárséf gasztronómiai szakértelmébe. Az ünnepi kávékhoz pedig különleges recepteket is megálmodtak a Nespresso kávészakértői, amelyek valódi ízutazássá varázsolják az ünnepi időszakot. 

A Nespresso Peanut and Roasted Sesame Flavour kávé kiváló alapot nyújt egy vaníliafagylaltos, mogyoróvajas kávérecept elkészítéséhez, míg a francia cukrászdák ihletéséből született Nespresso Almond Croissant Flavour kávét Gourmet Almond Croissant Latte receptként lágy tejjel és a narancsvirág különleges aromájával fűszerezve ajánljuk megkóstolni. Az elegáns és kifinomult ízkombinációkat kedvelők számára született meg az a különleges koktél, amelynek a vaníliaszirup, az ananászlé és a frissen facsart lime mellett az Unforgettable Double Espresso kölcsönöz intenzív aromát.

Próbáld ki a Nespresso egyszerűen elkészíthető, mégis különleges kávéreceptjeit, hogy az ünnepi készülődés után a közösen eltöltött karácsonyi pillanatok is igazán emlékezetesek legyenek!

VERTUO KÁVÉRECEPTEK

UNFORGETTABLE DOUBLE ESPRESSO MOCKTAIL

Ünnepelj egy tökéletes egyensúlyt megtestesítő, frissítő, trópusi mocktail kávérecepttel! A vaníliaszirup, az ananászlé, a frissen facsart lime és a gyömbér kiemeli az Unforgettable Double Espresso intenzív ízét.

Hozzávalók

  • 1 Nespresso Vertuo Unforgettable Double Espresso kávékapszula (80 ml)
  • 5 nagy méretű jégkocka (egyenként 30 grammos)
  • 10 ml vaníliaszirup
  • 1 gerezd kezeletlen héjú lime leve (5 ml) 
  • 100 ml ananászlé
  • 1 csipet gyömbérpor
  • 1 friss szelet ananász (2 levéllel)
  • 4 g barna cukor

Elkészítés

  1. Öntsük egy shakerbe a vaníliaszirupot, egy gerezd lime levét, az ananászlevet és a gyömbérport, majd finoman rázzuk össze.
  2. Szűrjük le, és öntsük a shaker tartalmát egy koktélpohárba. Öblítsük el a shakert, majd tegyünk bele három jégkockát, zárjuk le, és rázzuk 10 másodpercig, hogy lehűljön. 
  3. A hideg shakerbe készítsünk el 80 ml Nespresso Vertuo Unforgettable Double Espresso kávét, és adjunk hozzá két jégkockát. Zárjuk le a shakert, és alaposan rázzuk össze 15 másodperc alatt, majd egy kanál segítségével óvatosan öntsük az ananászlére.
  4. A díszítéshez szórjunk meg egy ananászszeletet barna cukorral, majd egy szakácsfáklyával óvatosan karamellizáljuk, végül két ananászlevél kíséretében tűzzük a pohár peremére.

GOURMET ALMOND CROISSANT LATTE

Add át magad a Gourmet Almond Croissant Latte nyújtotta varázslatos ünnepi kávéélménynek, amely ötvözi a tej krémességét, a karamellizált mandula gazdag aromáit és a narancsvirág frissességét.

Hozzávalók:

  • 1 Nespresso Vertuo Almond Croissant Flavour kávékapszula (230 ml)
  • 100 ml 1,5 %-os tej
  • 2-3 fújás narancsvirágvíz
  • 4 g barna cukor
  • 1 szem mandula

Elkészítése:

  1. Készítsünk 230 ml Nespresso Vertuo Almond Croissant Flavour kávét egy nagyobb porcelánbögrébe. 
  1. Készítsünk a tejből meleg tejhabot, majd öntsük a kávé tetejére, és permetezzünk rá narancsvirágvizet.
  2. Szórjunk barna cukrot a latte tetejére, majd egy szakácsfáklyával karamellizáljuk.
  3. Végezetül permetezzünk még egy kis narancsvirágvizet a habra, és díszítsük egy egész mandulaszemmel a kávé tetejét.

