Játssz és nyerj egy macaron tanfolyamot! (x)

Elindult aKonyha-szigetekés a NoSalty közös játéka!

Küldd el kérdésünkre a megfejtést noovember 23-ig, hogy egyike legyél annak a 8 szerencsés nyertesnek, akik részt vehetnek a Konyha-szigetek gasztroműhelydecember 9-i macaronkészítő programján.

Sorsolás 2011. november 24-én.

Játssz és nyerj a Konyha-szigetek és a NoSalty közös játékán! A helyes választ küldd el ajatek@nosalty.huemail-címre!

A játék kérdése: Mi a szülőhazája a mára Franciaországkultikus édességévé vált macaronnak?

Az email elküldésével minden játékos elfogadja a játékszabályzatot és a NoSalty.hu látogatói feltételeit.

Konyha-szigetek gasztroműhely

Főzni szeretni

Ha nagyon szeretünk valakit, azt mondjuk „úgy szeretlek, majd megeszlek”.A Konyha-szigetek gasztroműhely elsődleges célja annak a szemléletnek a népszerűsítése, hogy a főzés – mindegy, hogy kifinomult vagy az alapszintnél is gyengébb lábakon áll – kiválóan alkalmas érzelmeink, törődésünk kifejezésére.

Nincs szükség drága eszközökre, órákra a konyhához láncoló receptekre – a legegyszerűbb fogás elkészítése is alkalmassá tehet bennünket arra, hogy elmondjuk vele: fontos vagy, figyelek rád, örömet akarok szerezni neked.

Egyik legnépszerűbb programunk, a macaronsütés mind a kezdők, mind a haladók táborában osztatlan népszerűségnek örvend.

Aki találkozott már ezzel az eredetileg Itáliából származó, mára viszont a franciák kultikus desszertjévé vált aprósüteménnyel, az tudja, hogy a gyönyörű színekben pompázó, apró puszedliszerűségek csak látszólag egyszerűek, elkészítésükhöz gyakorlatra és türelemre van szükség.

A tészta színkavalkádja vizuálisan hat ránk, a töltelék szinte kimeríthetetlen variációs lehetősége pedig változatos ízvilágával gyönyörködtet.

Szépsége és kifinomultsága révén a macaron kiváló ajándék lehet. Párizstól New Yorkig mindenhol a város legelegánsabb utcáiban találjuk a macaronkészítésre szakosodott üzleteket, ahol 2-3 eurót, illetve dollárt is elkérnek darabjáért.

Budapesten a Konyha-szigetek és a NoSalty.hu játékának győztesei Korponai Péterrel, az első magyarországi Michelin-csillagos étterem volt mestercukrászának segítségével sajátíthatják majd el a macaronkészítés fortélyait.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek