Játssz és nyerj egy macaron tanfolyamot! (x)

Elindult aKonyha-szigetekés a NoSalty közös játéka!

Küldd el kérdésünkre a megfejtést noovember 23-ig, hogy egyike legyél annak a 8 szerencsés nyertesnek, akik részt vehetnek a Konyha-szigetek gasztroműhelydecember 9-i macaronkészítő programján.

Sorsolás 2011. november 24-én.

Játssz és nyerj a Konyha-szigetek és a NoSalty közös játékán! A helyes választ küldd el ajatek@nosalty.huemail-címre!

A játék kérdése: Mi a szülőhazája a mára Franciaországkultikus édességévé vált macaronnak?

Az email elküldésével minden játékos elfogadja a játékszabályzatot és a NoSalty.hu látogatói feltételeit.

Konyha-szigetek gasztroműhely

Főzni szeretni

Ha nagyon szeretünk valakit, azt mondjuk „úgy szeretlek, majd megeszlek”.A Konyha-szigetek gasztroműhely elsődleges célja annak a szemléletnek a népszerűsítése, hogy a főzés – mindegy, hogy kifinomult vagy az alapszintnél is gyengébb lábakon áll – kiválóan alkalmas érzelmeink, törődésünk kifejezésére.

Nincs szükség drága eszközökre, órákra a konyhához láncoló receptekre – a legegyszerűbb fogás elkészítése is alkalmassá tehet bennünket arra, hogy elmondjuk vele: fontos vagy, figyelek rád, örömet akarok szerezni neked.

Egyik legnépszerűbb programunk, a macaronsütés mind a kezdők, mind a haladók táborában osztatlan népszerűségnek örvend.

Aki találkozott már ezzel az eredetileg Itáliából származó, mára viszont a franciák kultikus desszertjévé vált aprósüteménnyel, az tudja, hogy a gyönyörű színekben pompázó, apró puszedliszerűségek csak látszólag egyszerűek, elkészítésükhöz gyakorlatra és türelemre van szükség.

A tészta színkavalkádja vizuálisan hat ránk, a töltelék szinte kimeríthetetlen variációs lehetősége pedig változatos ízvilágával gyönyörködtet.

Szépsége és kifinomultsága révén a macaron kiváló ajándék lehet. Párizstól New Yorkig mindenhol a város legelegánsabb utcáiban találjuk a macaronkészítésre szakosodott üzleteket, ahol 2-3 eurót, illetve dollárt is elkérnek darabjáért.

Budapesten a Konyha-szigetek és a NoSalty.hu játékának győztesei Korponai Péterrel, az első magyarországi Michelin-csillagos étterem volt mestercukrászának segítségével sajátíthatják majd el a macaronkészítés fortélyait.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!