A hét szakácsa: Friedrich Antal

E heti kiemelt szakácsunk: Anti, éttermet és egy cukrászdát is üzemeltet, a gasztronómia a kisujjában van. Olvassátok el történetét és lessétek el csodás konyhai fortélyait!

Szerencsésnek mondhatom magam mert a hobbim lett a szakmám. Az általános iskola után a főzés töltötte ki az időm nagy részét, szakácsnak tanultam.

Friedrich Antal szakácsunk és családja

Később továbbtanultam és Vendéglátó menedzser felsőfokú szakképesítést szereztem Dolgoztam gyorsétteremben, pizzériában, szállodában, jelenleg saját éttermeimet irányítom.

Ezeket olvastad már?

Kedvencem a hidegkonyha és a rendezvényszervezés. Nagy örömöt okoz két nagy fiamnak a szakácsművészet rejtelmeinek átadása, melynek eredményeként mindketten szeretnek főzni, kísérletezni a konyhában. Ez emlékeztet régi Önmagamra, tanulóéveimre, gyakoroltam rendesen otthon, amikor csak lehetett. Több, kevesebb sikerrel.

Ezeket olvastad már?

Egyik alkalommal a burgonya főzelék volt a feladat. Előkészültem a feladatra, megpucoltam két szem burgonyát, feltettem főzni és készítettem egy rántást is. Amikor megfőtt a burgonya, berántottam, de nem akart elég sűrű lenni, nosza újra készítettem még egy rántást azt is is belekevertem a főzelékbe…most meg túl sűrű lett, na de semmi gond egy kis víz mindent megold, felöntöttem a kellő sűrűség eléréséhez. Az elmélet jónak tűnt, az eredmény egy teli fazék kiforralt rántás nulla burgonya ízzel...

Szicíliai citromtorta recept

De tanulságnak jó volt, az iskolában egyszer amikorkelkáposzta főzeléket készítettem 5 -öst kaptam (amit kétszer rántottam be... )

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha egyedi ízű, krémesen sós mártogatósra vágysz, ne keress tovább...

Kevés olyan sokoldalú sós mártogatós létezik a világon, mint az extrán krémes állagú, tökéletesen fűszerezett hummusz. A ropogós sárgarépától kezdve a puha pitatöredéken át egészen a szaftos grillkolbászig mindenféle földi jóval kombinálhatod a Fanan hummuszt, aminek most mind a 6-féle ízváltozatát leteszteltük!

Címlapról ajánljuk

„Igaz a mondás, hogy mire a kezüket a kilincsre teszik,...

Májusban nyílt egy hely Szentendrén, ahol új életre kel a paradicsomos káposzta, a tejbegrízt elégedett sóhajok kísérik, és ahol az is barátságot köt a zöldborsófőzelékkel, aki valaha súlyos menzai traumákat szenvedett el. Szászfai Brigitta és Póti Bence, bár nem a vendéglátás felől érkeztek, pontosan tudták, hogy olyan helyet szeretnének nyitni, ahol barátságos a hangulat, ahol nem kell feszengeni, van kraft-IPA csapon, és valami ütős meglepetés a tányéron. Ez lett a Teyföl, amit a nyitás óta egyre lelkesebben látogatnak a vendégek. Indulásról, elvárásokról, csapatszellemről beszélgettünk, a mumussá vált “újragondolt” jelzőt pedig az étterem séfje, Kulcsár Alex segített helyretenni.

Kormos Lili

További cikkek

7 kiváló hazai étterem eldugott településeken

Falusi fine dining, vidéki gourmet – ilyen és hasonló hívószavakkal vonzzák be vendégeiket az ország messzi kistelepülésein is olyan éttermek, amelyek kiemelkedően igényes és előremutató konyhát visznek. A műfaj koronázatlan királyai persze egyértelműen a Dudás-testvérek: ők anno az Anyukám Mondtával feltették Encset a gasztrotérképre, az első között megmutatva, hogy egy eldugott kis községben vagy kisvárosban is lehet éttermi sikersztorit csinálni.