Mintaétrend: 1400 kcal/160 g szénhidrát

Testsúlycsökkentő étrendbe kezdtél az újévben? Vagy még csak fontolgatod, hogy belevágj egy diétába tavasszal? Összeállítottunk neked egy mintaétrendet!

A sikeres testsúlycsökkentés egyik alappillére a megfelelő napi energiabevitel. Azt persze nem könnyű belőni, hogy mi is az éppen számunkra megfelelő, ami biztos, hogy a bevitt energiamennyiség a felhasznált alatt kell, hogy maradjon. A bevitt energiamennyiség csökkenthető a megfelelő étrenddel, a felhasznált energia növelhető a rendszeres mozgással. Mind a mozgás, mind az étrend tekintetében azonban fontos megtalálnunk a saját állapotunkhoz legjobban alkalmazkodó verziót. Étrend tekintetében segíthet a dietetikus, mozgás tekintetében az edző, személyi edző.

És bár mindenkinek más és más a napi energiaszükséglete fogyás idején is, az 1400 kalóriás étrend már testsúlycsökkentő étrendnek tekinthető. Segítségül összeállítottam nektek most egy kiegyensúlyozott, ~1400 kcal/~160 g szénhidráttartalmú mintaétrendet konkrét receptötletekkel. (A recepteknél az adagnagyság mindig a recept feltöltője által meghatározott adagnagyság, a számított értékek ezek adataira épülnek!)

Fussátok át, próbáljátok ki!

Reggeli (346 kcal, 26 g fehérje, 13 g zsír, 30 g szénhidrát):

Túrós tonhalpástétom recept

Tízórai (147 kcal, 7 g fehérje, 5 g zsír, 20 g szénhidrát):

  • tejeskávé 1 dl 1,5%-os tejjel készítve, édesítőszerrel vagy édesítés nélkül
  • 3 db tökmagos sajtos keksz

Ebéd (472 kcal, 31 g fehérje, 16 g zsír, 49 g szénhidrát):

Uzsonna (147 kcal, 4 g fehérje, 7 g zsír, 20 g szénhidrát):

Vacsora (278 kcal, 12 g fehérje, 8 g zsír, 38 g szénhidrát):

  • 60 g Graham kenyér
  • 30 g Camembert sajt
  • fél db (80 g) közepes alma a szendvicsre vékonyan szeletelve, ízlés szerint kevés borssal vagy fahéjjal szórva

Összesen: 1390 kcal, 157 g szénhidrát

A fentiek mellett persze ne felejtsetek el 2-2,5 liter energiamentes folyadékot inni, pl. vizet, ásványvizet, üres vagy édesítővel készült gyümölcs-, zöld- vagy feketeteát!

További mintaétrendeket ebben a cikkünkben találsz:Fogyni szeretnél? Nézd át mintaétrendjeinket!

Címlapról ajánljuk

További cikkek