A hét szakácsa: Friedrich Antal

E heti kiemelt szakácsunk: Anti, éttermet és egy cukrászdát is üzemeltet, a gasztronómia a kisujjában van. Olvassátok el történetét és lessétek el csodás konyhai fortélyait!

Szerencsésnek mondhatom magam mert a hobbim lett a szakmám. Az általános iskola után a főzés töltötte ki az időm nagy részét, szakácsnak tanultam.

Friedrich Antal szakácsunk és családja

Később továbbtanultam és Vendéglátó menedzser felsőfokú szakképesítést szereztem Dolgoztam gyorsétteremben, pizzériában, szállodában, jelenleg saját éttermeimet irányítom.

Ezeket olvastad már?

Kedvencem a hidegkonyha és a rendezvényszervezés. Nagy örömöt okoz két nagy fiamnak a szakácsművészet rejtelmeinek átadása, melynek eredményeként mindketten szeretnek főzni, kísérletezni a konyhában. Ez emlékeztet régi Önmagamra, tanulóéveimre, gyakoroltam rendesen otthon, amikor csak lehetett. Több, kevesebb sikerrel.

Ezeket olvastad már?

Egyik alkalommal a burgonya főzelék volt a feladat. Előkészültem a feladatra, megpucoltam két szem burgonyát, feltettem főzni és készítettem egy rántást is. Amikor megfőtt a burgonya, berántottam, de nem akart elég sűrű lenni, nosza újra készítettem még egy rántást azt is is belekevertem a főzelékbe…most meg túl sűrű lett, na de semmi gond egy kis víz mindent megold, felöntöttem a kellő sűrűség eléréséhez. Az elmélet jónak tűnt, az eredmény egy teli fazék kiforralt rántás nulla burgonya ízzel...

Szicíliai citromtorta recept

De tanulságnak jó volt, az iskolában egyszer amikorkelkáposzta főzeléket készítettem 5 -öst kaptam (amit kétszer rántottam be... )

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a házi péksütemény, mint a bolti

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.