ORIGINAL KÁVÉRECEPTEK

FESTIVE VANILLA ICE CREAM DELIGHT

Édesítsd meg az ünnepeket ezzel a kávés-fagylaltos különlegességgel! A krémes mogyoróvaj, az ínycsiklandó vaníliafagylalt és a kávé ellenállhatatlan kombinációja varázslatos ízutazásra hív. 

Hozzávalók:

  • 1 Nespresso Original Peanut and Roasted Sesame Flavour kávékapszula (40 ml)
  • 5 g krémes mogyoróvaj
  • 60 g vaníliafagylalt
  • 2 g pirított szezámmag

Elkészítés:

  1. Kenjünk mogyoróvajat egy közepes méretű csészébe.
  2. Kanalazzuk bele a vaníliafagylaltot úgy, hogy középen készítünk egy kis mélyedést a kávénak. Szórjuk meg a fagylaltot pirított szezámmaggal.
  3. Készítsünk 40 ml Nespresso Original Peanut and Roasted Sesame Flavour kávét közvetlenül a csészébe, a fagylalt közepébe. 

GOURMET ALMOND CROISSANT LATTE

Add át magát a Gourmet Almond Croissant Latte nyújtotta varázslatos kávéélménynek, amely ötvözi a tej krémességét, a karamellizált mandula gazdag aromáit és a narancsvirág frissességét!

Hozzávalók: 

  • 1 Nespresso Original Almond Croissant Flavour kávékapszula (110 ml)
  • 100 ml 1,5 %-os tej
  • 2-3 fújás narancsvirágvíz
  • 4 g barna cukor
  • 1 szem mandula

Elkészítés:

  1. Készítsünk 110 ml Nespresso Original Almond Croissant Flavour kávét egy nagyobb kávéscsészébe. 
  2. Készítsünk a tejből meleg tejhabot, majd öntsük a kávé tetejére, és permetezzünk rá narancsvirágvizet.
  3. Szórjunk barna cukrot a latte tetejére, majd egy szakácsfáklyával karamellizáljuk.
  4. Végezetül permetezzünk még egy kis narancsvirágvizet a habra, és díszítsük egy egész mandulaszemmel a kávé tetejét.

UNFORGETTABLE ESPRESSO MOCKTAIL

Az Unforgettable Espresso intenzív aromái tökéletesen passzolnak a vanília, a lime, a gyömbér és az ananászlé frissítő ízéhez, egy tökéletes, ünnepi kombinációt alkotva, amellyel garantáltan megkoronázhatjuk az ünnepi pillanatokat.

Hozzávalók: 

  • 2 Nespresso Original Unforgettable Espresso kávékapszula (80 ml)
  • 5 nagy méretű jégkocka (egyenként 30 grammos)
  • 10 ml vaníliaszirup
  • 5 ml kezeletlen héjú lime leve
  • 100 ml ananászlé
  • 1 csipet gyömbérpor
  • 1 friss szelet ananász 2 levéllel
  • 4 g barna cukor

Elkészítés:

  1. Öntsük egy shakerbe a vaníliaszirupot, egy gerezd lime levét, az ananászlevet és a gyömbérport, majd finoman rázzuk össze.
  2. Szűrjük le, és öntsük a shaker tartalmát egy koktélpohárba. Öblítsük el a shakert, majd tegyünk bele három jégkockát, zárjuk le, és rázzuk 10 másodpercig, hogy lehűljön. 
  3. A hideg shakerbe készítsünk el 80 ml Nespresso Vertuo Unforgettable Double Espresso kávét két darab kávékapszulából, és adjunk hozzá két jégkockát. Zárjuk le a shakert, és alaposan rázzuk össze 15 másodperc alatt, majd egy kanál segítségével óvatosan öntsük az ananászlére.
  4. A díszítéshez szórjunk meg egy ananászszeletet barna cukorral, majd egy szakácsfáklyával óvatosan karamellizáljuk, végül két ananászlevél kíséretében tűzzük a pohár peremére.

A Nespresso Feledhetetlen Ünnepek limited edition kávé- és kiegészítőkollekciója a készlet erejéig elérhető a www.nespresso.com oldalon és a Nespresso Boutique-okban. 

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek