Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A hét szakácsa: Friedrich Antal

E heti kiemelt szakácsunk: Anti, éttermet és egy cukrászdát is üzemeltet, a gasztronómia a kisujjában van. Olvassátok el történetét és lessétek el csodás konyhai fortélyait!

Szerencsésnek mondhatom magam mert a hobbim lett a szakmám. Az általános iskola után a főzés töltötte ki az időm nagy részét, szakácsnak tanultam.

Később továbbtanultam és Vendéglátó menedzser felsőfokú szakképesítést szereztem Dolgoztam gyorsétteremben, pizzériában, szállodában, jelenleg saját éttermeimet irányítom.

Hideg ízelítők a'la Anti

Kedvencem a hidegkonyha és a rendezvényszervezés. Nagy örömöt okoz két nagy fiamnak a szakácsművészet rejtelmeinek átadása, melynek eredményeként mindketten szeretnek főzni, kísérletezni a konyhában. Ez emlékeztet régi Önmagamra, tanulóéveimre, gyakoroltam rendesen otthon, amikor csak lehetett. Több, kevesebb sikerrel.

Főételek Antitól

Egyik alkalommal a burgonya főzelék volt a feladat. Előkészültem a feladatra, megpucoltam két szem burgonyát, feltettem főzni és készítettem egy rántást is. Amikor megfőtt a burgonya, berántottam, de nem akart elég sűrű lenni, nosza újra készítettem még egy rántást azt is is belekevertem a főzelékbe…most meg túl sűrű lett, na de semmi gond egy kis víz mindent megold, felöntöttem a kellő sűrűség eléréséhez. Az elmélet jónak tűnt, az eredmény egy teli fazék kiforralt rántás nulla burgonya ízzel...

De tanulságnak jó volt, az iskolában egyszer amikor kelkáposzta főzeléket készítettem 5 -öst kaptam (amit kétszer rántottam be... )

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!