Domi ugyan nem látta Bernáth József séf filézési bemutatóját, mégis az Ő lazacpisztrángsültje bizonyult a legjobbnak. Itt a csodás halétel receptje!
Lazacpisztráng cukkinimártással Domitól
A kép illusztráció
Hozzávalók:
A halhoz:
1 lazacpisztráng
2 ek olívaolaj
só
bors
A cukkinimártáshoz:
2 cukkini
3 ek olívaolaj
2 csipet szerecsendió
fél csokor kapor
A marinált zöldségekhez:
1 cukkini
1 sárgarépa
0,7 dl fehérborecet
0,5 dl olívaolaj
1 csipet cukor
1 csipet só
A kuszkuszhoz:
1 bögre kuszkusz
1 mk garam masala
0,25 fej édeskömény
0,5 kápiapaprika
só ízlés szerint
1 csipet fehér bors
Elkészítés:
A cukkinimártáshoz felvágjuk a cukkinit, kicsit megpároljuk. Hozzáadjuk a szerecsendiót, a kaprot és az olívaolajat, pürésítjük. Ha szükséges, egy pici vízzel pótoljuk (amiben pároltuk).
A marinált zöldségekhez zöldséghámozóval vékonyra hámozzuk a cukkinit és a sárgarépát.
Az ecetet, az olajat, a cukrot és a sót összekeverjük, beletesszük a csíkokat, és félretesszük állni.
A kuszkuszt leforrázzuk, hozzáadjuk a fűszereket, letakarjuk, állni hagyjuk, majd ha megszívta magát, ízesítjük, és hozzáadjuk az apró kockára vágott kápiát és a felcsíkozott édesköményt, ha szükséges, utánaízesítünk.
A halat olívaolajon, bőrös oldalával lefelé szépen készre sütjük – nem fordítjuk meg!
A hal mellé tesszük a kuszkuszt és a mártást, a zöldségcsíkokat feltekerve mellé tesszük.
Ma sem hagyjuk, hogy a hőség győzzön! Színes zöldségkrémleves, fügétől édeskés és illatos csirkecomb és citrusosan hűtő dinnyesorbet segítségével vesszük fel a kesztyűt!
A párizsi olimpia hivatalos dalát Gwen Stefani és Anderson .Paak énekli, derült ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság YouTube-oldalán közzétett videóból. A videó rövidsége ellenére a Coca Cola megszámlálhatatlanul sokszor tűnik fel a képernyőn.
Karaj kolbásszal töltve, vele sült krumplival, töltött csirke, tejszínes hús, bakonyi vagy lecsós szelet, csirkefasírt? Ezekre a magyaros húsételekre még a nagyi sem mondana nemet!
Ha morzsasütit sütünk, bármilyen gyümölcsöt felhasználhatunk hozzá: nyáron ilyen szempontból kifejezetten jó dolgunk van, ugyanis egymást érik az ízes alapanyagok.