Jön a VinCE Awards díjátadó!

A VinCE Budapest Wine Show a nemzetközi véleményformálók, a hazai szakma és borkedvelők találkozóhelye, ahol idén először rendezik meg a VinCE Awards díjátadót.  

A csúcsborok helyett ezúttal a szakmaiságot díjazzák - az előremutató példákat és a borvilágot intenzíven formáló eredményeket. A jelöltek listáját 21 szakértő, köztük nemzetközi szaktekintélyek és a Bocuse d’Or Akadémia tagjai állították össze. A tíz kategória győzteseit a VinCE több száz szakmai partnerének szavazatai alapján, a március 6-i díjátadó gálán hirdetik ki.

A VinCE Budapest Wine Show három napos programjára több ezer érdeklődőt várnak a Corinthia Hotelbe. Közép-Európa legrangosabb borszakmai eseményére közel száz nemzetközi szakértő, számos Master of Wine, szakíró és borkereskedő is érkezik. A kiállítók, a 160 válogatott borászat így mind a nagyközönségnek, mind a Budapestre érkező nemzetközi véleményformálóknak bemutatkozhatnak. „Ezzel a fórummal, a világ minden pontjáról érkező vendégek meghívásával mi is szeretnénk előremozdítani, tovább építeni Magyarország borainak pozitív nemzetközi megítélését.” – mondja Németh Ágnes, a rendezvény főszervezője.

A VinCE magazin több mint tíz éve meghatározó szerepet vállal a hazai boréletben, tesztjein rendszeresen értékel borokat. Idén először, a VinCE Awards megrendezésével olyan kimagasló teljesítményeket szeretne díjazni, amely túlmutat a borok elkészítésén.

A neves panel 10 kategóriában állított jelölteket

A nevezéseket a gasztronómia és a borvilág elismert szakértői, egy 21 fős zsűri állította össze; nemzetközi borakadémikusok, borászok, szakírók, valamint a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagjai. A közreműködők között volt Darrel Joseph, a régió specialistája, Horkay András, az Országos Borszakértő Bizottság elnöke, Dr. Mészáros Gabriella, Káli Ildikó, a Magyar Sommelier Szövetség első elnöke, Zilai Zoltán, Jásdi István és Kamocsay Ákos. A hazai gasztronómia meghatározó szereplői közül többek között Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, Csapody Balázs, Zsiday Roy, Széll Tamás, Bíró Lajos és Molnár Attila vett részt a jelölésben.

A nevezések alapján most tíz kategóriában keresik a legjobbakat; a VinCE Awards díjra jelöltek között van több étterem, borhotel, kereskedés, borbár, borászat és társulás. A VinCE további díjait a bortesztjein legeredményesebb borászat és borkereskedést veheti majd át.

Kategóriák és jelöltek

A legjobb borlap – Onyx, Kistücsök, BorkonyhaA legjobb borhotel – Crocus Gere Bor Hotel & Resort, Bock Ermitage Hotel, Andrássy Rezidencia Wine & SpaA legjobb borvacsora – Biarritz étterem, Gusteau Kulináris Élményműhely, KistücsökA legjobb borkereskedés – Bortársaság, Veritas, RadovinA legjobb borbeszerző – Rutka Zoltán (METRO), Vincze Árpád (CBA), Harcz Ádám (Lidl)A legjobb borbár – DropShop, DiVino Bazilika, DobloA legjobb weboldal – St. Andrea Szőlőbirtok, Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet, Gál Tibor PincészetA legjobb pincelátogatás – Szepsy Pince, Szent Donát Birtok, Dobogó PincészetA legjobb bormarketing kampány – Kreinbacher Birtok, Nemzeti Borkiválóság Program, Szent Tamás Szőlőbirtok és PincészetA legaktívabb társulás – Balatoni Kör, Csopaki Kódex, Pannon Bormíves Céh

A jelöltekről és nevezésről bővebben ITT.

A díjat kapja…

A nevezés zárásával most a VinCE több száz szakmai partnerén a sor, hogy letegyék voksukat a jelöltek legjobbjára. A szavazók között kizárólag szakmabeliek lehetnek; borászok, borászatok munkatársai, szakírók, a gasztronómiában dolgozók és sommelier-k, a borkereskedelem szereplői.A díjátadó gálára március 6-án este, a VinCE Budapest Wine Show első napján kerül sor a Corinthia Hotelben.

A borkedvelőket megismételhetetlen programmal várják

A VinCE Budapest Wine Show 150 kiállítója nemcsak a szakmabelieket, de a borrajongókat is várja. A három napos kóstolón az ötcsillagos környezethet méltó, a VinCE tesztjein korábban 4-5 csillagos eredménnyel szereplő pincészetek, valamint külföldi vendégkiállítók mutatják be boraikat. – Kiállítók és programok ITT.

A 22 előadáson és a VinCE Bár mini-kurzusain neves előadók készülnek egyedi borsorokkal. Az idei programban nagy hangsúlyt kaptak Franciaország legendás borvidékei, a biodinamikus- és organikus borkészítők, a világelső champagne-ok és pezsgők. A legtávolábbi tájakról, Kaliforniából és Új-Zélandról is érkeznek szakértők és remek borok, míg a hazai kínálatból Tokaj borai és a Pannon Bormíves Céh legjobbjai szerepelnek az órarendben. A Carton Hungaricum válogatásában több, mint 20 pincészet tételeivel egy külön szekciót rendeznek be a kiállítótérben, folyamatos programokkal megtöltve a hétvégét.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ételek, melyek nagyon sokat tesznek a bélrendszerünkért

Az elmúlt években az emberek egyre tudatossabbá váltak a bélrendszerük mikrobiómájával kapcsolatban, így egyre fontosabbá vált annak egészségének megőrzése is. Most kiderült, hogy ebben nagyon sokat segíthet bizonyos élelmiszerek gyakoribb fogyasztása.