Juice a stressz ellen!

Hogyan birkózol meg a stresszel és a depressziós hangulattal? Az egyik biztos megoldás a friss juice-ok fogyasztása! (x)

Sokunkat foglalkoztatnak manapság a stressz, a szorongás, a feszültség vagy depresszió gondolatai. Becslések szerint minden nap átlagosan 14 stresszes helyzetet tapasztalunk meg, kezdve a reggeli ébresztőóra megszólalásával. Aztán jön az a feszültség, ami a gyerekek felébresztésével jár, akik még az ágyban akarnak maradni, és a felkészülés a napi munkára. Persze a legnagyobb stressz sokszor a munkahelyen ér minket.

De ennek sokszor nincs vége, amikor a munkaóráink letelnek. Ezután következik a „második műszak” otthon, beleértve a főzést, takarítást, és még jó néhány házimunkát. Ezek miatt sokan egészségtelen nem ritkán egészségtelen módon enyhítik a feszültség okozta nyomást, például alkohollal, cigarettával vagy antidepresszáns gyógyszerekkel.

Mindannyian tudjuk, hogy életvitelünk és hangulatunk közvetlenül összefüggésben vannak. A helyes étkezés nemcsak fizikailag fontos, hanem befolyásolja mentális egészségünket is. Sokan a depressziójukat csokival vagy édességekkel kezelik. Rövidtávon éppen segíthet, de hosszútávon még mélyebb depressziót okoz. Ördögi kör. Egészségtelen dolgokat fogyasztunk, hogy kezeljük a depressziónkat vagy rossz kedvünket, de azok még jobban rontják a helyzetet és a mentális állapotunkat, így még gyakrabban nyúlunk értük. Végső soron pedig az egészségtelen ételek okozta súlygyarapodáshoz kapcsolódó rossz érzéseink még szomorúbb képet festenek magunkról – a kör meg csak folytatódik.

Mi a helyzet a cukormentes édességekkel és a diabetikus csokikkal? Ők sem jobbak, mivel a benne lévő mesterséges színezőanyagok romboló hatásúak és csökkentik a szerotonin (boldogság hormon) szintet. A cukor és a mesterséges édesítőszerek mellett a nátrium is tud hasonló problémákat okozni. A nátriumtöbblet, amely elterjedt a legtöbb sütőipari termékekben és húskészítményekben, sok negatív hatást vált ki a neurológiai rendszerben, de egy extra zsemle vagy kifli is károsabb lehet, mint gondolnánk. Végül pedig a túl sok alkoholfogyasztás hosszú távú fizikai károsodásért felelős.

Vitamin-C, örvendek a találkozásnak!

Hagyja abba a vodkával, chips-szel és gumimacival való stressz kezelését! Az egyik legjobb dolog, amit csinálhat a testével, az az elegendő C-vitaminfogyasztás! Talán ismeri azt a tényt, hogy a C-vitaminhiány fáradságot okoz, növeli a fertőző betegségek kockázatát, és öregíti a bőrt. De az elképzelhető, hogy nem tudja, hogy a C-vitamin nagyon fontos az endorfintermelés és a boldogsághormonok termelése során, és hogy hogyan hat a mentális állapotra? Amikor stresszes, a teste gyorsan felhasználja a C-vitaminkészleteit. 15 perc idegeskedés 300mg C vitamint emészthet fel. A napi stresszes szituációk C-vitaminhiányt okoznak, amely csökkenti az immunrendszer hatékonyságát. Ha gyakran stresszes, szükséges, hogy minden nap elegendő mennyiségű C-vitamint fogyasszon. Ez duplán igaz, ha fogamzásgátlót szed vagy dohányzik.

Tudj meg többet az Eujuicers-ről itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.