A konyha az otthonunk szíve – és bizony a legzsírosabb pontja is. A főzés közben és étkezés után az olajos-zsíros maradékok, kéznyomok és por pillanatok alatt leülnek a szekrényekre. Itt vannak azok az egyszerű, mégis hatékony technikák, amelyekkel olcsón és profin végezhetsz a zsíros réteggel.
Mikor és hogyan érdemes nekilátni?
A konyhaszekrények tisztításánál érdemes óvatosan eljárni, hiszen a túl erős vegyszerek és a durva dörzsi szivacsok könnyen megsérthetik a felületet. Mindig fentről lefelé haladj, így elkerülheted, hogy ugyanazt a részt kétszer kelljen áttörölni. A legjobb eredmény érdekében havonta legalább egyszer érdemes áttisztítani a szekrényeket – így nem tud kialakulni a makacs, vastag zsírréteg, és a tisztítás is sokkal könnyebb lesz.
Kattints a képre a galériáért, hogy megtudd, hogyan kell eltüntetned a zsíros port!
A videó AI alapú tartalomkészítővel készült.