Lazacpisztráng cukkinimártással Domitól

Domi ugyan nem látta Bernáth József séf filézési bemutatóját, mégis az Ő lazacpisztrángsültje bizonyult a legjobbnak. Itt a csodás halétel receptje!

Lazacpisztráng cukkinimártással Domitól

A kép illusztráció

Hozzávalók:

A halhoz:

  • 1 lazacpisztráng
  • 2 ek olívaolaj
  • bors

A cukkinimártáshoz:

  • 2 cukkini
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 csipet szerecsendió
  • fél csokor kapor

A marinált zöldségekhez:

  • 1 cukkini
  • 1 sárgarépa
  • 0,7 dl fehérborecet
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 csipet cukor
  • 1 csipet só

A kuszkuszhoz:

  • 1 bögre kuszkusz
  • 1 mk garam masala
  • 0,25 fej édeskömény
  • 0,5 kápiapaprika
  • só ízlés szerint
  • 1 csipet fehér bors

Elkészítés:

  1. A cukkinimártáshoz felvágjuk a cukkinit, kicsit megpároljuk. Hozzáadjuk a szerecsendiót, a kaprot és az olívaolajat, pürésítjük. Ha szükséges, egy pici vízzel pótoljuk (amiben pároltuk).
  2. A marinált zöldségekhez zöldséghámozóval vékonyra hámozzuk a cukkinit és a sárgarépát.
  3. Az ecetet, az olajat, a cukrot és a sót összekeverjük, beletesszük a csíkokat, és félretesszük állni.
  4. A kuszkuszt leforrázzuk, hozzáadjuk a fűszereket, letakarjuk, állni hagyjuk, majd ha megszívta magát, ízesítjük, és hozzáadjuk az apró kockára vágott kápiát és a felcsíkozott édesköményt, ha szükséges, utánaízesítünk.
  5. A halat olívaolajon, bőrös oldalával lefelé szépen készre sütjük – nem fordítjuk meg!
  6. A hal mellé tesszük a kuszkuszt és a mártást, a zöldségcsíkokat feltekerve mellé tesszük.

Tudj meg többet A Konyhafőnök műsoráról itt!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek