Idén is tömheted a macaront!

Macaronimádók, irány az Akvárium Klub! Délután kettőtől nyolcig hódolhattok a francia édességnek. A legjobb hazai készítőkkel és termékeikkel találkozhattok. (x)

A legjobb macaronok egy helyen – minőségi cukrászdák és macaronárusok valódi és igazán finom macaronjait kóstolhatjátok meg az Akvárium Klubban március 20-án, pénteken délután 2-től este 8 óráig.

Színes, kerek, imádott francia süti

Párizsban 2010-ben ünnepelték először a Macaron Napot (Jour du Macaron), New York egy évvel később 2011-ben csatlakozott az ünnephez. Jellemzően ilyenkor a legjobb – macaront árusító – cukrászdák amellett, hogy bemutatják legfinomabb macaronjaikat a nagyközönségnek, jótékony ügyet is támogatnak ezzel.

Budapesten 2012-ben volt az első Macaron Nap, amely elindította az első macaronrajongói hullámot Magyarországon, és berobbantotta, majd elterjesztette a gyönyörű és finom színes sütit.

Ez már a negyedik Macaron Nap

„A macaron egyre növekvő lelkesedésnek örvend, nem tekinthetjük divathullámnak, ez egy új és egyre szélesebb körben megkedvelt termék, amelyre mindig is lesz igény. New Yorkban és Párizsban az igazán népszerű és igényes cukrászdák mindegyikében árulnak macaront, hiszen így tudja megmutatni egy cukrászda, hogy mit tud igazán” – mondta Boros Regina, a Macaron Nap magyarországi főszervezője.

A világ egyik legnehezebben elkészíthető édessége

Aki már próbálkozott azzal, hogy macaront süssön, vagy akár csak egy receptet is elolvasott, tudja, hogy nagyon nehéz elkészíteni ezt a süteményt, még a legjobb, szakképzett cukrászokat is próbára teszi. Te kipróbáltad már?

Ezeket olvastad már?

A Macaron Nap rendezvény abban segít nektek, hogy megtudjátok, hol lehet a legjobb macaronokat beszerezni. A rendezvényen csak olyan kiállítók vehetnek részt, akikről a szervezők tudják: minőségi macaront készítenek.

Mi várható idén a Macaron Napon?

Sok-sok kiállító, főként macaronnal, de a szervezők tartogatnak nagyon komoly újdonságokat is. Érkeznek a nagy és imádott cukrászdák: a Sugar Shop, a legprofibbak közül való Desszert Neked, a legkreatívabbak közé tartozó Four Seasons Gresham, és legnagyobb örömünkre idén ismét itt lesz a Centrál Kávéház is. Jön még a közkedvelt Vanilin Cukrászda, az új felfedezettek közül a Bolka Bonbon, akik tavaly debütáltak, és nagyon népszerű standot állítottak fel. Magyarország legjobb koktélbár csapata, a Boutiq Bar macaronhoz illesztett koktéljaival szintén emeli majd a rendezvény fényét.

A magyar Macaron Nap állandó résztvevője és egyik legbiztosabb pontja Zólyomi Zsolt, parfümőr idén elképesztő kollekcióval érkezik: a minden macaronrajongó által jól ismert párizsi Ladurée cukrászda által megalkotott illatvilággal, teljes egészében a macaronra hangolva. És persze még sokan mások, akikről az Macaron Nap Facebook-oldalán folyamatosan olvashattok híreket.

Lesz idén is Macaron Verseny, ami a cukrászok körében ismét komoly kihívást jelent – a zsűri a tavalyihoz hasonló összetételű lesz, idén ismét csatlakozik Mautner Zsófi (Chili&Vanilia), és két autentikus francia cukrászszakértő is.

A Macaron Napon indul az Éclair őrület

További színesítésként a feltörekvő Éclair-őrületnek is teret biztosítanak a szervezők: az A table ! Boulangerie - Pâtisserie egy látványos Éclair (francia, égetett tésztából készített, krémmel töltött fánk, a tetején bevonattal) standdal érkezik.

Ezeket olvastad már?

Az esemény idén a felújított Akvárium Klub Nagyhalljában lesz, ahol profi fénytechnika, hatalmas színpad és látványos macaronképekkel, animációkkal teli óriási ledfal szórakoztatja majd - többek között - a macaronrajongókat. (x)

A szervezők mindenkit szeretettel várnak március 20-án az Akváriumban!

Kövesd az esemény Facebook-oldalát!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek