Készíts sütőtök fűszerkeveréket

Sokak szerint a sütőtök ízesítéséhez elegendő némi gyömbér, pirospaprika vagy kapor, pedig ennél jóval lélegzetelállítóbb fűszerkeverékkel is feldobhatjuk őszi fogásainkat!

Ősz van, és tudod, hogy ez mit jelent? Jöhetnek a legfenségesebb sütőtökös fogások, amikhez szinte kivétel nélkül dukál a népszerű pumpkin spice.A varázslatos sütőtök fűszerkeverék az a boszorkányos ízesítő, amivel ellenállhatatlanabbá teheted a tejeskávéd vagy cappuccinód tejhabját, a pitéidet, palacsintáidat, vagy csak egyszerűen szórd meg ezzel a pogácsáidat, a muffinodat vagy a fűszerezed vele a popcornt.

Ezt az izgalmas és mindent bűvöletébe ejtő fűszerkombinációt Magyarországon még nem árulják üzletekben (mint például a mézeskalács fűszerkeveréket), de pár alapfűszer beszerzésével pillanatok alatt már te is elkészítheted, aminek receptjéért garantáltan sorban állnak majd nálad a szomszéd háziasszonyok és a munkatársak.

De mire jó egyáltalán a sütőtök fűszerkeverék?

A titka, hogy csupa olyan fűszer és íz keveredik egymással, amik tökéletesen illenek az őszhöz és az évszakhoz kapcsolható sütőtök szezonhoz. Az ősz különleges ízei keverednek benne: a fahéj, a szegfűszeg, a szerecsendió és a szegfűbors is mind a hűvösebb napokat fűszerezik meg.

Lássuk, hogy készítheted el otthon 4 alapfűszer felhasználásával:

Hozzávalók:

  • 2 teáskanál szerecsendió
  • 4 teáskanál gyömbér
  • 4 evőkanál fahéj
  • 1 teáskanál szegfűbors
  • 1 csatos üveg (vagy befőttes üveg)

Elkészítés:

  • Az alapfűszereket öntsd bele az üvegedbe
  • Majd egyszerűen csak rázd össze az üvegben, hogy a fűszerek elkeveredjenek egymással

Szórd:

  • a tejeskávéd, cappuccinód tejhabjára vagy tejszínhabra
  • ízesítsd vele a pitéd,
  • palacsintád
  • sós aprósüteményeidet és a pogácsákat
  • de a popcornod fűszereként is isteni lesz.

Ez is érdekelhet!

17 szezonindító recept sütőtökkel

via Diphly

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek