A hét szakácsa: Panka80

Ezen a héten Panka történetét ismerhetitek meg, aki igen korán a tűzhely mögé kényszerült. Nem, hogy megutálta volna, hanem még jobban a szívébe zárta a sütés-főzést.

Nagyon fiatal koromtól érdekelt, hogy mit csinál anyukám és nagymamám a konyhában. Aztán sajnos a sors úgy hozta korán, 11 éves koromban be kellett állnom a tűzhely mellé. De nem bántam meg. Anyukámnak sokat kellett dolgozni így nővéremmel sokat segítettünk a házimunkában. Enyém lett a főzés, de minden pillanatát élveztem, élvezem a mai napig.

Panka80 szakács

Nálunk tradíció hogy a család lányai, amint rájuk lehet bízni, megtanulják a házi majonéz elkészítésének csínját-bínját. A mi családunkban az volt a szokás, hogy a névnapoknak nagy feneket kerítettünk és terülj-terülj asztalkámat varázsoltunk ezekre az alkalmakra. Na, ilyenkor mindig készítettünk salátát, mondjuk orosz hússalátát, amihez kikeverhettem azt a bizonyos majonézt.

Ezeket olvastad már?

Konyhabeli életfilozófiám, hogy szeretni kell a konyhában lenni, jót főzni csak szeretettel lehet. Nekem pedig sosem volt nyűg hogy főzzek. Mióta megszületett a kisfiam rákaptam a rapid főzésre, hogy minél több időt tölthessek vele. De meg kell mondjam, nagyon szeretem. A természetesség híve vagyok.

Ezeket olvastad már?

Szerencsére tudok saját termesztésű bio zöldségekből főzni. Minden szószt és levest magam készítek, ki nem állhatom a zacskós cuccokat. Mondhatom, hogy szenvedélyé nőtte ki magát a konyhabeli elfoglaltság és ezt a család is honorálja. Hogy is volt egy bizonyos tészta reklám szövege? Ennél szebb dicséret nem illethet senkit, aki főz: Kérek még! Sokszor hallom én is ezt a két szót…

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?