Kötelező vacsora húsvét után

Két nap folyamatos sonkázás után csak úgy magában már unalmas lehet. Van pár ötletünk, na meg egy szuper receptünk, ha neked is van maradék sonkád!

Ritkán fordul elő, hogy a húsvét után nem lenne valami maradék. Általában a sonka, mert mikor beszerezzük, évről-évre hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy mennyi minden más is lesz még az ünnepen. Pedig így a legalább két nap evészet után sokszor se főzni, se enni nincs már kedv. A maradékkal azonban kezdeni kell valamit. Mondjuk nem is baj, hiszen nem nagyon ismerek senkit, aki a sonkát szeretné, a sonkával készült ételeket viszont nem - különösen, mert nagyon sokrétűen felhasználható. Egyrészt, ott van a főzőlé, amit eszünkbe se jusson kiönteni - lefagyasztva eláll pár hónapig, így később is felhasználhatjuk. A sonkát pedig? Ha unjuk a nehéz ételeket, egy egyszerű saláta jó választás. Lehet belőle rakott tészta, tésztaszósz, de ha nem akarjuk cifrázni, akkor szuper melegszendvicskrémet is készíthetünk belőle.

A maradékmentő sonkás töltött krumpli receptjét itt találod

Én most egy egyszerű töltött krumplit készítettem - nem volt kedvem bevásárolni, és ehhez volt otthon minden. Minden pontján lehetne változtatni - szerintem krumpli helyett padlizsánnal, tejföl helyett paradicsomszósszal is nagyon jó lenne, de van otthon egy kis maradék zöldség, azt is hozzátehetjük a töltelékhez, hogy teljes legyen a maradékfelhasználás.

A maradékmentő sonkás krumpli receptjét itt találod

A krumplit kicsit elő kell főzni - ha semmi ötletünk nincs, hogy mit kezdjünk a sonka főzőlevével, tegyük ebben, kellemes kis füstös mellékízt fog kölcsönözni az egész ételnek. A többi alapanyagot pedig csak keverjük össze, és töltsük vissza a krumpliba, majd irány a sütő egy negyed órára - nem lehet elrontani! Egyetlen dologra figyeljünk: a krumplit ne főzzük szét nagyon, mert szétesik a farigcsálás közben. Ezt leszámítva viszont garantálom, hogy ez egy egyszerű, gyors, és nagyon finom vacsora.

A maradékmentő sonkás krumpli receptjét itt találod

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...