A hét szakácsa: Friedrich Antal

E heti kiemelt szakácsunk: Anti, éttermet és egy cukrászdát is üzemeltet, a gasztronómia a kisujjában van. Olvassátok el történetét és lessétek el csodás konyhai fortélyait!

Szerencsésnek mondhatom magam mert a hobbim lett a szakmám. Az általános iskola után a főzés töltötte ki az időm nagy részét, szakácsnak tanultam.

Friedrich Antal szakácsunk és családja

Később továbbtanultam és Vendéglátó menedzser felsőfokú szakképesítést szereztem Dolgoztam gyorsétteremben, pizzériában, szállodában, jelenleg saját éttermeimet irányítom.

Ezeket olvastad már?

Kedvencem a hidegkonyha és a rendezvényszervezés. Nagy örömöt okoz két nagy fiamnak a szakácsművészet rejtelmeinek átadása, melynek eredményeként mindketten szeretnek főzni, kísérletezni a konyhában. Ez emlékeztet régi Önmagamra, tanulóéveimre, gyakoroltam rendesen otthon, amikor csak lehetett. Több, kevesebb sikerrel.

Ezeket olvastad már?

Egyik alkalommal a burgonya főzelék volt a feladat. Előkészültem a feladatra, megpucoltam két szem burgonyát, feltettem főzni és készítettem egy rántást is. Amikor megfőtt a burgonya, berántottam, de nem akart elég sűrű lenni, nosza újra készítettem még egy rántást azt is is belekevertem a főzelékbe…most meg túl sűrű lett, na de semmi gond egy kis víz mindent megold, felöntöttem a kellő sűrűség eléréséhez. Az elmélet jónak tűnt, az eredmény egy teli fazék kiforralt rántás nulla burgonya ízzel...

Szicíliai citromtorta recept

De tanulságnak jó volt, az iskolában egyszer amikorkelkáposzta főzeléket készítettem 5 -öst kaptam (amit kétszer rántottam be... )

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek